Stránka 1 z 1

Právo trochu jinak

Napsal: úte 02.8.2011, 17:37
od fesoj
Má choť včera cestou z práce nasbírala půl tašky hub. Klouzky, růžovky, 1 bedlu a zejména několik nádherných hřibů. Měla obrovskou chuť na smaženici. Jenže po očištění a rozkrájení jsem všechny ty překrásné, zdravě vypadající hříbky, musel vyhodit. Byly plné červů. I pár růžovek šlo do pryč a zbylo toho trochu málo. Tak jsem na oleji osmažil do zlatova 2 větší cibule, přidal houby, ledvinky, srdíčko a kus jater ze sobotního paličkáře /kus jater proto, že jsem je částečně trefil a půlka zmizela/, okořenil kmínem a pepřem, chvilku prudce orestoval a pak dusil na malém plamenu nejdřív ve vlastní šťávě a pak mírně podlité vodou až do změknutí. Vodu jsem nechal částečně vydusit, dle Magdaleny Dobromily Rettigové do směsi vrazil 8 vajec, osolil a míchal až do jejich sražení. Bylo to docela dobré, ale před chvilkou jsem dojídal zbytek a studené to bylo ještě lepší. Jako příloha samozřejmě chléb náš vezdejší.

Re: Právo trochu jinak

Napsal: úte 02.8.2011, 19:01
od RuStaff
Slintám.... Takové příspěvky bych zakázal, je to neetické týrání (mých) chuťových buněk! :-D

Re: Právo trochu jinak

Napsal: čtv 04.8.2011, 22:14
od Petr Kaděrka
Však jsi tam neměl nic špatného, tak z toho nemůže být nic jiného než delikatesa :wink:

Re: Právo trochu jinak

Napsal: úte 18.9.2012, 9:43
od Lotr
Srnčí játra trošku jinak: Vezmi velkou cibuli, nakrájej na kostičky, k tomu anglickou slaninu, taky na kostičky a šup s tím na pánev. Když to zesklovatí, tak přidej játra na kostičky nebo nudličky a orestuj. Přidej trošku pepře, koření podle chuti, např. kari, 3 lžíce kečupu, zamíchej a podlij troškou vody a podus do té doby, než se voda nevypaří. Osobně přidávám trošku česneku, maličko osolím, dám krapet pálivé omáčky (www.paliveomacky.cz), slabší nátury použjí feferonku nebo chili, a nechám dojít. Hodí se k tomu kousek chleba a možná i rýže nebo hranolky. Dobrou chuť!

Re: Právo trochu jinak

Napsal: pon 01.10.2012, 13:23
od Honza Král
Poslední recept je v podstatě to samé, čemu na Slovensku říkají Jagerok. Baštili jsme ho tam i z vnitřností z kachny. Je to ňamima. Manželka ho často vaří.

Re: Právo trochu jinak

Napsal: stř 24.10.2012, 13:26
od fesoj
Tak jsem si coby slaměný vdovec dnes ukuchtil oběd podle Lotrova receptu. Rychlé, jednoduché, nemělo to chybu, zejména ta anglická slaninka tomu zvedá úroveň - a sebekriticky musím přiznat, že jsem se bohapustě přežral :oops: .

Re: Právo trochu jinak

Napsal: sob 27.10.2012, 11:47
od Leon
dělám to jako Lotr ale místo kečupu si vedle rozdusím kousek cibule papriky a rajčete rozmixuji a s tím to nakonec zahustím jinak místo pálivé omáčky mám chili z indie a sečuánský pepř z číny (to je výhoda mít kámoše cestovatele :lol: ) a k tomu topinku s česnekem pak se sotva kulím jako teď dělal jsem tak právo z dančete :lol: :lol:
Obrázek