Bělení trofeje

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Uživatelský avatar
knoby
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 107
Registrován: pon 30.3.2009, 19:53
Bydliště: Rakovnicko

Bělení trofeje

Příspěvek od knoby »

Dobrý den, mám takový problém. Nevím, jak je to možné, ale při bělení trofeje se mi stalo to, že se mi na lebce vytvořily jakoby puchýřky, které jsou vystouplé a výrazně bělejší než zbylá místa. Vypadá to velice nehezky a místy jsou v lebce dokonce, jakoby ,,vyžrané“, prohlubeninky. Potřeboval bych poradit, jak tuto věc odstranit. Bělil jsem již mnoho trofejí a nikdy se mi nic podobného nestalo. Používám peroxid a trofej obaluji do vaty. Buď byl tedy nějaký ,,špatný“ peroxid nebo vata, která se mi na trofej hodně nalepila. Děkuji za případnou pomoc.
Alda
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1291
Registrován: ned 07.1.2007, 22:18
Bydliště: Okoli Prahy pres tyden, jizni Cechy o vikendu

Re: Bělení trofeje

Příspěvek od Alda »

je tezke to "rozlousknout", kdyz to clovek nevidi in natura, ale osobne si mylsim, ze je to zpusobeno silnym peroxiedem, resp. prilisnou dobou jeho pusobeni. neco podobneho se mi stalo, kdyz jsem pouzil silny peroxid, ktery zacal "trofej" rozezirat... ty puchyrky jsou jinak krehke a droli se. co s tim? podle mne uz nic...
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Uživatelský avatar
Zdenek41
Zkušený diskutér
Příspěvky: 3179
Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Bělení trofeje

Příspěvek od Zdenek41 »

Podle mě byla lebka silně mastná ty místa co jsou bělejší jsou bez tuku.Nevím jak moc je trofej rozežraná,ale pokud ne moc tak penzou na nohy či brusným papírem na karoserie(jemný) zabrousit do stracena,odmastit a tak 20%perixodem ještě vlhkou lebku znova přebělit.Dobře omýt usušit v troubě.Ne upéct.
Odpovědět