Vábení lišek
.. teď jsem si pořídil vábničku skolení lišky a lišáka, takže jsem zvědav, jak mi to půjde Jinak mám většinu lišek spíš na otevřeném poli, někdy blízko někdy dál, střílím CZ 550 American, 308W, Meopta 3100 3-12x56 RD, SB HPCE 9,7g a celkem pohoda.
Každá hodina, strávená na tomto fóru, je ničím proti vteřině strávené v lese.
Umění není něco "zabít", ale nechat žít...
-
- Zkušený diskutér
radsi tam pojedeme na cuniky a nebudeme nic nechavat v aute, ne???Zdenek píše:BR-Radko: Já je lovim 8-mičkou a je to vcelku v pohodě. vždycky Záleží, kam se ti povede rána, jestli to jde přes lopatky nebo ne. Fotky bych ti nějaký poslal ale před vánocemi mi na Slovensku vykradli auto i s notebookem
http://www.devana.sk/Marek píše:To Steyer: Kde jsi sehnal tu vabnicku na to skoleni???
Posláno na dobírku.
Včera jsem byl venku. Tma jak v pytli. zkoušel jsem napodobovat hlas lišáka. Pul hodiny nic. Pak se mi na vzdálenost asi půl km ozvala liška a skolila jak divá. Asi 10-15 min jsme spolu komunikovali, ale přivábit se mi jí nepovedlo. ?la si po svojem vekslu jako přivázavá, ale na vábení okamžitě odpovídala. Bůh ví, co mi vlastně říkala a co jsem jí vlastně říkal já. . Stál jsem asi taky na blbym místě - uprostřed pole asi 200m od kraje lesa, abych alespoň něco viděl. Jestli bude víc vidět, tak pudu na ten veksl, snad bude štěstí.
No jasně SPCE - stři?ná hrana, 9,7g.BR-RADKO píše:Prepáč Steyer , ale chcel si napísat SPCE však ?
máš prosím ?a nejaké foto tých lí?iek , čo to s nimi spravilo ?
Fotky zatím nejsou, nevěděl jsem o tomhle fóru. takže až příště.
"čo to s nimi spravilo ?" - na první pohled většinou MASAKR, ale snažím se je střílet vždy na komoru, takže mají většinou zespodu otevřený hrudník - ale je to různé. Jak tu už někdo psal, Záleží, kam ji přesně dostane. Musím říct, že je mám všechny stažené a vydělané a kožešina není roztržená. Pokud v ní není díra jak od bazuky, tak to většinou docela jde.
dneska jsem volal na mobil uvedený na stránkách devana.sk Ten mobil je přímo na majitele, pana Miháĺka. Trochu jsme pokecali. On je konkrétně hospodář MS u Levice, jižní Slovensko. Ptal jsem se jak se mu letos daří vábení - prý kvůli špatné zimě je to horší, lišky nejsou vyhladovělé. Zatím slovil 5 lišek, loni 15. To vcelku chápu. Co mě však překvapilo je doporučená denní hodina na vábení. Je to hlavně odpoledne! Objednal jsem si vábničku na skolení lišek i lasičku - vše podle informací z fóra. Přidal jsme si i CD. Tak jsme zvědavý. Mám však pocit, že kaňkování už je v plným proudu. Během tohoto týdne jsem na různých místech potkal lišky u silnice mezi 18-19 hod.
- OndraH
- Pravidelný diskutér
- Kontaktovat uživatele:
tak jsem psal na výše uvedený mail, taky jsem si to objednal:-) už mám srnčí a li?čí soupravu, ale ?těkání lišky v ní nebylo a já ho zapoměl objednat. Uvidím kdy to dorazí, minule to trvalo necelý týden.
Browning Maxus high grade 12*76
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
Tikka T3X CTR 308, Swarovski Z6i 2,5-15x56
Brno combo12/308W x Swarovski Habitch 3-12*50
CZ 455 22lr/17hmr x čínská kopie leupoldu
OndraH: A v té srnčí a li?čí soupravě jsou jaké konkrétní vábničky? Na stránkách Devany jsem viděl že každá obsahuje tři kusy ale není jasné které konkrétní.
Marocchi 03 Field 12/76; ZP49 12/12; Brno mod. 1 22LR Hawke 4-12x40; ZKK600 MC 270W+Delta Optical Titanium HD 2,5-15x56; CZ550 Prestige 270W + Pard 008LRF; UB584 270W/12 Vortex Crossfire 1-4x24, ZH121 16/16; ZH304 7x57R/12