Lovecký pes a domácí zvířata

Pejskové a jejich výcvik
Uživatelský avatar
Licinnda
Častý návštěvník
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 29.5.2008, 8:16
Bydliště: Praha západ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Licinnda »

škoda, že sem neumím vkládat fotky - jsem trochu technický antitalent, ale mám dvě pěkné fotky "našeho" vystavování a jednu pěknou z postupování, co se týče elegantnosti, tak se to samozřejmě s anglánama nedá srovnávat, ale fotky jsou to pěkné.... 8)
Uživatelský avatar
Leon
Moderátor
Příspěvky: 2773
Registrován: sob 23.9.2006, 16:51
Bydliště: kousek od M.B.

Příspěvek od Leon »

nic na tom není zalo? si ůčet třeba tady http://fotoalba.centrum.cz/ pak tam fotky ulo? a sem pak ulo? odkaz na tu fotku kterou máš na té stránce ten odkaz získá? když tu fotku otevře? a kliknež na vlastnosti pak tady kliknež na img zkopíruje? adresu a znova kliknež na img
Uživatelský avatar
Licinnda
Častý návštěvník
Příspěvky: 51
Registrován: čtv 29.5.2008, 8:16
Bydliště: Praha západ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Licinnda »

Tak na fotoalba.centrum.cz/Licinnda jsem vložila pár fotek, postupně budu vkládat další, teď jsem v práci, tak nemám moc time...
Leone, moc díky za radu, zvládla jsem to i já, totálně technický antitalent :D
Marcus.das
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 146
Registrován: pon 28.1.2013, 9:15
Bydliště: Okres Nový Jičín

Re: Lovecký pes a domácí zvířata

Příspěvek od Marcus.das »

Zdravim Vas, kolegove
Mam jeden zaludny dotaz.
Jakozto zacinajici myslivec planuji porizeni prvniho loveckeho psa, plemeno, ktere je memu srdci nejblizsi, je nemecky dlouhosrsty ohar, takze jsem pevne rozhodnut pro nej. Problem je ten, ze bydlim v rodinne zemedelske usedlosti a tedy kontakt psa s domacimi zviraty bude nevyhnutelny-slepice na dvorku budou "navolno" a jakmile bude pes vypusten z kotce, prijde s nimi ihned do primeho kontaktu, podobne take s domacimi prasaty (i kdyz zde jen pres plot ci mrize chlivku), skotem, domacimi kockami a kachnami.
Chci se tedy zeptat, zda-li po jakemsi "drilovani" psa se zamerem, aby domaci zvirata nedavil, nedojde u psa k jakesi degradaci jeho prirozenych vlastnosti a prestane mi treba vystavovat drobnou pernatou/srstnatou (po novu asi jiz savce a ptaky obhospodarovane lovem :D ) v reviru. Timto procesem jsem si jiz prosel u ASS ale jelikoz neni lovecky veden, nemuzu porovnat, jak se zmenil jeho charakter a chovani ke zveri (slideni a vyrazny neklid u prchajici zvere tim ale ovlivneno nebylo-to druhe bohuzel).
Diky vsem, kteri maji s procesem navykanim psa na domaci zvirata prakticke zkusenosti, za odpoved.
braka
Nový návštěvník
Příspěvky: 44
Registrován: pon 18.1.2010, 7:51

Re: Lovecký pes a domácí zvířata

Příspěvek od braka »

Musíš si rozmyslet co je pro tebe důležitější zda lovecký pes nebo domácí zvířata, chovat všechno pohromadě a pořád řešit konflikty je zbytečná ztráta nervů, kažení psa a stresování domácích zvířat.
BwanaHunter
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1907
Registrován: úte 13.10.2009, 21:01

Re: Lovecký pes a domácí zvířata

Příspěvek od BwanaHunter »

U me i u nas v rodine byli vzdy psi a jejich vlohy pro praci na prvnim miste, pro profesionalniho myslivce to byla i zalezitost obzivy, takze pripadne obeti na domaci zvirene se braly s nadhledem a zuzitkovaly dle moznosti a potreby. I tak ale bylo vzdy max snaha drzet je co nejvic oddelene. Chapu ze zvirat se nezbavis, pokud jsi zemedelec, ale u usedlosti byvaji obvykle dost velke pozemky, aby se dala cast zahrady oddelit a slouzila jen psovi, (pripadne lidem, ja taky nerad slapu v hovnech jen co otevru dvere) a kontakt tak co nejvic eliminovat. A uz vubec nikdy jsem nenutil psa tolerovat kocky. Chytry se nauci, kdyz je pes venku, zit na hambalkach, no a hloupy neprezijou, to je prirodni selekce :D

Leon> k te starsi diskuzi, to bude tim, ze pointr je plnokrevnik mezi ohari a v poli tezko najde konkurenci. O vsestrannosti mozna muzeme debatovat, ale v poli je kral. Fousek je takovy zethacko ;), ucel splni, ale orgasmus to nebude :)) ( to zas dostanu :)
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
Odpovědět