Klid před zvěří

Pejskové a jejich výcvik
takytaky
Nový návštěvník
Příspěvky: 7
Registrován: stř 30.9.2009, 15:38

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od takytaky »

Knížku doma mám a je to opravdu manuál, jak vycvičit psa. Jinak ten klid před zvěří je jen a jen věc disciplíny. Jo a Vy, kteří mají problém s klidem, buďte rádi, protože je alespoň vidět, že pejsek má o zvěř zájem a takový pes se cvičí podstatně lépe. ještě jenom ,,,,,nejsem příznivec el.obojků a i profesionální cvičitelé, které znám tak jej nepotřebují. Je to o vztahu pes-pán a o adekvátní odměně a trestu...
arasid
Častý návštěvník
Příspěvky: 68
Registrován: pon 07.4.2008, 8:35

Knížka

Příspěvek od arasid »

Našla jsem ji ke stažení tady a předem se omlouvám majiteli stránek za zveřejnění, doufám že se nebude zlobit:
http://www.mok-joey.info/kestazeni.html
Občas se najdou některé z těchto starých knížek na Aukru nebo i na internetových antikvariátech. Já ji koupila právě z internetového antikvariátu.
arasid
Častý návštěvník
Příspěvky: 68
Registrován: pon 07.4.2008, 8:35

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od arasid »

Ještě jedna věc ke klidům. Pokuď máte mladé psy a jste začátečníci nezoufejte, buďte trpěliví, cvičtě, choďte se psem do zvěře a klidy trénujte i třeba stále na vodítku, či delším laně a postupně se psovy uvolňuje. Hodně disciplín z práce ohařů a i jiných plemen není o tom že se to rychle naučí, některé trvají déle a záleží na chtivosti pejska po zvěři. Sami uvidíte jak pes postupně zraje. To co dělal jeden rok už druhý rok po zkušenostech z výcviku a v praxi na honech dělé méně, třetí rok ještě méně. Prostě zraje a pokuď ho člověk nenechá zlajdačit tak je vidět s roky postup.
Uživatelský avatar
curil
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 384
Registrován: pát 09.1.2009, 13:08

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od curil »

araside na tom aukru mi ji někdo vyfoukl.
Daniela
Nový návštěvník
Příspěvky: 6
Registrován: sob 10.10.2009, 22:31

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od Daniela »

Zdravím vás, díky Arašide za odkaz na knížku. Curile, já to nebyla kdo ti jí vyfouk :-) Knížku na vaše doporučení sháním právě proto, že nechci po el.obojku sahat, chci si vybudovat se svojí fenkou právě takový vztah, aby mě respektovala a poslouchala. Třeba to bude trvat dýl, fenka je mladá - 15 měsíců, poprvé hárá, myslím že má chudák teď co dělat sama se sebou. Je chuťová, jsem ráda, takže práce s ní je a bude radost, jen si jí nekazit právě nedostatečnou poslušností a výcvikem....mějte se a fakt díky , Daniela .
takytaky
Nový návštěvník
Příspěvky: 7
Registrován: stř 30.9.2009, 15:38

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od takytaky »

Danielo...nevím neznám tě, ale pokud chceš, tak ti knihu zapůjčím...teda pokud je zájem....
plok
Nový návštěvník
Příspěvky: 35
Registrován: sob 10.10.2009, 18:23

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od plok »

Jak správně postupovat při výcviku vystavování? Nevím jestli je to dobře, ale zkouším to takto. Psa mám tedy na šňůře (cca 25m), když vystaví bažanta nechám ho ať vystavuje, popř. to jistím povelem čekej a chválím ho ( to chválení nevím jestli je dobře, protože začne někdy vrtět ocasem). Po chvíli ho zadaunuju a jdu bažanta vypíchnout. Tady to trochu vázne, protože jakmile vyletí, chce se za ním pustit, takže pár metrů popoběhne, než se šňůra napne.
Postupování zatím necvičíme, protože buď se nechce hnout nebo, když už se hne, vystřelí jak šíp.
Je to správný postup? :?: Díky
Daniela
Nový návštěvník
Příspěvky: 6
Registrován: sob 10.10.2009, 22:31

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od Daniela »

To Takytaky: ahoj a díky za nabídku. Asi si to vytisknu, nedá se pořád listovat v odkazu s pc v ruce. Díky tedy za ochotu, ale je to vzácná věc, nemůžu to po tobě chtít. Výtisk bude stačit (trošku pohnu zaměstnavateli s tonerem :-) zdraví D.
Uživatelský avatar
chitus 123
Nový návštěvník
Příspěvky: 29
Registrován: pon 25.1.2010, 23:33
Bydliště: Jižní morava

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od chitus 123 »

Starší téma,ale třeba to někomu pomůže.http://canidiaseva.netstranky.cz/inform ... y-oha.html

Skvělá knížka.Mám ji po dědovi.
Nikdo není tak bohatý,aby si mohl koupit svoji minulost.
nice-friend.cz
Nový návštěvník
Příspěvky: 39
Registrován: sob 04.12.2010, 1:56

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od nice-friend.cz »

Myslím, že to někomu to může pomoci :
http://www.youtube.com/watch?v=pHoJT6gY ... ature=plcp
pavlina
Nový návštěvník
Příspěvky: 39
Registrován: pon 14.2.2011, 20:43

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od pavlina »

Dobrý den, se svým psem MMO mám stejný problém klidy klidy klidy... je tak náruživý, že i když ví, že nemá, tak prostě mu to za to stojí, že bude dotažen na lože a nebude mu to příjemné... on to ví... ale ta vášeň je větší... přijde mi, že ve chvíli štvaní kusu, je tak v euforii, že absolutně nevnímá a neslyší... Bavila jsem se s mnoha výcvikáři s mnoha příznivci MMO.. výcvikáři radili trpělivost, nebo EO... přiznivci a majitelé MMO říkali, že bohužel to je u MMO vcelku normální forma jejich vašně... Bohužel bez EO klidy s munsterlandem nedali... i když sme dělali dauny přesně podle pana Knolla i když chodíme do zvěře... je to stále a stále stejné již od jeho 5 měsíců... máme tu zvěře hodně, jsme od Konopiště za každou procházku potkáme minimálně 10 bažantů nějakého toho zajucha... jednou dokonce i divočáka... i když se vrací povětšinu do nějakých 5 minut... nikdy ho to neomrzelo... EO používat nechci... ale už si s ním nějak nevím rady...
Vocas
Nový návštěvník
Příspěvky: 22
Registrován: sob 18.2.2012, 14:12

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od Vocas »

To ja mam welsteriera a to je lepsi kafe,zajica bažanta prožene ale vrátí se to se srnči mužu čekat 2-3 hodinky než se vrátí.Když je mě zima nemá cenu ani čekat zná cestu do vesnice cca.4km.Když mu bylo pul roku koukal na srnce jak na zjevení i když byl na volno,pak sem si porídil EO který funguje max.do50m,ze začatku to bylo ok ale pak zjistil že když to těch 50m vydrží tak má vyhráno.Rešim to tak že kde tuším srní je na šnurce jinak na volno s EO.
nice-friend.cz
Nový návštěvník
Příspěvky: 39
Registrován: sob 04.12.2010, 1:56

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od nice-friend.cz »

Vocas píše:To ja mam welsteriera a to je lepsi kafe,zajica bažanta prožene ale vrátí se to se srnči mužu čekat 2-3 hodinky než se vrátí.Když je mě zima nemá cenu ani čekat zná cestu do vesnice cca.4km.Když mu bylo pul roku koukal na srnce jak na zjevení i když byl na volno,pak sem si porídil EO který funguje max.do50m,ze začatku to bylo ok ale pak zjistil že když to těch 50m vydrží tak má vyhráno.Rešim to tak že kde tuším srní je na šnurce jinak na volno s EO.
No kdyby to tak dělali všichni... nechci domyslet - konec zvěře u nás.
EO si pořídil špatný ... pro loveckou praxi Ti je zcela na nic. 50 m dá pes za pár sekund a hlavně .. on neběží 50, ale třeba na 30 se pohybuje normálně, stačí mu pak jen těch 10 m - což není ani sekunda. Hlavně ten EO zkus za překážkou, za kopcem, za keřem ... možná tam nedosáhne ani na těch 50 m

Z tohoto Ti neuteče nikdy :
http://dtsystems.info/index.php/compone ... Itemid=446

Ale hlavně nekoukej jen na produkt, a mrkni se tam na videa o výcviku. Zřejmě to děláš jinak, zřejmě to neděláš dobře. Vše jde ale napravit, pokud se chce...
Uživatelský avatar
ridgeback
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 185
Registrován: pon 14.4.2008, 16:20
Bydliště: pardubice

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od ridgeback »

Vzal jsem si důmů 4-letou fenu ČF. Původní majitel usoudil, že pes na to nemá a nemá cenu se výcvikem dále zabývat.
Začali jsme poslušnost, chůze u nohy, aporty, vlečky ........ Bylo vidět, že něco z toho zná, a tak za cca 8 týdnů pejsek chodí celkem slušně. Jak ale potká zajíce či srnčí, neposlechne a žene. (kolikrát vidím zajíce dříve nežli pes, tak ho na píšťalku zadaunuju) kolikrát nežli k němu dojdu, pes zahlédne zajíce a vyzazí. Někdy vyrazí i po čerstvé stopě a nepřivolám. Nevím, zda v tomto věku je ještě možné to psa odnaučit ale hlavně jaký prostředek primárně použít. Nějakou trpělivost ještě mám:-)
Ruger M77 LH 30-06 Meostar R2 2-12x50, dvojka 16/70, hnědý Labrador, Forester
arasid
Častý návštěvník
Příspěvky: 68
Registrován: pon 07.4.2008, 8:35

Re: Klid před zvěří

Příspěvek od arasid »

To: ridgeback »
Ano dá, příkladem je kamarádka, která si vzala jestli se nepletu, taky cca 4 letého maďara, kterého původní majitel nechal lítat a štvát. Dneska má pes všestranné zkoušky a je chovný. Zkuste se jí poptat na její zkušenosti. Byla důsledná, přísná, psa měla ze začátku na dlouhém vodítku, prostě mu vysvětlila že štvát nebude. Jedním ze základních povelů pro odbourání nežádoucího štvaní je i DAUN. Takže cvičit i tento povel, vyhledávat situace kde by pes mohl zdrhnout po stopě nebo za zvěří a u toho mu dát najevo co je a co není žádoucí.
Kontakt na známou je: WostraL@seznam.cz
Přeji hodně trpělivosti, vytrvalosti a určitě se povede fenka vycvičit. :wink:
Odpovědět