Hikmicro ALPEX A50T

Noční vidění, termovize a podobná elektronická zařízení. Vaše zkušenosti, rady a dotazy
Predattor
Nový návštěvník
Příspěvky: 1
Registrován: stř 24.1.2024, 9:21

Re: Hikmicro ALPEX A50T

Příspěvek od Predattor »

roman200 píše: stř 09.8.2023, 10:44 V používání mám tento přístroj asi 6 měsíců. Osadil jsem ho na CZ550 9,3x62 se střelivem 18,5g S&B, které jsem dostal ke zbrani. Nastřelení proběhlo na 3 rány, bez toho abych něco ulovil jsem přešel na laboraci se střelou určenou pro 9,3x72R, takže 12,5g SPFN od S&B s rychlostí 745m/s. Nástřel opět bez problémů, pak asi měsíc nebyl čas..., po té jsem efektně podstřelil sele, asi na 100m.
Po vyzkoušení do terče jsem zjistil, že zbraň střílí na 110m asi o 25cm níže. Bez zásahu do rektifikace jsem vystřelil čtyři rány a bylo to tak tak abych je udržel v A4 formátu terče. I s terčem přístroj putoval na reklamaci. Jednatřicátý den po uplatnění reklamace jsem byl u prodejce s otázkou jak situaci vyřešíme. Prodejci přístroj z reklamace nepřišel a ani u dodavatele nikdo netušil kde je. Já se o to již dále nezajímal a dal jsem prodejci jen dvě možnosti - vrácení kupní ceny, nebo jiný přístroj. Dostal jsem tedy jiný přístroj, už s laserovým přísvitem.
Ten již jsem pro jistotu nasadil na BAR II v .270W, nastřelil, vyzkoušel nástřel při změnách zvětšení, při střelbě přes PIP zobrazení i při změnách typu kříže a na 50m jsem byl asi tak ve dvacetikoruně. Což jsem uznal za dobré a začal tuto sestavu používat k lovu. Ulovil jsem dvě lišky (jednu ve dne) a tři prasátka. Nejdále jsem lovil lišku asi na 100m a zásah seděl přesně.
Po reklamaci mi tedy (nový přístroj)dělá jen radost a velká výhoda je natáčení videa ze střelby, přes aplikaci je možné si je na místě prohlédnout v telefonu, či hned stáhnout Jediné na co si musím dávat pozor jsou kličky na kroužcích Leupold QRW, mám je nastaveny tak, aby se zpětným rázem utahovali. Ale mrcha semiauto je zřejmě chodem závěru lehce povoluje a je třeba je kontrolovat. Při zkušce do terče drží nástřel při sejmuti a nasazení výborně :? .
Měl jsem stejný problém a střílím 8X57 JS, ale reklamace to spravila. Ted co rána, to prase v ohni. Navíc taky záleží na momentu dotažení pojistných šroubů v kroužcích.
Odpovědět