Myslivecké zážitky
- hanmilan
- Pravidelný diskutér
Re: Myslivecké zážitky - zajímavost
Všem přeju Lovu zdar. Dva pašíci za večer se často nepovedou Taky mám jednu zajímavost s loveckým zážitkem. Dnes odpoledne jsem odlovil srnče o výkupní váze 2,5 kg ( s běhy a hlavou vážilo 4 kg), vodila ho srna s jedním parůžkem v lýčí. Parůžek byl vyšší jak slecho. Druhé srnče bylo normálně vyvinuté, odlovil jsem tedy jen tento kus. Pro zajímavost uvádím, že snče mělo jednu grandli.
ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny
-
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Re: Myslivecké zážitky
To je zajímavé. Lovu zdar
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
Taky se přidávám s popřáním LOVU ZDAR.. Pěkné zážitky..
V sobotu jsem se šel projít honitbou.. Vstal jsem o půl 7 a šel pomalu s dobrým větrem při hranici pole a lesa.. chtěl jsem se kouknout a poslechnout si, jestli u nás rochají daňci.. Byl jsem už skoro u místa a najednou slyším šustění listí, ale nic jsem neviděl.. Udělám ještě pár kroků a vidím hřbety divočáků... Okamžitě beru flintu mířím na jedno, ale střílet jsem nemohl, protože mi tam překážely větve.. Tak jsem se vacel pomalu zpět a vytvářel si tak střeleckou pozici, jenže ouha prasata běželi pryč.. Cca kolem 30ks... čekal jsem ještě pár minut jestli se nějaké nesplete, beru do ruky mobil a píšu zprávu tátovi.. V tom jsem slyšel pískat siku... říkal jsem si že si ho nadejdu, jenže když jsem šel tak už jsem ho neslyšel.. JInak krásný zážitek byť bez střelby.. LOVU ZDAR
co si o tom myslet
Minulou neděli jsem vyrazil krmit s tím, že zároveň půjdou šoulat a podívám se po srnčím, co kde chodí. Jaké bylo moje překvapení, když jsem asi 30m od svého krmelce zahlédl postavu zády ke mně s kulovnicí. Před ní se procházel srnec, takže to skoro vypadalo, že chce střelit toho srnce (mířil), o 50m dál je také krmeliště. Čekal jsem asi 15 min, co se bude dít, ..když nic, popošel jsem a viděl další skupinku 3-4 ks srnčí odbíhající z krmeliště. Z postavy se vyklubal člen našeho MS a byl notně rozladěn, že jsem mu zvěř splašil. Když jsem se ptal, jestli mu to není blbý, tak prej že čekal až vylezou z krmeliště a stoupnou si na cestu
Tak tuto sobotu jsem zažil jeden s nejkrásnějších loveckých zážitků,na který snad nejde zapomenout.Jel sem s kamarádem na letošní první naháňku na prasata,celý den se nedařilo narazit na prasata,až v poslední leči to přišlo. Závodčí mě postavil do čela leče,jakmile začli honci prostupovat mlazinami,narazili na prasata,psi rozrazili tlupu všemi směry. Postupně začaly padat rány ze všech stran leče,černá se blížíla i na nás do čela a mě se podařilo během 15minut střelit 4 selata,všechny čtyři šli přímo na mě a ja je střílel na 5 metrů,přes puškohled na ochozu ve vysoké trávě. V tu dobu jsem byl snad nejšťastnejší člověk na světě,fakt nezapomenutelný zážitek!!
7x64
Tak to gratuluji a velké lovu zdar.Něco podobného jsem taky zažil,je to úžasný.To jsi byl asi králem honu,ne?
Re: co si o tom myslet
Myslím,že se plaší slepice nebo krávy ale zvěř se zrazuje. (Nic ve zlým)roedear píše: Z postavy se vyklubal člen našeho MS a byl notně rozladěn, že jsem mu zvěř splašil.
Nežli pošleš střelu v dál,napřed mysli potom pal.
"splaší" Petr Máchal v " S čerty nejsou žerty" splašil princezně Angelíně koně .
Mě teda víc než zrazená nebo splašená zvěř zaujal neuskutečněný "lov" srnčí u krmelce, pochybuji že se dotyčný chtěl jenom podívat přes puškohled na zvěř...
to Tommy: Lovu dik. Přesně tak,byl jsem král honu,taky jsem to musel jak se patří poručit,ale to ktomu neodmyslitelně patří
7x64
Tenkrát jsem byl taky král honu a vyšlo mě to pěkně draho,celý sdružení,kde je démon alkóholu jako doma pilo na mě.
Tak včera jsem se zúčastnil jedné naháňky na českolipsku. Dělalo se 5 lečí, poslední dvě paralalně. Chodil jsem do lečí jako honec - 3x rákosem, jednou trnky + hustník a les. Všude spousta pobytovek po černé - stopy, buchtování apod. ale ani jednou jsme do ní nepřišli Takže výsledek celkem velké akce nula, ale i to k myslivosti patří. Užil jsem si to ale náramně, jen jsem docela litoval ty co stáli pro nic za nic na štontech...
JInak nevím jak kde, ale u nás je všude po lesích hnědo od žaludů, daly by se málem sbírat lopatama, takže se na jednu stranu ani nedivím, že prasátka jsou všude a nikde.
JInak nevím jak kde, ale u nás je všude po lesích hnědo od žaludů, daly by se málem sbírat lopatama, takže se na jednu stranu ani nedivím, že prasátka jsou všude a nikde.
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
Re: co si o tom myslet
Myslím,že se plaší slepice nebo krávy ale zvěř se zrazuje. (Nic ve zlým) [/quote]
A já měl zase za to, že se lidé zamyslí hlavně nad tím, že čekat na zvěř v době nouze, na sněhu, mezi krmelcem a krmelištěm je nejen proti myslivecké etice!
Pokud chcete v zážitcích řešit použitý slovník, tak je to podle mě OT a patří max. do Mysliveckých tradic.
A já měl zase za to, že se lidé zamyslí hlavně nad tím, že čekat na zvěř v době nouze, na sněhu, mezi krmelcem a krmelištěm je nejen proti myslivecké etice!
Pokud chcete v zážitcích řešit použitý slovník, tak je to podle mě OT a patří max. do Mysliveckých tradic.