MS Studénka_Zkušenost

Veškerá legislativa ohledně lovectví a myslivosti
THOR_601
Nový návštěvník
Příspěvky: 19
Registrován: úte 06.8.2013, 16:13

Re: MS Studénka_Zkušenost

Příspěvek od THOR_601 »

Rád bych to tu už ukončil no :)
Uživatelský avatar
tornádo
Troll
Příspěvky: 217
Registrován: stř 02.12.2009, 11:30

Re: MS Studénka_Zkušenost

Příspěvek od tornádo »

Thor ...asi tak nějak
Nejsem zastánce CAMO,maskáčů,plastu kdekoliv.Sám mám zelené i spodní prádlo ale respektuji rozhodnutí ostatních a nehodlám si na nikoho ukazovat nebo dotyčného urážet,protože si uvědomuju že většina z těch věcí je praktická.

Běž do MS jaké ti bude pasovat,klidně i několik km od bydliště aby ses tam cítil dobře než se neustále dohadoval "doma" s nějakým zaostalým hlupákem a byl neustále nasraný.Dřív nebo později by si to začal řešit a možná bys odešel stejně,pak si budeš škrábat šišku,že si zahodil několik let a mohlo ti být dobře jinde :wink:

Zdeňku já bych šel ale žene se k nám zas nějaká hrůza
Uživatelský avatar
Georg.H
Zkušený diskutér
Příspěvky: 861
Registrován: ned 23.12.2007, 23:43
Bydliště: Slezsko
Kontaktovat uživatele:

Re: MS Studénka_Zkušenost

Příspěvek od Georg.H »

Mlademu už sem psal na kere MS se má obrátit.
Neříkám že jsou 100% to není žádné ale je tam daleko lepší přístup.

Já sem odešel s MS po 19 letech
stalo se to rodinné MS kde vyvolení mohli vše a ostatní museli držet hubu a krok.

tady buří taky tak valím do roboty... :evil: :cry:
dalas
Administrátor
Příspěvky: 3396
Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
Bydliště: Brno, honitba Žďársko

Re: MS Studénka_Zkušenost

Příspěvek od dalas »

Původně jsem nechtěl reagovat, ale nedá mi to. Problém je v tom, že se po myslivcích chce, aby nijak neomezovali aktivity ostatních v přírodě. Z povahy věcí se ale stává, že ostatní někdy zasahují do aktivit myslivce. Některým lidem dokonce nedělá dobře, když jen vidí myslivce s puškou, ale od něj se očekává vždy úsměv a kulantní chování. Zkuste nějakému cyklistovi říci, ať po této lesní cestě nejede, protože já tam chci lovit. Z 99% vás pošle do příslušných míst, protože nemáte právo jej omezovat. Že v ten moment omezil on vás na právech, to mu už jaksi nedojde. Myslivec je tedy ten poslední, co v přírodě dnes může něco chtít.
Tolik na úvod. Teď ke konkretnímu případu. Ten děj je trochu vytržený. Trochu mi nesedí i některé dedukce Thora, jako že myslivec nestřelil srnce a proto byl nasraný a vylil si na něm zlost. Jako by nebyl příčinou myslivcova neúspěchu. Mohlo to být už několikáté zrazení byť někým jiným a pak to dopadlo na Thora. Thore, dívej se na to s nadhledem, neb jednou se můžeš ocitnout v situaci onoho myslivce. Co se vlastně stalo, myslivec se trochu vyřval na psa, zalamentoval si směrem k Thorovi a tím to skončilo. (Alespoň dle původního příspěvku). Je újma, kterou utrpěl Thor srovnatelná s újmou toho myslivce? Jsem pro ohleduplnost a slušnost, ale všeobecnou, nikoliv jen ze strany myslivců.
Thore, co Tě nutí k občasným procházkám revírem se psem v brzkých ranních hodinách? V době největší aktivity zvěře, kdy můžeš jako věci znalý adept předpokládat i aktivitu lovců. Lovec nemá v časové ose tolik volnosti jako Ty k procházkám. Kdyby se to stalo mě, tak se tomu člověku hodně slušně omluvím a snažím se ho pochopit. On přece nezvyšuje hlas proto, že ho to baví, nebo že má potřebu někoho buzerovat.
Tímto se v žádném případě nezastávám těch myslivců, kteří si obdobným způsobem, bez příčiny, nebo na základě zcela malicherných důvodů posilují své ego.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
BwanaHunter
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1907
Registrován: úte 13.10.2009, 21:01

Re: MS Studénka_Zkušenost

Příspěvek od BwanaHunter »

Tornado> mozna to bude prekvapujici, ale s tvym postem z 19:13 souhlasim s jedinnou vyjimkou - a to je tvoje dedukce, ci vyklad toho co jsem napsal. Ja nikomu nerikam, jestli ho prijmu nebo neprijmu, ostatne predmetne sdruzeni ani neznam, Thora taky ne, a tuhle vec vubec resit nechci. Jedina vec, kterou jsem komentoval, byla thorova jistota ze "jde do sdruzeni" a soucasne nezna cleny a to natolik, ze potrebuje se dotazovat na netu. A pak nazor, ze pokud chci s nekym roky vychazet, konflikt, k tomu vyhroceny vic, nez je potreba, neni nejlepsi zacatek,to plati myslim obecne.
Ale jinak opravdu souhlas.

Dalas> presne to o tech pravech je to, o cem mluvim a kvuli cemu jsem vubec se do tehle diskuze zapojil. Kazd je tak strasne haklivy na to, aby ho myslivec nejak neomezil, ale vubec mu nedojde, ze on omezuje toho myslivce. Kde je pak to, ze prava a svoboda jedince konci tam, kde zacina pravo a svoboda jineho? Pricemz myslivci jsou jedinni, kteri za uzivani lesa plati, a to mnohdy ne malo.
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
BwanaHunter
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1907
Registrován: úte 13.10.2009, 21:01

Re: MS Studénka_Zkušenost

Příspěvek od BwanaHunter »

Zdenek> na dnesek jsem byl taky nachystany. Total zatazeno, ani neblikne :(
S trofejemi je to jako s ženami. Nejlepší je ta příští.
THOR_601
Nový návštěvník
Příspěvky: 19
Registrován: úte 06.8.2013, 16:13

Re: MS Studénka_Zkušenost

Příspěvek od THOR_601 »

dalas : Jak jsem již psal ... tohle je vůbec první myslivec kterého jsem venku viděl takže jsem nepředpokládal že bych mohl někomu zradit. Když vidím v dálce srnčí tak se je vždy snažím nějak obejít = že bych mu zrovna tam zrovna já zradil po několikáté je velmi nepravědpodobné. V ten den konkrétně jsem v dané oblasti neviděl ani jeden kus. Akorát dostatek zajíců ale ty se snad lovit nechystal že :roll:

A jak jsem již jednou psal. Já se chovám k zvěři a vůbec přírodě ohleduplněji než většina myslivců. Hold ale někteří myslivci nejsou schopni pochopit že nejsou vlastníky onoho pozemku.
Uživatelský avatar
kojot
Zkušený diskutér
Příspěvky: 860
Registrován: úte 04.9.2007, 7:03
Bydliště: okres Blansko

Re: MS Studénka_Zkušenost

Příspěvek od kojot »

Thore, možná bude lepší absolvovat řádný kurz, aby jsi konečně pochopil o čem myslivost a lov zvěře vlastně je, notabene jak se provádí. Z tvých příspěvků vyplývá pouze vztek, že si na tebe někdo dovolil "otevřít hubu". Nikde jsem nepostřehl nějaké kladné vyjádření ve smyslu vztahu k myslivosti. Jen nejapné paušalizující poznámky na konto myslivců, z čehož mi plyne jen zkreslená představa o jejich fungování. Po obědě zajdu po tvém vzoru na nějaké moto fórum, protože mi včera jeden řidič s pražskou SPZ nedal přednost, troubil a ještě na mě ukazoval vztyčený prostředníček. Třeba ho tam někdo zná a poví, co je zač.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Uživatelský avatar
Reno
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 462
Registrován: pát 20.2.2009, 11:49

Re: MS Studénka_Zkušenost

Příspěvek od Reno »

Tohle vlákno jsem tak nějak nepochopil... :? Jeho zakladatel zde nejprve napíše zhruba to, že mu nějaký nerudný pitomec v mysliveckém vynadal na ranní procházce se psem, následně o něco dále připíše, že mu vlastně vyhrožoval se zbraní, přičemž se má jednat o člena konkrétního MS, které jinak zakladatele tohoto vlákna, ač zatím pouze "možnámyslivce" bez absolvování kurzu, loveckého lístku a ZP, hrozně moc chce, ale přitom ho tam vůbec neznají... :shock: Třešničkou na dortu je otázka, jestli známe někoho z dotyčného MS, který by oním problémovým myslivcem mohl být... :lol: :roll:

Působíš na mě jako typický zástupce té "jednodušší" části dnešní mladé generace, která odpověď na cokoliv nehledá u adekvátního zdroje, ale zásadně na facebooku nebo internetových fórech. Psal jsi, že tě moc lidí z dotyčného MS tě nezná, takže jsou tam logicky i ti, co tě znají. Tak proč se proboha nezeptáš někoho z nich a řešíš to přes internet? Každopádně pokud chceš být opravdu myslivcem, tak jak ti doporučil např. Kojot, nejprve absolvuj řádný kurz. Já ti zároveň přeji, abys i duševně dospěl v samostatně myslícího a konajícího muže.

Jinak co se týče eventuálního vyhrožování zbraní ze strany myslivců obecně - mám rád turistiku a tak se pohybuji spoustou honiteb jako turista (nezřídka se psem), cyklista, zcela vyjímečně i na koni a zatím jsem nikdy neměl žádný problém. Na nějakého toho morouse jsem sice už narazil, ale nikdy nic protizákonného. Upřímně se těším na prvního idiota, který na mě něco jako vyhrožování zbraní zkusí. Jako místo myslivce neozbrojený honec s klackem bude mít spoustu času o svém chybě přemýšlet...
THOR_601
Nový návštěvník
Příspěvky: 19
Registrován: úte 06.8.2013, 16:13

Re: MS Studénka_Zkušenost

Příspěvek od THOR_601 »

Již včera jsem napsal že bych tuhle debatu rád ukončil tak prosím KONEC.

Doufám že to zde zůčastnění dokáží respektovat...
Zamčeno