Stránka 2 z 2

Re: Atraktanty

Napsal: čtv 15.2.2024, 6:28
od jdodo
Používám co mi padne do ruky v marketu.Sádlo nebo lůj to je jedno hlavně aby to po vychladnutí opět ztuhlo.Pokud lůj po rozpuštění opět ztuhne tak lze také použít.

Re: Atraktanty

Napsal: čtv 07.3.2024, 21:02
od vlady
v Penny jsem koupil nejakej tuk Liga a zkusil to.Po zahrati jsem tam nasypal sul a michal. Moc se to nepovedlo. Po ochlazeni se na povrchu udelala tukova vrstva a pod tim byla smes vody, soli a anyzu. Mozna to pujde pouzit, ale nebude to ono. Chce to poradnej 100% tuk, sadlo nebo luj.

Re: Atraktanty

Napsal: pát 08.3.2024, 6:27
od jdodo
U mě to fungovalo byla z toho jednolitá hmota znovu to ohřej a při chládnutí občas zamíchej.Já si to rozdělil do kelímků od kilových jogurtů.Jak to bude houstnout tak už to na dno neklesne.Já mám anýz mletý velmi najemno jako pudr pokud máš drcený něco jako kmín tak nejspíš klesne .Proto bych radši míchal.Jemný anýz se zcela rozpustí a v pastě po něm není ani stopa.

Re: Atraktanty

Napsal: pát 08.3.2024, 8:57
od vlady
Ten anýz jsem nadrtil v mlýnku na kafe, a je to jako pudr. Problém je margarín. Díval jsem se a obsahuje jen 29% tuku. Takže jak jsem to zahřál a smíchal se solí tak se to rozdělilo a při tom chladnutí jsem to míchal, ale proste toho tuku je tam tak málo, že to nezafungovalo. Myslím, že nejakej 100% tuk bude v pohodě.
A kde se dá koupit 1kg anýzu, neví někdo? Ten malej balíček v supermarketu má 25gramů za 33Kč, což teda taky není uplně lidová cena.

Re: Atraktanty

Napsal: pát 08.3.2024, 9:26
od Posmiros
Tak po par tydnech pouzivani Vnadexu, to subjektivne asi funguje :) Rekl bych ze se zvysila cetnost navstev vnadiste mozna tak dvojnasobne. Udelal jsem jedno nove vnadiste, kde jsem nakrmil a prvnich 14 dnu tam vubec nebyli, po pouziti vnadexu tam byli za tri dny. Na starem vnadisti se obcas objevili prasata, ktery tam do te doby nechodili.

Ale cekal jsem ze to teda bude smrdet vic :D asi to funguje jen na blizsi vzdalenosti, ale treba se to se zvysujici teplotou zlepsi :D

Re: Atraktanty

Napsal: sob 09.3.2024, 10:47
od milanhb
Zbylo mi po posledním kusu černé po uvaření zbytků slepicím
v tlakáči druhý den po vychladnutí na vrchu cca 1kg vyvařeného tuku,
tak do toho zamíchám pytlík mletého anýzu a ještě jednou prohřeju,aby se to aroma lépe vstřebalo.Snad se jim to nebude protivit.
Pak dám vědět.Milan