Lov na velké vzdálenosti

Vše o střeleckých dovednostech nutných k lovu
Odpovědět
Uživatelský avatar
figi
teoretik fora
Příspěvky: 1932
Registrován: stř 11.10.2006, 7:19
Bydliště: Česká Lípa

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od figi »

No, učíme se celý život ...
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
vhool

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od vhool »

figi píše:No, učíme se celý život ...
tak tak a nejvic kokotin clovek udela kdyz si zacne myslet ze je dokonalej :wink:
Uživatelský avatar
Shiva
Expert na zbrane
Příspěvky: 1170
Registrován: pon 25.9.2006, 10:41
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od Shiva »

Kamaradi, diskuze zacina sklouzavat do osobni roviny, coz neni dvakrat vhodne. Samozrejem ze rici o nekom, ze teoretizuje, je osobni, ale to jeste neznamena, ze to clovek zpochybnuje.
Tyhle diskuze se pak opravdu zvrhnou v to, ze jeden druheho se snazi "nachytat" na necem jen aby uspokojil sve ego, ci ukazal, ze tvrzeni toho druheho je spatne a proto vse ostatni co tvrdi je spatne a tudiz to co tvrdim ja je spravne. Ne to je spatne, protoze takova diskuze nikomu nic neprinese.
Figi nekde napsal, ze pise tak jak pise a jinak neumi. No tak po pravde receno, se mi ten vyrok moc nelibi, protoze pokud chci nekomu neco sdelit a pomoci, tak to musim byt schopen spravne podat a to tak aby to bylo co nejvice oprosteno od subjektivnich vjemu (to patri do "zpusobu sdeleni" jako doporuceni, nikoli jako fakt). Ja s tim bojuji take a nekdy uz radeji nepisu protoze se nechci dohadovat a vadi mi to neustale zpochybnovani. jenze pokud si pamatuji, Figi, tak obdobne jsem reagoval na tve kategoricke prohlasovani o dokonalosti raze 243, vyrok ze tvoje trojnozka je dokonala (nenapsal jsi to tak, ale vyzniva to tak) apd. je proste nevhodny zpusob psani a muze vicemene uskodit.
Clovek nezkuseny z toho tvrzeni, ze ostatni trojnozky se klepou uz kdyz se na ne podivas, pochopi, ze jsou vsechny k nicemu a ze nejlepsi trojnozka je 3 svazane nasady od krumpace, protoze to rika "Guru" Figi. Pravda je takova, ze je to otazka co clovek od trojnozky chce. Pokud mam negra co to za mnou nosi a v pripade potreby mi to postavi a PH mi ukaze ktereho pakone mam sejmout. tak ano.
Na druhou stranu, ti mohu rici, ze jsem pred 14ti dny, tahal na zadech 6kg RUMku, ruksak s nozickam, pozorovakem, stativem, nahradnimi bateriema, karimatkou, nejakymi pytliky pod pazbu (pro pripad strelby na 900-1100m) na krku dalekohled, v kapsach anemometr a dalkomer v ruce trojnozku a sneznice na nohou. tura po hrebenech v tezkem terenu ca 7km prevyseni asi 150m (jo a jeste garmina coloredo 300) tak ti mohu rici, ze tahnout se strema nasadama od krumpace bych nezvladl. skoncily by po prvnim stoupani.
Po ceste zpet ca 1.500m od chaty, jsem si vyzvedl lopatu zapichnutou v zaveji, kterou jsem tam zapomne kdyz me Honza tahal par dnu pred tim z prikopu. Mohu ti rici, ze ten 1.5km z kopce jsem zvazoval, ze si radeji koupim novou lopatu, ale nemit lopatu v aute, kdyz ti napadne 30cm snehu a udelaji se ti zaveje, je dost dulezite.
Nevim kdo napsal to o svalech co drzi flintu. ale proste ja to pochopil tak, ze to drzi svaly, stejne tak jako jsem pochopil ze nejlepsi trenink je zacit s malorazkou.
Ano, to co ty pises jako za sve a kategoricky nepripoustis zadne jinem moznosti a zpusob jak to napises, je proste jak opsane z nekolika prirucek. Popis aplikace pak vypada ze to proste neni mozne.
Proto je lepsi psat zasady a jak je vseobecne aplikovat. Kazkdy si musi najit svou cestu ve smeru ktery mu zkusenejsi poradi.
chytat se za slovo, +/-25m znamena seknout se ne o 25m ale o 50m. takze rozdil propadu strely mezi 375m a 425m u me 308 je 30cm. Jestli je to moc nebo malo nevim. mne by to stvalo, proto nosim dalkomer. Pri strelbe na 400m ma clovek cas se podivat do tabulky.
Pravda je, ze kdyz sedim na bedne, tak mam zmereno a vim co jak kde je daleko a merit nepotrebuji. Protoho kdo je tam doma, to bude asi jeste jednodussi.
Tvrzeni nebo poznamka o tom ze by ses nesnizil ke zpusobu lovu (odstrelu) jez pouziva asi tak 95% myslivcu uz je jen hloupe a pubertalni rejpani.
pokud strilis temer vyhradne srnci v polni honitbe, tak pro mne (nemam zver nakoukanou a nedovedu podle jeji velikosti odhadnou vzdalenost, kdyz mi tam pujde jezedak, nebo pojede traktor, tak s tim problem nemam) tak nemusis nikde krmit a muzes strilet to blbe srnci na 500m uprostred pole, protoze tam je ho cele stado. Staci byt proti vetru a nebyt moc videt. takze na snehu v bilem prosteradle.
Pokud znas balistiku sve zbrane a zmeris si vitr na sve pozici, tak je casu na korekci dost rovnez je dost casu si vybrat kus. vitr bude foukat stale ze stejneho uhlu a bud stejne nebo v poryvech.
S liskou bych to chtel videt. proste tomu neverim, ze opakovane na predem neznamou vzdalenost (400+m) opakovane (rekneme 8x z 10ti) se postavis, zmeris vzdalenost, najdes v tel. tabulku, postavis trojnozku, udelas korekci a liska ti utece za tech (jak rikas) par vterin dalsich 30-40m. je jedno v jakem poradi to budes delat.
Stejne tak ti neverim, ze jsi zasahoval vyhozenou krabicku od sirek vzduchovkou nebo malorazkou.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
vhool

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od vhool »

to figi: .... a neodpustim si moznost se pochlubit 8) ...
http://lumberjack1.sweb.cz//srnci%20klip%20LRH.wmv
rimar77
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1361
Registrován: ned 29.3.2009, 14:49
Bydliště: jižní čechy

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od rimar77 »

whool střelec ekcelentní to klobou dolů ale v oblasti domácího videa tak tam ty rezervy teda rozhodně ještě vidím :wink: :D
MAFIAN31
Nový návštěvník
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 31.12.2009, 10:59
Bydliště: Adlergebirge

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od MAFIAN31 »

To video, co do střelectví, nemá chybu. Ovšem, co do myslivosti...
Pravobok, levobok... Úlomek, zálomek, snítka nebo větvička...
Rozumíme si?
Nechci nějak stlát moudro ale dal bych to raději pryč...
Německý ohař drátosrstý - BOR
BO 98 - 8x57JS - Meopta 3-12x50
CZ UB 584 - 7x65R-12/70 - Hakko 3-9x42
CZ UB 527 - .223 Remington - Nikko Stirling 6x42
ZB Brno Super - 12/12 - 70

Wéénóó!!! Neznáš cestúúú!!! Broku, Ty Pitomečku Pitomej...:-)
vhool

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od vhool »

to rimar77: no kdyz ono uz bylo horsi svetlo a na max.zoom to holt kamera nepobrala....

to maffian31: no moudra stlat muzes ale jelikoz jsem spis lovec nez myslivec tak me jsou tva moudra celkem fuk :wink: hlavni duvod toho proc jsem vlozil do videa fotku tuhle ane "mysliveckou " je ten ze zde jsou videt vystrelne coz by podle mysl.zvyku nebylo ,ze? a k tomu hryzu.... kolikrat tve ulovky maji hryz kdyz je privezes domu? :wink:
Uživatelský avatar
Shiva
Expert na zbrane
Příspěvky: 1170
Registrován: pon 25.9.2006, 10:41
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od Shiva »

Hlavne tenhle thread se jemnuje Lov na velke vzdalenosti, nikoli tradice myslivosti. Takze opakuji pro vsechny, mateli neco (dotaz ci radu) k tematu, piste. Ostatni pripominky si ventilujte jinde.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Uživatelský avatar
figi
teoretik fora
Příspěvky: 1932
Registrován: stř 11.10.2006, 7:19
Bydliště: Česká Lípa

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od figi »

Shivo, na ten tvůj dlouhý příspěvek nebudu reagovat, bylo by to jen handrkování. Čemu věříš a čemu ne je jen tvoje věc.

To, že většina současných myslivců umí jen čekat u hromady žrádla, je pravda, vidím to kolem sebe . Nikomu to neberu, na černou chápu, ale lovit takhle vysokou, dančí a dokonce srnčí je ubohé.

Nedá mi ale nereagovat na ten poslední. Fórum se sice jmenuje LOVECKÉ, ale všichni jsme tady myslivci, skládali jsme zkoušky z myslivosti. A ty tradice k ní patří.
Ty , i když jsi zde moderátor, si prosím odpusť podobné příspěvky a RADĚJI NEREAGUJ.

Já na toto fórum přispívám od jeho vzniku, první rok to bylo opravdu super. Vím, že v posledních letech kdy myslivosti začínají vládnout peníze a honitby si pronajmou ti, co na ně mají, tradice mizí. To ale neznamená, že se na ně všichni vykašleme.

Sami moderátoři jsou velmi často OT. A nic se neděje. A reagovat na OT jen proto, že se to moderátorovi zrovna nelíbí a je proti tradicím, se zase nelíbí mně.

Za sebe mohu jen říci, že pokud se tady objeví ještě jeden podobný příspěvek proti tradicím myslivosti od moderátora, tak na tomto fóru, ač nerad, končím.
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
vhool

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od vhool »

to figi: tak ted zase ja a za sebe ne jako moderator,toto je opravdu thread o lovu na velke vzdalenosti a tradice maji svuj thread,o "mysliveckych foto si muzem debatovat ve threadu "trofeje" kde jiste ma spravne naaranzovana fotka sve misto ale stejne tak jako tve nicnerikajici fotky lisek v ucincich tak ruzne "nemyslivecke " fotky v danem vlakne maji sve misto tak i zde a nevidim zadny duvod davat do tematickych threadu naaranzovane foto jen aby se dodrzela tradice.je treba krapet dodrzovat smysl urcitych temat a ne motat jablka a hrusky dohromady.jestlize se ti to nelibi tak se mi po tobe bude sice styskat ale ja osobne svuj styl a vecnost fotek menit nebudu a myslim ze kdyz by se to udelalo s forem jako takovym tak ho muzem zrusit a vrhnout se na jina fora kde vladnou tradice hranicici s pokrytectvim a vypovidajici hodnota takovych fotografii je nulova ...
...a to ze moderatori sami o sobe jsou nekdy OT ....no jsou to taky jen lide a vetsinou se nechaji unes probihajici diskuzi :wink:
Uživatelský avatar
figi
teoretik fora
Příspěvky: 1932
Registrován: stř 11.10.2006, 7:19
Bydliště: Česká Lípa

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od figi »

vhool - beru to, neovládl jsem se. Jedu na lišky, tak doufám nějaká přibude zrovna sem.

Edit: v poho,jsme jen lide.Lovu zdar :wink:
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
Uživatelský avatar
Shiva
Expert na zbrane
Příspěvky: 1170
Registrován: pon 25.9.2006, 10:41
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od Shiva »

2 Figi a potazmo ostatnim jako moderator.
To kam budes nebo nebudes prispivat, je tvoje svobodna volba. Pokud chce nekdo prispivat na lovectvi tak by mel dodrzovat zakladni pravidla fora. A to je
1. psat k veci a do patricnych vlaken. (vysvetlil jsem v minulem prispevku coz se ti nelibi, ale to je celkem tvoje osobni vec)
2. prispivat tak aby to melo hodnotu informacni a vypovidajici.
3. nepouzivat forum jako propagaci a reklamu.
4. nenapadat osobnimi vypady druhe.

to jsou pro mne hlavni kriteria jako pro moderatora. To jestli nekdo pise nespisovne ci s hrubkami, neresim (sam mam diky dlouholetemu pobytu v zahranici s nekterymi pravidly ceskeho jazyka problem).
Myslim si ze nikdo z nas co sem chodime a pisem nechce forum na urovni myslivosti.
Kdyz uz se nechces vyjadrovat k memu prispevku, protoze by to bylo handrkovani, tak na rozdil od tvych prispevku, jez jsou dost zavadejici a v mnoha pripadech dost neverohodne, tak ja sice nestrilim do krabicek ve vzduchu a nestrilim sub MOA na 300m z trojnozky, ale na mnou dosazene vysledky jsou svedci. At uz je to na srazech, ci kolegove co se mnou jdou na strelnici ci vysledky na soutezich.
takze mozna v pripade teorii a poucek, by mozna bylo (ja to delam dost bezne) odkazovat primo na zdroje, kde sve teorie cerpas.
Kritika fotografii jez maji slouzit jako dokumentace, z hlediska mysliveckych tradic je pro mne jako moderatora jasne poruseni bodu 1 a 2.
Samozrejme muzem zavest styl jako na strelectvi. Zavedem thread (vlakno) "napomenuti jedinci" a tam se bude zverejnovat kdo za co byl napomenut a po opakovanem prestupku, prijde Ban.
myslim, ze by to zde hodne proridlo.
tot vse co jsem jako moderator k tvemu prispevku chtel podotknout a plati pro vsechny. Dalsi prispevky na toto tema budou povazovany jako OT a poruseni pravidel fora.Pouzivejte SZ.
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Uživatelský avatar
ridgeback
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 185
Registrován: pon 14.4.2008, 16:20
Bydliště: pardubice

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od ridgeback »

Klip je dobrej. Dejte další.
Ruger M77 LH 30-06 Meostar R2 2-12x50, dvojka 16/70, hnědý Labrador, Forester
Uživatelský avatar
lovec
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2033
Registrován: pon 25.9.2006, 16:07
Bydliště: SK

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od lovec »

9,3x62mm, .338 Remington Ultra Magnum, .300 Winchester Magnum, 7mm-08 Remington, .270 Winchester, .260 Remington, 6,5x47mm Lapua, 6mm Norma BR, .44 Magnum, 9mm Luger, 16/70, .22 LR
Every Shot Counts
Uživatelský avatar
Shiva
Expert na zbrane
Příspěvky: 1170
Registrován: pon 25.9.2006, 10:41
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Lov na velké vzdálenosti

Příspěvek od Shiva »

The best of the west je partner Berger bullets
Nepište soukromé zprávy, pište na mail: lovectvi@sniper.cz
Odpovědět