Kančí pro gurmána.

Kulinářské rady a recepty
Odpovědět
Uživatelský avatar
Zdenek41
Zkušený diskutér
Příspěvky: 3179
Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Kančí pro gurmána.

Příspěvek od Zdenek41 » stř 31.12.2014, 12:10

Kýta váha dle potřeby, 2 l vývaru nebo masox, 3dl dobrého červeného vína, 2 mrkve, 2 petržele, půlka celeru, 2 cibule, pepř a sůl.
Ingredience na majonézu:250 g majonezy, štáva z 1,5 citronu, mletý pepř má být bilý...,cukr dle chuti 3lžice brusinkové marmelády nebo šípkové.
Do silnějšího vývaru přidáme víno, pokrájenou zeleninu, celou cibuli, pepř, sůl a povaříme. Vložíme maso a uvaříme do mekka. Maso necháme vychladit a nakrájíme na plátky.
Mísu potřeme asi 1/3 udělané majonézy a poklademe masem a přelijeme zbývající majonézou. Podáváme z čerstvým chlebem.
Dobrou mnamku.
Karel61
Moderátor
Příspěvky: 310
Registrován: sob 06.2.2010, 20:53
Bydliště: Česká Kanada

Re: Kančí pro gurmána.

Příspěvek od Karel61 » stř 31.12.2014, 23:27

Mňoo, vypadá to dobře. Žlučník mi vyřezali letos na jaře, tak to risknu.. :)
Jirka C.
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 127
Registrován: úte 25.11.2008, 14:00

Re: Kančí pro gurmána.

Příspěvek od Jirka C. » čtv 21.11.2019, 2:43

Nevykastrovaný samec prasete domácího se nazývá kanec. Šel by tento recept použít i na divočáka?
Odpovědět