Zdravím,
pokud budou mít králíci ve výběhu dostatek potravy a vodu, tak nebudou mít důvod utíkat. 40-50 cm by mělo stačit, zkoušet to budou, ale neradi hrabou hluboko v tvrdé zemi. Metr nad zemí by měl taky stačit, ale měl jsem tu jednoho Kajínka a ten po pletivu normálně vylezl a tradá pryč. Z aktuální zkušenosti - pokud jim nevybudujete nory sám, tak si je neudělají. Nejspíš to souvisí právě s typem půdy - vyhledávají písčité břehy nebo lesní lehké půdy.
Počítejte, že keře na takto malém prostoru nebudou mít dlouhou životnost. Stínící tkaninu bych v honitbě nedával - rádi zalézají mezi pletivo a tu tkaninu a taky se jim pak tudy daří krásně vylézt až nahoru...
Reintrodukce králíka divokého
Re: Reintrodukce králíka divokého
Zdravím,
to docela rád slyším. Ani jsem tak pozitivní odpověď nečekal. Tedy není žádný problém předchystat nory tak, aby neměli důvod hrabat v okrajích a s nějakou ztrátou se musí počítat.Tedy nezbývá než přichystat oplocení a vypustit králíky, pak jen redukovat škodnou.
Díky za vaše informace.
to docela rád slyším. Ani jsem tak pozitivní odpověď nečekal. Tedy není žádný problém předchystat nory tak, aby neměli důvod hrabat v okrajích a s nějakou ztrátou se musí počítat.Tedy nezbývá než přichystat oplocení a vypustit králíky, pak jen redukovat škodnou.
Díky za vaše informace.