Stránka 1 z 1

Kančí pro gurmána.

Napsal: stř 31.12.2014, 12:10
od Zdenek41
Kýta váha dle potřeby, 2 l vývaru nebo masox, 3dl dobrého červeného vína, 2 mrkve, 2 petržele, půlka celeru, 2 cibule, pepř a sůl.
Ingredience na majonézu:250 g majonezy, štáva z 1,5 citronu, mletý pepř má být bilý...,cukr dle chuti 3lžice brusinkové marmelády nebo šípkové.
Do silnějšího vývaru přidáme víno, pokrájenou zeleninu, celou cibuli, pepř, sůl a povaříme. Vložíme maso a uvaříme do mekka. Maso necháme vychladit a nakrájíme na plátky.
Mísu potřeme asi 1/3 udělané majonézy a poklademe masem a přelijeme zbývající majonézou. Podáváme z čerstvým chlebem.
Dobrou mnamku.

Re: Kančí pro gurmána.

Napsal: stř 31.12.2014, 23:27
od Karel61
Mňoo, vypadá to dobře. Žlučník mi vyřezali letos na jaře, tak to risknu.. :)

Re: Kančí pro gurmána.

Napsal: čtv 21.11.2019, 2:43
od Jirka C.
Nevykastrovaný samec prasete domácího se nazývá kanec. Šel by tento recept použít i na divočáka?

Re: Kančí pro gurmána.

Napsal: čtv 04.6.2020, 7:38
od Tomáš Velký
Luxusni záležitost :-)