výstava mysliveckého sdružení
výstava mysliveckého sdružení
Naše dědina bude slavit "dny obce" a u té příležitosti si má každý spolek (zahrádkáři, hasiči, včeralaři) a také i myslivci připravit "prezentaci spolku". Jak to má vypadat. V tělocvičně ZŠ budeme mít vyhrazený prostor - pár stolů a stojící nástěnky, na kterých budeme prezentovat naši činnost. Chci se Vás zeptat, jestli máte s podobnými věcmi své zkušenosti, co se Vám vyplatilo, nebo naopak pro příště už nedělat. Já jsem nad tím chvíli přemýšlel a pojal bych to asi takto:
1)posbírat dobové fotografie myslivců, z různých akcí, brigád, zápisy s kronik atd. a udělat takový historický pohled
2)současné dění ve sdružení, jak pracujeme, co vlastně děláme (myslivecká políčka, přikrmování, vypouštění zvěře)
3)lovecká kynologie - představení našich loveckých psů, jejich vlastností a použitelnosti
4)vize do budoucna, pokračování naší činnosti
5)na stolech budou kožešiny, shozy, aby si to lidi mohli "ošahat" podívat se na to
jak to vidíte Vy? Z mého pohledu tuto výstavu nechci pojmout takovým stylem, že tam vystavíme "jenom" trofeje ulovené zvěře.
Díky za Vaše podněty. Petr
1)posbírat dobové fotografie myslivců, z různých akcí, brigád, zápisy s kronik atd. a udělat takový historický pohled
2)současné dění ve sdružení, jak pracujeme, co vlastně děláme (myslivecká políčka, přikrmování, vypouštění zvěře)
3)lovecká kynologie - představení našich loveckých psů, jejich vlastností a použitelnosti
4)vize do budoucna, pokračování naší činnosti
5)na stolech budou kožešiny, shozy, aby si to lidi mohli "ošahat" podívat se na to
jak to vidíte Vy? Z mého pohledu tuto výstavu nechci pojmout takovým stylem, že tam vystavíme "jenom" trofeje ulovené zvěře.
Díky za Vaše podněty. Petr
Sauer 404 Synchro XT .308w
CZ 550 lux .308w + Zeiss V6 2,5-15x56 ASV
CZ 557 lux .308w + Swarovski 2,5-10x56
ZKM model 2 .22LR
ZKM model 2 .22LR
Re: výstava mysliveckého sdružení
Vize dobrá. Ještě bych doplnil nějaké vycpaniny zvěře, vyrobil ze dřeva kopie mysliveckých zařízení, zařídil nějaké sladkosti a nějaké pozornosti pro děti - zviřátkové pexeso například apod., uvařil hrnec zvěřinového guláše a prezentace je dokonalá. Na děti a jídlo utáhneš a přesvědčíš každého. 100x vyzkoušeno a ověřeno v praxi.
ZG 47 8x57 JS, IŽ27-EM-1C Sporting 12/76, ZP 50 16/70, CZ 858 Tactical, Astra A-100 9 mm, CZUB 584, model 4, 12/7x65R, Remington model ll, r. 20/65, IŽ 18 r. 20/70
Nikon D-3100
Nikon D-3100
zítra ještě narychlo zajdu na základní školu, aby, jestli se ještě vůbec učí děti, nakreslily pár obrázků na téma zvířátka v lese a na té výstavě by bylo hlasování o nejlepší obrázek. To by mohlo taky vyjít. A budu kontaktovat OMS, jestli by nám k tom zapůjčil pár vycpanin a ty modely mysliveckých zařízení. Pár soutěží už mám vymyšleno pro děti, takže se o tom s chlapama na myslivecké schůzi pobavím a uvidím, jak to dopadne
ZKM model 2 .22LR
ZKM model 2 .22LR
z jiných akcí (výstavy chovatelů) doporučuju udělat nějakou nenásilnou formou soutěž pro děti-dospělé? - nic složitýho, nic ztrapňujícího že otec nepozná zajíce... záleží z jaké ste oblasti - vesnice, město..
buď něco rovnou vyhrávajícího nebo slosování (jestli ta výstava bude nějak gradovat..) nebo prostě jen "poznej zviřátko, strom, kytičku.."..
buď něco rovnou vyhrávajícího nebo slosování (jestli ta výstava bude nějak gradovat..) nebo prostě jen "poznej zviřátko, strom, kytičku.."..
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
Doporučuji aby pár zasvěcených a věci znalých myslivců se ujali výkladu třeba k trofejím,knihám k fotkám a pod.Hodně jsem se divil jak je laická veřejnost zvídavá.A to je ta pravá prezentace jak prodat naši práci na veřejnosti.Velmi dobrý nápad.
jsem z dědiny, kde myslivost má své místo a lidi ji mají zažitou a chápou její význam, což je skoro opak, který vyvolaly média na nás, myslivce, v posledních letech. Výstavu trofejí jsem hodně omezil, jeden, dva srnci a pak srnčí a jelení shozy. Nechci, aby to vypadalo jako "chlubení". To v lidech vyvolává docela špatný dojem, kdyby tam byly jen "bílé lebky"... vyčiněné kůže a vycpaniny, které máme zaslíbené. Lidi si chtějí pohladit lišku, jezevce atd zapůsobit i na jiné smysly, než je zrak. Sám jsem zvědavý, jak to dopadne. Vize by byla, teď ji ještě aspoň z poloviny naplnit a bude to dobré
ZKM model 2 .22LR
ZKM model 2 .22LR
Z vlastní zkušenosti doplním následující, historické fotografie táhnou, na takovéto akce často dorazí velká spousta rodáků, kteří pak hledají známé a příbuzné právě na starých fotkách. Budete-li vystavovat nějaké cenné trofeje (medajlové) vyžaduje expozice neustálou kontrolu, zvědavé děti dokáží mnoho. Jinak naprostý souhlas kolegy výše, jídlo a soutěže nejen pro děti určitě veřejnost ocení, stejně tak jako odborný výklad (nikoliv však předvádění se!!!)
Přeji mnoho zdaru, pokud ještě není po akci. A rád bych si pak přečetl o úspěchu akce i jiné zajímavé postřehy.Díky
Přeji mnoho zdaru, pokud ještě není po akci. A rád bych si pak přečetl o úspěchu akce i jiné zajímavé postřehy.Díky
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
už je pár dní po výstavě a napíšu pár postřehů. Jak výstava vypadala: měl jsem k dispozici 3 stojící panely a 3 stoly, které stály před panelama. Termín výstavy - pátek až pondělí.
Levý panel byl věnován srnčí zvěři, která je naše "hlavní" zvěř. Udělal jsem na desce vývojovou řadu srnčích shozů - od špičáka až po zpátečníka, aby si lidi udělali obrázek o vývoji srnčím paroží od ročka až po 8letého srnce. Pak krátké povídání o srnčím, doplněné fotkami a obrázky zvěře a taky trofej nejsilnějšího srnce. Prostřední panel byl věnovaný našemu sdružení, naší činností v honitbě, vypouštění zvěře, myslivecké políčka(smysl, důvod, plodiny) a vše okolo myslivců a na pravém panelu byla trofej jelena a pod ní fotogalerie z našich akcí - huberský ples, myslivecké odpoledne, poslední leče a další akce s veřejností doplněné o historické fotky(1975). Na krajní panely jsem jako pozadí dal tmavě zelený filc a na prostřední panel bílé prostěradlo a pro konstrast doplněné smrkovými větvičkami.
na stolech byly také bílé prostěradla(což bylo povinné) a na nich vystaveny kůže lišky, kuny a jezevce, které si lidé mohli samozřejmě pohladit, dále jelení shoz a trofej srnce, knižky o myslivosti, časopisy, myslivecké podívky atd. a také smrkové větvičky.
na výstavě jsem pracoval sám asi týden vymýšlením a další 4 dny jsem výstavu instaloval. Nebylo to lehké, ale s výstavami mám už menší zkušenosti, takže představu jsem už měl. Největší úspěch měly kožešiny u menších dětí, ale i rodičů a lidí z obce, kteří si třeba poprvé pohladili lišku a další zvěř a byli překvapeni "jemností" kožešiny. Pro menší děti bylo napsané u kuny a jezevce krátké povídání o této zvěři (život, potrava). Výstava byla doplněna o figurínu oblečenou do mysliveckého oblečení (kalhoty, košile, kravata, klobouk a boty).
na neděli jsem měli program v podobě prodeje myslivecké kuchyně a občerstvení (srnčí guláš, jelení svíčková a divočák,zelí,knedlík) Byla škoda, že celý den propršelo, tak se vše odehrávalo v kulturním domě, a ne venku. To lidi odradilo, ale i tak přišli.
Výstava byla hodnocena kladně, až moc kladně, což mě samotného překvapilo Myslivci ji viděli poprvé až na otevření výstavy. Do budoucna bych doporučil zapojit více děti - ať na základní škole nakreslí ve vyučování obrázky ohledně přírody, zvěře atd. a vybrané obrázky by byly na výstavě vystaveny a vyhlášeny nejlepší. Udělat pro děti takovou soutěž a tím zapojit děti, kteří přijdou na výstavu i s rodiči.
Myslím, že výstava měla svůj smysl a splnila mé očekávání. Lidi chodili, vraceli se, byla pro ně zajímavá a také poučná. Mým smyslem bylo lidem ukázat myslivost a pozvednout naši činnost, což se snad podařilo. Jednoznačně hodnotím akci kladně.
4pernik: přesně tak, jak jste to napsal, tak já i myslel a udělal. Žádný problém během výstavy nenastal, byli jsme přítomni akorát první den na zahájení a po zbytek výstavy si lidé všechny expozice procházeli sami (vystavovaly všechny spolky v obci) a výstava byla hlídána u vchodu.
Levý panel byl věnován srnčí zvěři, která je naše "hlavní" zvěř. Udělal jsem na desce vývojovou řadu srnčích shozů - od špičáka až po zpátečníka, aby si lidi udělali obrázek o vývoji srnčím paroží od ročka až po 8letého srnce. Pak krátké povídání o srnčím, doplněné fotkami a obrázky zvěře a taky trofej nejsilnějšího srnce. Prostřední panel byl věnovaný našemu sdružení, naší činností v honitbě, vypouštění zvěře, myslivecké políčka(smysl, důvod, plodiny) a vše okolo myslivců a na pravém panelu byla trofej jelena a pod ní fotogalerie z našich akcí - huberský ples, myslivecké odpoledne, poslední leče a další akce s veřejností doplněné o historické fotky(1975). Na krajní panely jsem jako pozadí dal tmavě zelený filc a na prostřední panel bílé prostěradlo a pro konstrast doplněné smrkovými větvičkami.
na stolech byly také bílé prostěradla(což bylo povinné) a na nich vystaveny kůže lišky, kuny a jezevce, které si lidé mohli samozřejmě pohladit, dále jelení shoz a trofej srnce, knižky o myslivosti, časopisy, myslivecké podívky atd. a také smrkové větvičky.
na výstavě jsem pracoval sám asi týden vymýšlením a další 4 dny jsem výstavu instaloval. Nebylo to lehké, ale s výstavami mám už menší zkušenosti, takže představu jsem už měl. Největší úspěch měly kožešiny u menších dětí, ale i rodičů a lidí z obce, kteří si třeba poprvé pohladili lišku a další zvěř a byli překvapeni "jemností" kožešiny. Pro menší děti bylo napsané u kuny a jezevce krátké povídání o této zvěři (život, potrava). Výstava byla doplněna o figurínu oblečenou do mysliveckého oblečení (kalhoty, košile, kravata, klobouk a boty).
na neděli jsem měli program v podobě prodeje myslivecké kuchyně a občerstvení (srnčí guláš, jelení svíčková a divočák,zelí,knedlík) Byla škoda, že celý den propršelo, tak se vše odehrávalo v kulturním domě, a ne venku. To lidi odradilo, ale i tak přišli.
Výstava byla hodnocena kladně, až moc kladně, což mě samotného překvapilo Myslivci ji viděli poprvé až na otevření výstavy. Do budoucna bych doporučil zapojit více děti - ať na základní škole nakreslí ve vyučování obrázky ohledně přírody, zvěře atd. a vybrané obrázky by byly na výstavě vystaveny a vyhlášeny nejlepší. Udělat pro děti takovou soutěž a tím zapojit děti, kteří přijdou na výstavu i s rodiči.
Myslím, že výstava měla svůj smysl a splnila mé očekávání. Lidi chodili, vraceli se, byla pro ně zajímavá a také poučná. Mým smyslem bylo lidem ukázat myslivost a pozvednout naši činnost, což se snad podařilo. Jednoznačně hodnotím akci kladně.
4pernik: přesně tak, jak jste to napsal, tak já i myslel a udělal. Žádný problém během výstavy nenastal, byli jsme přítomni akorát první den na zahájení a po zbytek výstavy si lidé všechny expozice procházeli sami (vystavovaly všechny spolky v obci) a výstava byla hlídána u vchodu.
ZKM model 2 .22LR
ZKM model 2 .22LR