První pozitivní věc je, že ta sestava je opravdu pěkná a majitel z ní má radost. Druhou pozitivní věcí je, že už to teoreticky perfektně funguje (jisté předpoklady jsou), i když nevím, v čem je ta brzda speciální. Už méně pozitivní je, že jde o relativně lehkou zbraň. Úsťovka sice zmenší zpětný ráz (tenhle typ není zrovna vysoce účinný, ale budiž) ovlivní kmity hlavně (s větším efektem ve fázi a s menším v amplitudě). Nicméně, než ta střela opustí hlaveň, bude se zbraň chovat přibližně jako bez úsťovky. Takže v kombinaci s váhou sestavy a první fází zpětného rázu budou střelecké nároky i na tuto jistě kvalitní zbraň relativně vysoké. Každá nekonzistentnost v držení bude mít významný vliv na výsledek.
Mildo, dej A4 na 500 a pak poreferuj. (férově, ať to dopadá jakkoliv). Mě trvalo 8 let, než jsem se dostal s Weatherby pod 0,5MOA. Rozhodující je vyladění náboje a hlavně takový způsob držení, který zajišťuje co nejlepší kontrolu nad zpětným rázem. Možná jsem ale jen mizerný střelec. Jestli je ten dálkoměr integrovaný, nebo ne je celkem jedno (snad jen, že ten dálkoměr nezapomeneš doma
) Jinak přeji hodně radosti s touto zbraní.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR