Zdravim,
Poradite mi jak nejlepe nalozit a pripravit kytu na gril. Mam kytu z loncaka cca 5-6kg. Myslim ze moridlo nebude potreba, ale nevim poradte mi.
V planu mam ji cca 2-3 dny pred grilovanim ji napichat slaninou a roztokem(prevarena smes voda,sul, pepr, paprika, kmin)
analozit do kvalitniho oleje=>pak bude marinada na potirani
Nevim zda pridat i zeleninu.... pripadne kdyby jste mel nekdo nejaky lepsi napad sem snim
Kanči kýta (celá) na grilu
- Zdenek41
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 3179
- Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
- Bydliště: Vysočina
- Kontaktovat uživatele:
Re: Kanči kyta(cela) na gril
2 až 3 dny na sucho bylinková mořská sůl + napíchat solným lákem při uchování ve 4 stupních v lednici.
Na polévání olej, pepř, pivo. Před dokončením zamotat do alobalu.
Na polévání olej, pepř, pivo. Před dokončením zamotat do alobalu.
-
- Pravidelný diskutér
- Příspěvky: 150
- Registrován: ned 11.10.2009, 19:42
- Bydliště: Královehradecko
Re: Kanči kyta(cela) na gril
Do roztoku dávám jen sůl a česnek. Paprika ti zůstane v kanále po vpichu a na řezu to vypadá divně. Na potírání při pečení už je to ok. Kýtu proženu před pečením konvektomatem abych měl jistotu že je vše prohřáté. Pak jen na grilu opěču a v klidu okrajuji. Kořením jen málo, máme rádi chuť masa.
-
- Zkušený diskutér
- Příspěvky: 2906
- Registrován: ned 10.2.2008, 20:04
- Bydliště: Kousek západně od Prahy
Re: Kanči kyta(cela) na gril
O kýtě z divočáka jsem se dočetl, kde bych nečekal, v katalogu zbraní "světoznámé" firmy J. P. Sauer&Sohn, není to sice přímo na gril, ale celkem to funguje
http://pufr1.sweb.cz/Du%C5%A1en%C3%A1%2 ... %C4%9B.jpg
Česky
http://pufr1.sweb.cz/Du%C5%A1en%C3%A1%2 ... B%20CZ.jpg
http://pufr1.sweb.cz/Du%C5%A1en%C3%A1%2 ... %C4%9B.jpg
Česky
http://pufr1.sweb.cz/Du%C5%A1en%C3%A1%2 ... B%20CZ.jpg
Pufr