Vábení lišek
Vábení lišek
Jaké máte zkušenosti ?
Já používám zrcátko na které dýchnu a přejedu přes něj polystyrenem a občas liška přijde a reaguje i na volném poli i na dost daleko. už mi na to přišli i divočáci ale nevím jestli to bylo tím my?kováním. O kus dál ale byla hromada, kterou nav?těvovali pravidelně. Tam ale seděl kolega a oni přišli ke mně když jsem my?koval. Jen se zrovna otočil vítr tak mne navětřili a utekli dříve než jsem měl možnost vystřelit.
Naposledy upravil(a) Marpie dne pon 16.10.2006, 12:08, celkem upraveno 1 x.
my?kování
...na my?kování opravdu dost doře reagují prasata.s tím polystyrenem jsem to také slyšel ale ještě nezkoušel ale my?kovačka funguje...
...
....s tím to neumím a spíš mi u toho vyje pes než abych něco přilákal.tak akorát ochránce zvířat,že mučím psa
...
je pravda,že v letě to funguje trochu míň ale já si myslím,že to je tím,že je vysoká tráva a liška je míň vidět
Zdravím všechny zúčastněné, chtěl jsem se zeptat kde se dají vábničky sehnat? Myslím, že to je jedna ze základních pomůcek myslivce, ale když jsem se na ně ptal po loveckých potřebách tak sem si připadal jako že slovo vábnička sly?í poprvý v životě..
Myslím si, že je to velice zajímavé téma a mnohdy jediná cesta k mysliveckému úspěchu..
Jinak my?kováním na "hubu" se mi nikdy nic přivábit nepodařilo..asi to dělám špatně:-(..jen několikrát se mi povedlo přilákat srnu "na trávu"- jednou ke mě přišla cca na 5 metrů a když žádný srnče neviděla tak frkla a odkráčela pomalu zpátky do houštin..
Myslím si, že je to velice zajímavé téma a mnohdy jediná cesta k mysliveckému úspěchu..
Jinak my?kováním na "hubu" se mi nikdy nic přivábit nepodařilo..asi to dělám špatně:-(..jen několikrát se mi povedlo přilákat srnu "na trávu"- jednou ke mě přišla cca na 5 metrů a když žádný srnče neviděla tak frkla a odkráčela pomalu zpátky do houštin..
bylo to jednodušší než jsem čekal- opravdu velký výběr http://www.devana.sk/index.php?act=2&lang=1
www.zubicek.cz/09.doc
www.zubicek.cz/09.doc