Benelli

Vše o brokovnicích
Odpovědět
gewarosse
Nový návštěvník
Příspěvky: 42
Registrován: čtv 04.1.2007, 22:53
Bydliště: Praha

Benelli

Příspěvek od gewarosse »

uvažuji o koupi automatu za účelem praktické střelby a myslivosti.Volím mezi Benelli M3 a M4.Prosím poraďte.
precechtel
Zkušený diskutér
Příspěvky: 573
Registrován: čtv 07.12.2006, 20:11
Bydliště: olomouc

mám se samonabíjecími brokovnicemi,

Příspěvek od precechtel »

tzv. automaty zkušenosti osobní, tak se k tomu vyjádřím. Klasika je dvojka nebo kozlice, když na hon přijde? s automatem, mnohde na tebe budou hledět skrz prsty, navíc automaty měly význam v minulosti, kdy byl dostatek drobné, lov v bažantnici apod. Na automatu je přita?livé to, že mám jen jednu hlaveň o které vím, jak střílí, jedna hlaveň na čištění po střelbě, pokud má výměnné čoky, tak to nemá chybu, většinou menší zpětný ráz. Dnes nutno zvážit počet nábojů v magazinu / viz předpisy EU - max 3náboje /. Dle mého názoru by začátečník měl začínat s dvojkou nebo kozlicí a potom přejít na příp. automat. Vyzkoušel jsem některé automaty / Remington, Bennelli /, zkušenosti mám s ruskými výrobky a především s našimi starými ČZ 241. Negativa automatu - citlivost na střelivo / vhodné je používat důsledně vyzkoušené plastové náboje /, v případě poruchy - např. zlomený zápalník, zaseknutí, utr?ení nábojnice v komoře - znamená, že jsem dolovil - velmi nepříjemné na společ. lovu. Na spol. lovu se obtí?ně prezentuje, že aut. je nenabitý / nejde zlomit /. Já osobně jsem úspěšně lovil s ČZ r.20/65, nyní vlastním ČZ v r.16/65 a nemá chybu na škodnou, kachny na tahu, tato naše stará zbraň je dle mého názoru nadčasová a nedoceněná, je velmi spolehlivá, lehká, výkonná, levná při pořizování / od 500,- do 3.500,- kč /, pokud jsou k ní dvě hlavně / 1/2, 1/1 /, tak nemá chybu, na společné lovy však beru dvojku nebo kozu. S pozdravem František. PS: pokud bys měl zájem o ČZ, určitě bych ti pomohl sehnat ve slušném stavu, kontakty jsou.
politice a politikům zmar
Uživatelský avatar
lovec
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2053
Registrován: pon 25.9.2006, 16:07
Bydliště: SK

Re: Benelli

Příspěvek od lovec »

gewarosse píše:uvažuji o koupi automatu za účelem praktické střelby a myslivosti.Volím mezi Benelli M3 a M4.Prosím poraďte.
Benelli je dobra,ak nie najlepsia volba.Obidva modely,ktore spominas su na hornych hraniciach spolahlivosti automatov.Bezproblemovo funguju aj s najlahsimi a najslabsimi laboraciami streliva.Kamaratove Raffaelo bez problemov funguje aj s 24g Trapkami.
Moj nazor-ked aj na myslivost,tak radsej M3 alebo Super Black Eagle II.Model M4 s tou teleskopickou pazbou uz tak neukaze,aj ked nie je problem ju zamenit za klasicku lovecku....mozno je problemom skor kratka,iba 18,5" hlaven.
Moja osobne doporucenie: Super Black Eagle II.

Nieco k automatom.Sam som donedavna pouzival vyhradne kozlice,ci uz sportove alebo lovecke (Beretta,Sabatti,IZ).Na klasickych polovackach na drobnu to nebolo problemom,avsak ak ma clovek moznost polovat v bazantniciach,alebo rybnikoch na kacice,dost rychlo ziska dojem,ze automat by sa v takych podmienkach dobre hodil.Vyhladom na to,ze doteraz som automat nemal,iba som si obcas pozical,tak som zacal od tych najlacnejsich.Rusky IZ MP 153 som nechcel kvoli vahe,a kvoli tomu ze pada na predok.Je jednoducho dost nevyvazeny.Kupil som znacku ZAFER,co je turecka fabrika,ktora vyraba podla licencii talianskeho Marocchi.Flinta ma na svoju cenu (12,000,-SK) velmi pekne drevo,dobry "strih" pazby,t.j. dlzka a lomenie vyhovuje 85% ludi,co ju chytili do ruky.Puzdro zaveru je z lahkej zliatiny,celkovo je flinta velmi lahka.Hlaven ma 75cm,vymenne choky,zasobnik s obmedzovacom s kapacitou 2+1,ked som vybral obmedzovac,kapacita je 4+1,alebo 5+1 podla pouzitych nabojov.Z jej vlastnostami som milo prekvapeny,vzhladom na to ze je z tej najnizsej cenovej kategorie.
Avsak uz som rozhodnuty rozsirit si zbierku bud o Benelli alebo Berettu (uvazoval som aj nad Winchestrom a Remingtonom,ale talianske znacky maju pre moje oci lubivejsi dizajn),predsa len su technologicky uplne inde.A Turka dostane brat. :lol:

A co sa tyka oneho okukovania ta ostatnymi,co maju kozlice a dvojky...velmi by som si to nevsimal.Dokonca sa mi stalo,ze na klasickej polovacke na drobnu (zajac,bazant+liska)malo viac domacich automaty(sice prevazne klasicke TOZ MC-21,ale s odskusanym druhom streliva a nikomu sa nestalo,ze by mu neopakoval),s kozlicami bolo asi len 5-6 "dedkov" :D a dokonca dvaja s pumpou(!),samozrejme v dreve a s dlhym laufom.

Automatom zdar! :twisted:
Odpovědět