Stránka 2 z 2

Re: kachny

Napsal: pon 07.9.2015, 12:04
od dalas
Podle toho, jak jdou škubat. Jestli dobře, tak klasika s nádivkou. Jestli blbě, tak vyříznu jen prsíčka a stehýnka. Prsíčka jako steak jsou delikatesa. Staří myslivci vetřeli do peří nadrcenou smůlu, opařili a pak to peří sloupli jak pomeranč i s pístenci.

Re: kachny

Napsal: pon 07.9.2015, 14:32
od miso243
Tuším na TV paprika bežal dávnejšie seriál, kde mladý pár jazdil po Anglicku a varil z toho, čo ulovil alebo chytil. Neviem ako sa volal a už som naň nenarazil. Kraby, ryby, veverice a raz aj kačice. Sušené slivky zalialy brandy. Kačicu očistili, osolili, okorenili a naplnily krájanou surovou červenou kapustou zmiešanou s tými slivkamy. Potom upiekli v predohriatej rúre na pekáči. Ja som kačice odral a obložil plátkami slaniny. Pečie sa krátko len asi 10-15 minút. Mäso je perfektné a plnka tiež. Len je pravda, že na divej kačici je toho poskromne. Plnky sa oplatí aj prihodiť navolno na pekáč, lebo do kačice jej bohviekoľko nevôjde.
Zaujímavá bola časť, kde varili veverice - nejaké sivé čo sa po zavlečení premnožili. Nejde mi ani tak o veverice ale robili tam omáčku z hlohu. Žial som si nezapamätal postup.

Re: kachny

Napsal: úte 08.9.2015, 20:49
od Zdenek41
Do kachny hřivnáče do hřivnáče klasika nádivka z jater žemlí ,vajíčkem, tymián, pepř a sůl, majoránka česnek, cibule, špek
Pak opravdu i 1 stačí.
Kachnu škubu neb lovím později a stahovat se mi zdá barbarství. :wink:

Re: kachny

Napsal: pát 11.9.2015, 8:51
od roman0874
diky za tipy,urcite vyskousim.s tou nadivkou pravda,to mne nak nedoslo ji udelat
jen s tim skubanim si nevim rady....tikali mne zha tepla,tak sem se snazil hned po tahu vsichni v hajzlu ja v oblaku peri...zadnej zazrak.za sucha klasicky...sparit...vysledky zadna slava...pul hodiny skubani a furt to nebylo ono.tak nevim jak

Re: kachny

Napsal: sob 12.9.2015, 7:38
od mirus
Pokud je stažená a už tě nebudou bavit předchozí recepty, tak je skvělá kachna klasicky na guláš a nebo stejně jako slepice na paprice.

Re: kachny

Napsal: úte 15.9.2015, 7:20
od kojot
Když chceš škubat a před tím pařit, musíš peří podškubat, aby se pod něj horká voda dostala. Tzn. na pár místech natrhat, pak prosypat klasickou řeznickou kalafunou a řádně opařit opravdu horkou vodou a chvíli (5-10 min.)kachnu v té vodě nechat, pak to jde docela dobře.

Kuchyňská úprava dle kojota:
1) Pečínka, řádně našpikovaná, prosolená, trocha kmínu a hlavně jalovčinky. Dostatečně podlitá v dobrém pekáči není třeba tunit nádivkou.
2)DTTO s nádivkou (kuřecí játra, žemle atd.)
3) Stažená, pečená s kořenovou zeleninou, špekem a směsí Halali. Pak kachnu vyjmu, rozmixuju a doladím výpek - omáčku smetanou, kořením a maso z kačice oberu do omáčky. K tomu houskový knedlík a je z toho špicová svíčková.
4) Je-li hojnost (a lenost), perfektní jsou i kachní prsa na grilu v marinádě dle chuti.

Re: kachny

Napsal: úte 15.9.2015, 11:59
od roman0874
vse dobre,svickovou skusim po konci tydne to mne nanapadlo......letos je tech kachen nejak dost,tak bude moznost experimentu....dik za rady,,,,,,dalsima ale take nepohrdnu....

Re: kachny

Napsal: úte 15.9.2015, 17:57
od Leon
Kachnu stáhnou vykostit prsa zbytek zvěřiny naškrábat osmahnout na špeku a prsa směsí naplnit.Zatáhnout na rozpáleném sádle podlít červeným přidat divoké koření a nechat dodělat v troubě pod pokličkou na 160.

Re: kachny

Napsal: stř 16.9.2015, 20:54
od Petr1970
já to stahuju (škubat se to nedá, pařit žehličkou nebo kalafunou.. na to nemám..)
furt mi to přijde lepší než jen vyříznout prsa a vyhodit.. zase když má někdo 10-20 kachen každej víkend na osobu, tak bych to asi taky nestahoval..
chlapi co sem slyšel to nechali na tahu viset na stromě, ráno došli, vyřízli prsa a zbytek na újed...

v podstatě to stáhnu, pak použiju na recept (svíčková nebo na víně...) aby se z těch kostí atd.. udělal pěknej základ.. alespon se to vypeče.. pak se samozřejmě jí spíš jen prsa a stehna..

můj nejmilejší je "svíčková".. prostě smažená zelenina na másle, pak orestovat, našpikovaný... péct, pekáč propasírovat..

na svíčkovou můžu cokoli:-)

Re: kachny

Napsal: čtv 17.9.2015, 9:34
od Andy
to LEON: to zní lákavě ten recept. To musím zkusit.

Re: kachny

Napsal: čtv 17.9.2015, 15:40
od Zdenek41
Kachny jsou super i uzené a bramborový knedl a sladké zelíčko. Jen jsem se letos ještě na ně nedostal.....

Re: kachny

Napsal: čtv 17.9.2015, 19:11
od Leon
Mě to chutná k tomu grilovaná bramborová kaše (Z kaše se udělají na pečící papír sběračkou bochánky a hodí do trouby ogrilovat do zlatova) a na pokapání vinná omáčka

Re: kachny

Napsal: čtv 17.9.2015, 21:44
od roman0874
vidim ze se musim na tahu vice snazit abych to vse stihl skusit.... :lol: :lol: diky