Přestavby zbraní aneb jak si něco zbastlit

Vše o kulovnicích a malorážkách
Odpovědět
kojot
Zkušený diskutér

Re: Přestavby zbraní aneb jak si něco zbastlit

Příspěvek od kojot »

Díky za tip, nevíš, jak je ta botka v opěrném středu vysoká. Optimálně bych to potřeboval celý prodloužit o cca 4,5 cm. To když tak doladím nějakou vhodnou pryží.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
poli
Pravidelný diskutér

Příspěvek od poli »

Odhaduji to na cca 2cm, bohužel pušku jsem už prodal. Hoď do gůglu Bisley adjustable buttplate, zobraz si obrázky a někde se ti tam objeví i nějaké obrázky s rozměry.
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Ahoj,
rád bych poprosil o radu, jaké kdo používáte rychloupínací poutka na Vaše kulovnice? Minulý týden se mi stalo, že jsem šel s kulovnicí na rameni, poutko se samo otevřelo a vyháklo z očka na zbrani. Naštěstí jsem šel zrovna lesem a kulovnice se mi jen zapíchla hlavní do bláta, ale mohlo to dopadnout daleko hůř, proto bych se rád inspiroval zkušenostmi ostatních... Zatím mám na zbrani toto poutko http://www.gunner.cz/cs/p-977-poutka-tr ... loupinaci/, ale přestávám mu důvěřovat. Doma jsem ho podrobil detailnímu zkoumání a ze zajištěné polohy se mi ho podařilo vyháknout... V podstatě uvažuju od dvou variantách, buď poutko zajistím nějakým způsobem, aby nešlo vyháknout a nebo koupím nějaké jiné a bezpečné, ale nevím jaké, přeci jenom tak 8,5 něco váží. U Tikky, která je sice lehčí, jsem nic podobného nezažil a ta se mnou něco prošla...

Díky,

Jirka
kozlice Zabala Hermanos 12/76 XL 90
kozlice Rizzini 20/76
kulobrok Merkel 8x57JR/16 + hlavně 16/70
ZKM 451 .22 LR
ZKK 601 W243
BO 98 LW 8,5x63REB
FN 1907 6,35Browning
tibi1
Zkušený diskutér

Příspěvek od tibi1 »

No mozno je to v detaile spracovania, ja mam "Uncle Mikes" detto princip na vsetkych svojich zbraniach ...som uplne spokojny...mozno by nemusel ten cudlik ktorym i odtlacas ocko z osky niekedy sa sam od seba sa "odsrubovat" ale pointa je ze i tak sa ocko neodisti pokial na cudlik nezatlacis. Mal skor problem s očkom v pazbe a dopadol dovnako ako ty, preto som nakoniec vsetky zakapol epoxidom do predpazbia a citim sa bezpečne i ked skočím cez potok :mrgreen:
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

Používám oba tyto typy, zatím bez závad. Ten vlevo se mi jeví lepší. Je jednoduchý a spolehlivý. Uzamykání v krajních polohách zajišťuje kulička dotlačovaná pružinkou do aretačních drážek. Nahození a sejmutí je dílem okamžiku. Co mi ale ruplo byla spona.
Přílohy
P1030483.JPG
P1030483.JPG (48.13 KiB) Zobrazeno 8362 x
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
bon
Pravidelný diskutér

Příspěvek od bon »

Používám oba typy a prozatím bez problémů. Tomu šroubovacímu bych věřil víc. Pouze jednou jsem v "zápalu boje" při dohledávce v houštině přetrhl sponu na popruhu Uncle Mike's.
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

možná blbá otázka ale měl jsi ho zašroubovanej ?? používám několik let a spokojenost zatím jsem měl jen jednou podobný problém ale to byla moje když jsem slejzal z posedu chyba špatně jsem to zapnul teda spíše nezapnul a spadla mi flinta na zem ale až po ujití nějakých 300m jinak to nosím jen zacvaknuté a nezašroubované páč jsem lenivej a drží to dávám si teď pozor a pokud to dotáhneš na tom šroubu nemůže se to vyháknout
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Ten šroubek je plastovej a pokud to zašroubuju a snažím se, aniž bych na něj sáhnul, tak se povolí tak, že to lze vyháknout. Já nehaním systém, tento systém poutek má na tice a tam jsem nikdy žádný problém neměl. Tady se mi to také nestalo hned, ale asi po 2km chůze, zrovna když jsem se vracel k autu... Zkusím jiná poutka a uvidím, jestli to bude lepší. Naštěstí se nic nestalo, hlaveň se zapíchla do měkkého bláta, tak jsem jí doma musel očistit, protáhnout a je to OK.

Každopádně díky za rady...

Jirka
kozlice Rizzini 20/76
ZKM 451 .22 LR
ZKK 601 W243
BO 98 LW 8,5x63REB
FN 1907 6,35Browning
rimar77
Zkušený diskutér

Příspěvek od rimar77 »

aha já to mám teda celokovové takže možná bych viděl problém v použitém materiálu pořiď kovové a budeš mít nejspíš klid
dalas
Administrátor

Příspěvek od dalas »

No u mě se ten šroubek (lépe řečeno matice) nedotahuje v pravém slova smyslu. Pouze se posouvá na závitu směrem k tělu poutka, a na konci z toho závitu vyjede tak, že se s ním dá neomezeně točit. Aby se dostala ta matka do polohy, kdy je možno čep stlačit, musím ji povolovat za současného tahu od těla poutka. Teoreticky by to mohlo nastat nějakým nechtěným působením, ale prakticky se to nestalo.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
bon
Pravidelný diskutér

Příspěvek od bon »

Jirka83 píše:Ten šroubek je plastovej . . .
A neřešitelná záhada se vyřešila. Pokud je standardní ocelové poutko, tak funguje jak píše dalas a není problém. Pokud máš inovaci Made in China, co prodávají tucet za pár dolarů, tak tě při pádu kulovnice na optiku může přijít ta úspora dost draho.
Jirka83
Zkušený diskutér
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka83 »

Ahoj,
díky za rady, funguje to to tak jak píše dalas s tím rozdílem, že se dá i v zašroubované poloze (kde se plastová matička pouze protáčí) správně zatlačit a vyháknout poutko aniž by se cokoliv muselo šroubováním povolit. Vyřešil jsem to nákupem lepších... Snad už na podruhé jsem se trefil do lepšího, tam už se mi to neděje...

Každopádně díky,

Jirka
kozlice Rizzini 20/76
ZKM 451 .22 LR
ZKK 601 W243
BO 98 LW 8,5x63REB
FN 1907 6,35Browning
Choochoo007
Zkušený diskutér

Příspěvek od Choochoo007 »

Má někdo zkušenost se zkracováním hlavně mimo dílnu puškaře? Chtěl bych se držet téma a něco si zbastlit sám, tzn. Sám si na soustruhu zkrátit hlaveň na ZKM 456. Co na to zákon, policie?
Myslivost se scvrkává na sezení u hromady žrádla a natláčky, kdy se bezhlavě pálí po všem[figi]
poli
Pravidelný diskutér

Příspěvek od poli »

Nikomu to neříkej a když si na to troufáš, udělej to.
Jinak nee, protože jestli si to dobře pamatuju, tak balistika přes policii, pak osoba s příslušnou koncesí a nakonec zkušebna.

Odesláno z mého LG-D390n pomocí Tapatalk
pultik
Pravidelný diskutér

Příspěvek od pultik »

Pokud se nezmění kategorizace zbraně (zkrácení pod min. délku pro dlouhou opakovací) , tak si tu hlaveň můžeš řezat třeba po 5ti milimetrech a není důvod do toho tahat PČR a Zkušebnu. To samé platí pro závit na konci laufu.
Odpovědět