Fotopasti HC-300 a HC-700G

Signalizace, hodiny a jiná elektronická zařízení
Odpovědět
Slosi
Nový návštěvník
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09.4.2019, 14:47

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od Slosi » stř 10.4.2019, 17:36

S tím poslat screen, by asi nebyl problém, momentálně je však fotopast v provozu v lese, ale myslel jsem spíš kdyby někdo kdo tuto fotopast má, a dal si tu práci napsat: Nastav to a to. Když zmačknu nastavení času za jak dlouho pořídit foto, je na výběr 30, 60, a tuším 240 minut. Jenže není na výběr to úplně vypnout, nebo a to nevím jestli předchozí okna nastavením toto vypnout mají?!
Slosi
Nový návštěvník
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09.4.2019, 14:47

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od Slosi » stř 10.4.2019, 18:12

Já jsem poctivě přečetl celou tuto diskuzi a to dvakrát, poprvé když jsem nastavoval bránu pro O2 a teď když mám problém s nastavením, tak vím, že je možné, že si možná fotopast dělá co chce. Jen mi nejde do hlavy, že doma při zkoušce fungovala správně, jen nebyl nastavený čas, to opravdu sepla, jen když si pes dovolil vlézt na stůl.
jiri
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 123
Registrován: sob 24.10.2015, 21:03
Bydliště: Severní Morava

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od jiri » stř 10.4.2019, 18:45

Vycházím pouze z manuálu, který je na stránkách výrobce. Bohužel ten manuál je slušně řečeno slabý.
Tato funkce se asi jmenuje Timelapse.
V System/Mode by mělo jít nastavit, jak se má fotopast chovat: Camera/video/camera a video/Timelapse.
Takže zkus nastavit na posílání přes datovky camera a mohlo by to fungovat jak má.
Pokud to nefunguje, tak ideálně přehrát firmware na nejnovější.
Třeba to pomůže.

Slosi píše:
stř 10.4.2019, 18:12
Já jsem poctivě přečetl celou tuto diskuzi a to dvakrát, poprvé když jsem nastavoval bránu pro O2 a teď když mám problém s nastavením, tak vím, že je možné, že si možná fotopast dělá co chce. Jen mi nejde do hlavy, že doma při zkoušce fungovala správně, jen nebyl nastavený čas, to opravdu sepla, jen když si pes dovolil vlézt na stůl.
Uživatelský avatar
gonias
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 358
Registrován: pát 27.7.2007, 5:04
Bydliště: Vyškovsko

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od gonias » stř 10.4.2019, 19:25

Buď chceš aby jela v režimu foto nebo video nebo foto/video nebo timelapse.
To timelapse znamená, že bez ohledu na pohyb před PIR čidlem prostě ve zvoleném časovém intervalu udělá záznam.
Vždyť v MMSCONFIGU volíš tento mód v záložce MODE.
Tak tam prostě dej, co chceš aby to dělalo, ulož to na kartu a toto nastavení načti ve fotopasti.
Merkel KR-1 Black 7x64 + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + Norma Vulkan, Hornady InterLock SP
Meopta MeoStar B1 8x42
Drsnosrstý jezevčík Asta
Slosi
Nový návštěvník
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09.4.2019, 14:47

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od Slosi » stř 10.4.2019, 19:37

Přesně tak, timelapse. Mám nastaveno pouze camera, a doma jsem měl cam a video, to proto, že mi bylo jedno kdy uvidím, čím jsem si byl jist, protože video to nepošle. S tím přehráním programu, to mám strach, to až opravdu nebudu mít jinou možnost, i když jsem tu četl, že je dobré to udělat, jenže jak se znám, zůstane mi krabička s čočkou a otvorem na baterie. 😱
Slosi
Nový návštěvník
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09.4.2019, 14:47

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od Slosi » stř 10.4.2019, 19:42

Jestli jsem to dobře pochopil, mám už přez počítač nastavit co chci, ne až ovladačem u fotopasti? Omlouvám se, jsem kopyto.
Uživatelský avatar
gonias
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 358
Registrován: pát 27.7.2007, 5:04
Bydliště: Vyškovsko

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od gonias » stř 10.4.2019, 19:46

Přesně tak, ja vše nastavuju v programu mmsconfig.
To je jistota.
Taky se mě už stalo, že fotopast prostě ignorovala některé nastaveni přes menu fotopasti.

Naformatuj kartu ve fotopasti, fotopast do tovarniho nastaveni.
mmsconfig smaz, nahrej si ho znovu a cele nastaveni proveď znovu. Vysledny soubor uloz na kartu a nacti do fotopasti. Pokud nebude dělat co ma, přehrání firmwaru se nevyhneš.
Merkel KR-1 Black 7x64 + Docter Unipoint 2,5-10x50, osnova 4-0 na šíně + Norma Vulkan, Hornady InterLock SP
Meopta MeoStar B1 8x42
Drsnosrstý jezevčík Asta
Slosi
Nový návštěvník
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09.4.2019, 14:47

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od Slosi » čtv 11.4.2019, 5:12

Tak uvidím, dám tomu víkend a v neděli ji přivezu a uvidíme. Děkuji za pomoc.
Slosi
Nový návštěvník
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09.4.2019, 14:47

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od Slosi » sob 13.4.2019, 5:14

Obrázek
Přílohy
1555128176782_PICT.JPG
Reset pomohl ještě jak regulovat ořísvit?
1555128176782_PICT.JPG (74.97 KiB) Zobrazeno 619 x
Slosi
Nový návštěvník
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09.4.2019, 14:47

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od Slosi » sob 13.4.2019, 6:53

Oprava přísvit.
Slosi
Nový návštěvník
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09.4.2019, 14:47

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od Slosi » ned 14.4.2019, 16:56

Ale bohužel, stále pošle každou třetí hodinu foto a to mám nastaveno jen foto a video a to přez PC.
martin308
Nový návštěvník
Příspěvky: 2
Registrován: pon 11.3.2019, 20:34

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od martin308 » sob 20.4.2019, 17:22

Zdarec chlapi, mám dotaz na HC 300M fotí mi i mimo nastavené časové rozhraní. Sice jen při pohybu, ale za to h 24.Je to normální nebo někde chyba?
Sauer
Nový návštěvník
Příspěvky: 17
Registrován: čtv 27.9.2007, 15:44

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od Sauer » ned 21.4.2019, 7:32

Zdravim,
Vie mi niekto prosim poradit ake najlepsie baterie dat do HC 700m? Ono, ta pasca je dost zrut energie, alkalicke vydrzia pri cca. 30ks fotiek/den (prevazne nocnych) tak 4 dni, skusal som tam dat aj litiovky energizer, tam bola vydrz nieco cez dva tyzdne a nafotilo cca 500 fotiek. Zaujimave je, ze pokles kapacity baterie bol postupny, ale jedneho dna sa pasca prestala hlasit- posledny udaj bol 95% kapacity nabitia. Pri kontrole som zistil, ze litiovky boli uplne vybite, tak neviem ci len zle ukazovalo kapacitu nabitia alebo nejakym skratom baterky vycuclo do prazdna. Prisvit bol na vsetkych, aj poslednych foto jasny a konstantny. Oplati sa ist do nabijatelnych baterii? Precital som cele toto vlakno, viem, ze niektori funguju aj na akumulatoroch, je pre tuto pascu dostupny nejaky overeny system bez toho aby som nemusel zhanat domaceho kutila co mi to spravi? (Akumulator + kabelaz). Vstup na napatie ma pasca 9V. Pre moje potreby by stacila konstatna vydrz aspon 2-3 tyzdne pri cca 30 foto za den, avsak litiovkami tu pascu niekolkokrat preplatim, preto by bodlo nieco nabijatelne. Dik.
Slosi
Nový návštěvník
Příspěvky: 10
Registrován: úte 09.4.2019, 14:47

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od Slosi » stř 24.4.2019, 11:35

Řešil bych to větší baterií, ale pozor na kabel. http://www.e-fotopast.cz/externi-bateri ... opast.html
m.vlk
Nový návštěvník
Příspěvky: 1
Registrován: úte 23.4.2019, 20:53

Re: Fotopasti HC-300 a HC-700G

Příspěvek od m.vlk » stř 24.4.2019, 13:36

Pouzivam akumulator od EMOSu, 12v, 9AH, napeti redukuji na 9v. Akumulator drzi cca mesic.
Odpovědět