Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
hanmilan
Pravidelný diskutér

Re: Myslivecké zážitky - zajímavost

Příspěvek od hanmilan »

Všem přeju Lovu zdar. Dva pašíci za večer se často nepovedou :) Taky mám jednu zajímavost s loveckým zážitkem. Dnes odpoledne jsem odlovil srnče o výkupní váze 2,5 kg ( s běhy a hlavou vážilo 4 kg), vodila ho srna s jedním parůžkem v lýčí. Parůžek byl vyšší jak slecho. Druhé srnče bylo normálně vyvinuté, odlovil jsem tedy jen tento kus. Pro zajímavost uvádím, že snče mělo jednu grandli.
ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny
martinh
Pravidelný diskutér
Kontaktovat uživatele:

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od martinh »

To je zajímavé. Lovu zdar
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

Taky se přidávám s popřáním LOVU ZDAR.. Pěkné zážitky..
johnyc77
Zkušený diskutér

Příspěvek od johnyc77 »

V sobotu jsem se šel projít honitbou.. Vstal jsem o půl 7 a šel pomalu s dobrým větrem při hranici pole a lesa.. chtěl jsem se kouknout a poslechnout si, jestli u nás rochají daňci.. Byl jsem už skoro u místa a najednou slyším šustění listí, ale nic jsem neviděl.. Udělám ještě pár kroků a vidím hřbety divočáků... Okamžitě beru flintu mířím na jedno, ale střílet jsem nemohl, protože mi tam překážely větve.. Tak jsem se vacel pomalu zpět a vytvářel si tak střeleckou pozici, jenže ouha prasata běželi pryč.. Cca kolem 30ks... čekal jsem ještě pár minut jestli se nějaké nesplete, beru do ruky mobil a píšu zprávu tátovi.. V tom jsem slyšel pískat siku... říkal jsem si že si ho nadejdu, jenže když jsem šel tak už jsem ho neslyšel.. JInak krásný zážitek byť bez střelby.. LOVU ZDAR :)
roedear
Pravidelný diskutér

co si o tom myslet

Příspěvek od roedear »

Minulou neděli jsem vyrazil krmit s tím, že zároveň půjdou šoulat a podívám se po srnčím, co kde chodí. Jaké bylo moje překvapení, když jsem asi 30m od svého krmelce zahlédl postavu zády ke mně s kulovnicí. Před ní se procházel srnec, takže to skoro vypadalo, že chce střelit toho srnce (mířil), o 50m dál je také krmeliště. Čekal jsem asi 15 min, co se bude dít, ..když nic, popošel jsem a viděl další skupinku 3-4 ks srnčí odbíhající z krmeliště. Z postavy se vyklubal člen našeho MS a byl notně rozladěn, že jsem mu zvěř splašil. Když jsem se ptal, jestli mu to není blbý, tak prej že čekal až vylezou z krmeliště a stoupnou si na cestu :evil:
pavlas
Nový návštěvník

Příspěvek od pavlas »

Tak tuto sobotu jsem zažil jeden s nejkrásnějších loveckých zážitků,na který snad nejde zapomenout.Jel sem s kamarádem na letošní první naháňku na prasata,celý den se nedařilo narazit na prasata,až v poslední leči to přišlo. Závodčí mě postavil do čela leče,jakmile začli honci prostupovat mlazinami,narazili na prasata,psi rozrazili tlupu všemi směry. Postupně začaly padat rány ze všech stran leče,černá se blížíla i na nás do čela a mě se podařilo během 15minut střelit 4 selata,všechny čtyři šli přímo na mě a ja je střílel na 5 metrů,přes puškohled na ochozu ve vysoké trávě. V tu dobu jsem byl snad nejšťastnejší člověk na světě,fakt nezapomenutelný zážitek!!
7x64
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Tak to gratuluji a velké lovu zdar.Něco podobného jsem taky zažil,je to úžasný.To jsi byl asi králem honu,ne?
J.Laser
Pravidelný diskutér

Re: co si o tom myslet

Příspěvek od J.Laser »

roedear píše: Z postavy se vyklubal člen našeho MS a byl notně rozladěn, že jsem mu zvěř splašil. :evil:
Myslím,že se plaší slepice nebo krávy :wink: ale zvěř se zrazuje. (Nic ve zlým) :wink:
Nežli pošleš střelu v dál,napřed mysli potom pal.
curil
Pravidelný diskutér

Příspěvek od curil »

"splaší" Petr Máchal v " S čerty nejsou žerty" splašil princezně Angelíně koně :) .
Balu
Častý návštěvník

Příspěvek od Balu »

Mě teda víc než zrazená nebo splašená zvěř zaujal neuskutečněný "lov" srnčí u krmelce, pochybuji že se dotyčný chtěl jenom podívat přes puškohled na zvěř... :evil:
pavlas
Nový návštěvník

Příspěvek od pavlas »

to Tommy: Lovu dik. Přesně tak,byl jsem král honu,taky jsem to musel jak se patří poručit,ale to ktomu neodmyslitelně patří :)
7x64
Tommy
Zkušený diskutér

Příspěvek od Tommy »

Tenkrát jsem byl taky král honu a vyšlo mě to pěkně draho,celý sdružení,kde je démon alkóholu jako doma pilo na mě. :P :P :P
pavlas
Nový návštěvník

Příspěvek od pavlas »

Mě to stálo 3 litry zelené+nějaké panáky :D :D
7x64
xHonza
Zkušený diskutér

Příspěvek od xHonza »

Tak včera jsem se zúčastnil jedné naháňky na českolipsku. Dělalo se 5 lečí, poslední dvě paralalně. Chodil jsem do lečí jako honec - 3x rákosem, jednou trnky + hustník a les. Všude spousta pobytovek po černé - stopy, buchtování apod. ale ani jednou jsme do ní nepřišli :oops: Takže výsledek celkem velké akce nula, ale i to k myslivosti patří. Užil jsem si to ale náramně, jen jsem docela litoval ty co stáli pro nic za nic na štontech...

JInak nevím jak kde, ale u nás je všude po lesích hnědo od žaludů, daly by se málem sbírat lopatama, takže se na jednu stranu ani nedivím, že prasátka jsou všude a nikde.
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!

...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
roedear
Pravidelný diskutér

Re: co si o tom myslet

Příspěvek od roedear »

Myslím,že se plaší slepice nebo krávy :wink: ale zvěř se zrazuje. (Nic ve zlým) :wink:[/quote]

A já měl zase za to, že se lidé zamyslí hlavně nad tím, že čekat na zvěř v době nouze, na sněhu, mezi krmelcem a krmelištěm je nejen proti myslivecké etice!

Pokud chcete v zážitcích řešit použitý slovník, tak je to podle mě OT a patří max. do Mysliveckých tradic.
Odpovědět