iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
duch Pampuch
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 366
Registrován: čtv 02.8.2007, 13:32

Re: iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Příspěvek od duch Pampuch »

tezko se vyjadrovat k tomu, ze byl nekdo zastrelen.
Reflexni vesty dle meho nic neresi, spousta lidi se nauci koukat nen po oranzovem a muze tam jit nekdo na houby
Davat cedule pozor lov vstup na vlastni nebezpeci poskozuje ceskou myslivost jako takovou a je asi i protizakonne, jeste chybi ponauceni pri ranach zalehavejte
Muj nazor je nedelat nahanky pokud mozno vubec, nebo vhodne volit teren, kde stoji strelci (strouha...) preferovat nahanky slidenim, kde nejde zver takovym trapem, mas cas koukat co se deje a strili se z vyvysenych stanovist. Znamy rikal zajimavou vec z jednoho silne komercne orientovaneho reviru. Ocislovane stanoviste a na stromech napsana cisla kam ktery strelec smi strilet. Ale tim se neresi houbar za krovim. Nemci casto pouzivaji na nahanky palposty vyvysene o cca 2-3 m a asi to nebude od veci, lepsi prehled a vetsi dopadove uhly...
kasari
Moderátor
Příspěvky: 1003
Registrován: sob 18.7.2009, 15:07

Re: iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Příspěvek od kasari »

duch Pampuch - s částí rád a ze srdce souhlasím, částí jsi mě docela nadzvedl... Dlouho jsem přemýšlel, jestli to jen špatně nechápu, ale asi ne...

Kdyby se přemýšlelo ve všem tak jak píšeš s těma reflex vestama, nemusela se snižovat rychlost v obci, ani by se nemuselo používat blinkry, protože zbytečně každej kouká jen na blinkry a nesleduje že fakt zatáčí... :twisted:
duch Pampuch píše:Davat cedule pozor lov vstup na vlastni nebezpeci poskozuje ceskou myslivost jako takovou a je asi i protizakonne, jeste chybi ponauceni pri ranach zalehavejte
a tohle jsem už teda úplně čuměl... To myslíš vážně? Právě absenci takových cedulí nám vyčítaj třeba starostové, nebo i Policie. Myslíš, že když se někde opravuje fasáda a daj se tam infocedulky, že to lidi pochopí tak, že zedníci po nich budou házet cihly? :roll:
A k těm naháňkám se slíděním - pár jsem se jich zúčastnil a problém je, že to u nás málokdo umí zorganizovat a taky že se toho zúčastňuje velký množství střelců na veliký ploše. Co si budem nalhávat, kázeň většiny střelců na těchto akcích je tristní...
Ulkomaalainen...
Jiří K.
Zkušený diskutér
Příspěvky: 718
Registrován: čtv 17.1.2008, 6:55
Bydliště: Ostrava

Re: iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Příspěvek od Jiří K. »

Reflexní vesty a pásky na klobouk se stávají nezbytnou nutností! Bohužel narážejí na nesmyslný odpor tzv. strážců mysliveckých tradic. V našem spolku se mi prozatím podařilo prosadit vesty u honců a je to velkým přínosem. Doufám, že časem se ujmou i ty pásky na klobouku. Zde bych uvítal aktivitu ze strany naší slavné ČMMJ. Zrovna nedávno jsem si pročítal nějaký organizační řád a tam je popsána jakákoli blbost. Toto doporučení by pak mělo vliv přece na 98 % myslivců :lol: .
Vymezení oblasti lovu pomocí tabulek či pasek na přístupových cestách by byla jistě krásná věc, ale naše nic pro naši "demokratickou" společnost. U nás pro to aspoň dáváme info na obec kdy a kde. Obecní úřad to pak dá na vývěsky, vyhlásí rozhlasem a vydá v informátoru. rozumní spoluobčané s tím nemají problém. Bohužel honitbu máme v blízkosti velké průmyslové aglomerace a oni si přece chtějí odpočinout v lůně přírody. Konflikt o omezování tzv. lidské svobody je ihned na světě.
Co se týče organizace nadháňek tam bych problém až tak neviděl. Tam kde je pořádají pravidelně, mají silného mysl.hosp.a předsedu ( chlapy z gu..ma), tam pravidelně dosahují i pěkných výřadů. A to i s minimálním počtem střelců a za přísného dodržování bezp.pravidel. K tomu ještě finanční bonusový program za špatně odlovené kusy ( vodící bachyně, silní kňouří). Účast na takové nadháńce je opravdový zážitek.
Problémem je při současném rozšíření prasat divokých v ČR, že se sním stálé častěji setkáváme při lovech na drobnou. A to je katastrofa! V situacích kdy aktivně černou loví jen zlomek členské základny a ten zbytek jí potká jen při honu. Pak dojde u některých asi zatemnění mysli a k neštěstí chybí jen krůček.
dalas
Administrátor
Příspěvky: 3396
Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
Bydliště: Brno, honitba Žďársko

Re: iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Příspěvek od dalas »

Myslím, že ty cedulky jsou dobrá věc. Kdo je normální, pochopí, kdo má rudo před očima při slově myslivec, ten se bude točit tak jak tak. Druhá věc je, že se na to opět nedá 100% spolehnout.
Nejsem ortodoxním zastáncem tradic, zejména pokud by kolidovaly s bezpečností. Nebudu nikomu nic vyčítat, pokud pro svou bezpečnost v leči udělá jakákoliv opatření. Kdo je disciplinovaný a vědomý si ryzik, ten střílí jen tam, kde nemůže nikoho ohrozit, byť by měl na sobě cokoliv a tak by se měl chovat každý účastník. Pokud se takto střelci chovají, ptám se, k čemu jsou vesty z hlediska bezpečnosti? Ano, usnadní mě orientaci, ale v žádném případě to nejde tak, že pokud nevidím oranžovou tak střílím. :evil: Mám jen obavy, že existují lidé, u kterých to může budit falešný pocit jistoty. Přitom nikdo nezaručí, že v leči se nemůže vyskytnout nikdo bez oranžové vesty.
Jen z praxe, kolega na lodi uprostřed rybníka chytl broky navzdory super viditelnosti a krásné oranžové vestě.
Na závěr, klidně si vestu navleču jen by nikdo neměl podlehnout dojmu, že je tím vše vyřešeno, no a tragickou náhodu, tu nelze vyloučit téměř u žádné aktivity.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Uživatelský avatar
figi
teoretik fora
Příspěvky: 1932
Registrován: stř 11.10.2006, 7:19
Bydliště: Česká Lípa

Re: iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Příspěvek od figi »

Osobně si myslím, že všechna opatření jsou jen podpůrná a ve své podstatě k ničemu, pokud je mezi myslivci nekázeň, pokud neumí použít správně svoji zbraň, a pokud neznají základy bezpečné střelby, riziko je vždy velké.
Naháňkám se vyhýbám právě z těchto důvodů, navíc se nerad koukám na mrzačení zvěře lidmi, kteří vstoje bez opory netrefí terč velikosti A4, ale na těchto akcích vesele střílí na pohyblivý cíl.

U nás ve sdružení musím, jsem navíc závodčí, ale střelce si vždy srovnám, každý ví, kam může střílet. Jak zjistím, že nedodrží moje pokyny nebo pravidle bezpečnosti - výstraha a domů. Udělat jsem to musel jen jednou. Přesto jsem vždy rád, že ta jedna či dvě povinné naháňky jsou za mnou. A to nejsem ani náhodou úzkostný nebo bojácný člověk. Polovina myslivců to prostě se zbraněmi neumí.
! 243W ! 6XC!! 222 Rem, 223 Rem, 308W, 8x57JS
figi63@seznam.cz
http://www.loveckastrelba.cz/
Uživatelský avatar
Tommy
Zkušený diskutér
Příspěvky: 722
Registrován: pon 12.1.2009, 12:34
Bydliště: Olomouc

Re: iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Příspěvek od Tommy »

Jak říkáš figi,polovina myslivců neumí střílet.Kde jsou ti časy,když se myslivci setkávali na střeleckých akcích za minulého režimu,kde jsou ty hojné účasti na podvlíkačkových soutěžích apod,úplně to upadlo.?Stříleli jsme tam všichni a už je to dávno pryč.Teď už se u nás na závody sjíždí jen pár střelcu..

Minulý režim mi samozřejmě nechybí,ale akcičky to bývaly hezký.
Trpjezskal
Nový návštěvník
Příspěvky: 4
Registrován: čtv 05.11.2009, 16:20
Bydliště: Hradec Kralové

Re: iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Příspěvek od Trpjezskal »

Co dodat? Na nahánky se dnes dostanou lidé kteří mají velmi silné zbraně a střílí navelké vzdalenosti protože se neumí ovladat.Tak jak to má pak vypadat a když si ještě vedoucí honu nechce dělat nepříjemnosti je na malér zaděláno!Bohužel jsem již něco podobného zažil před časem.Když jsem se ptal mys.hospodáře který vedl hon proč dotičného nepošle domu tak mi řekl: to nejde ten tady financuje nájem .Tak co dodat?
Uživatelský avatar
RADEK
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 235
Registrován: pát 26.12.2008, 22:10
Bydliště: Příbramsko
Kontaktovat uživatele:

Re: iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Příspěvek od RADEK »

Nemáte někdo nové informace k tomuto případu?Jak se to stalo kdo střílel jestli v leči nebo na štontu do leče a nebo byla kule odražená?
CZ 550 standart 30-06springfield,IZ 27 16/16,
Brakýř jezevčíkovitý
Uživatelský avatar
yardaz
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 369
Registrován: stř 31.12.2008, 16:00
Bydliště: Plzeň - sever
Kontaktovat uživatele:

Re: iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Příspěvek od yardaz »

Dnes jsem to na náháňce probíral s dalšími kamarády, kteří ho znali. Myslím, že není ani tak důležité kdo střílel, kde stál, co se kam odrazilo, jako spíše to, že po něm zůstaly dvě děti. Jinak to byla letos už moje 7 naháňak a musím říci, že kázeň všech i zahraničních lovců byla pokaždé výborná.
Přání bývá nebezpečně často otcem myšleky!
Nepište mi prosím SZ. Pište mi na mail: info@naposed.cz
www.pumaknives.cz
vhool

Re: iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Příspěvek od vhool »

Trpjezskal píše:Co dodat? Na nahánky se dnes dostanou lidé kteří mají velmi silné zbraně a střílí navelké vzdalenosti protože se neumí ovladat............
...kefalin,a co take si predstavujete pod pojmom "....a střílí navelké vzdalenosti protože se neumí ovladat..." :?: ...myslim ze v tomto pripade jsi hoooodne mimo misu a s o "long range" nemas ani potuchy navic na nahankach je to dost nemozne ...tam je to spis o tom premysleni kam strilim nez jak strilim ...

to yardaz: .... myslim ze jsi to vystihl velice presne :wink:
Uživatelský avatar
RADEK
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 235
Registrován: pát 26.12.2008, 22:10
Bydliště: Příbramsko
Kontaktovat uživatele:

Re: iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Příspěvek od RADEK »

yardaz píše:Dnes jsem to na náháňce probíral s dalšími kamarády, kteří ho znali. Myslím, že není ani tak důležité kdo střílel, kde stál, co se kam odrazilo, jako spíše to, že po něm zůstaly dvě děti. Jinak to byla letos už moje 7 naháňak a musím říci, že kázeň všech i zahraničních lovců byla pokaždé výborná.
To je jasne v kazdem pripade ze ty deti jsou na tom zle jen me zajimalo jen mne zajimalo jestli to byla jen nahoda nebo kravina nejakeho dychtivce po rane.
CZ 550 standart 30-06springfield,IZ 27 16/16,
Brakýř jezevčíkovitý
Uživatelský avatar
Lotr
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2115
Registrován: úte 02.9.2008, 7:03
Bydliště: lounsko

Re: iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Příspěvek od Lotr »

ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
dalas
Administrátor
Příspěvky: 3396
Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
Bydliště: Brno, honitba Žďársko

Re: iDNES: Myslivec zastřelil kulovnicí kolegu při honu

Příspěvek od dalas »

hmmm... dva odrazy, to by nesved ani mistr v karambolu. To je osud.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Odpovědět