Škatule, škatule, hejbejte se ...

Cokoliv se událo ve spojitosti s lovectvím a myslivostí.
Odpovědět
msoukup
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 290
Registrován: pát 03.8.2012, 8:03

Re: Škatule, škatule, hejbejte se ...

Příspěvek od msoukup »

V návaznosti na předchozí debatu o kádrovém posudku adeptů na OMS Tachov jsem narazil na zajímavý příspěvek z dubna tohoto roku, odkaz zde:
http://www.myslivost.cz/O-myslivosti/My ... d=43#forum

Autor se snad nebude zlobit, když ho zde ocituji:

Zrušení pověření OMS Tachov
Toto jsem dnes odeslal MR.

Myslivecká rada ČMMJ
Každý člen jednotlivě

Návrh na zrušení pověření k provádění zkoušek o 1. lovecký lístek OMS Tachov, z důvodů porušení zákona

Požaduji okamžité zrušení pověření k provádění zkoušek o 1. lovecký lístek OMS Tachov a to na základě porušení zákona č. 449/2001 Sb., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů (dále jen zákon o myslivosti) a zákona č. 244/2002 Sb., Vyhláška MZe, kterou se provádí některá ustanovení zákona č. 449/2001 S., o myslivosti, ve znění pozdějších předpisů (dále jen vyhláška).
OMS Tachov vydal ve svém oběžníku na rok 2016 toto cit: „Písemné doporučení (ano či ne) ke zkoušce vydává nájemce (případně) majitel honitby, kde uchazeč vykonal adeptskou praxi. V doporučení je potřeba zhodnotit práci adepta, zájem o myslivost a celkový přístup. V hodnocení je potřeba popravdě napsat i negativní hodnocení. Příkladně i proč po roční praxi nedoporučujeme, (nemá vztah ke zvěři, chová se arogantně, není oblíben, požívá v nadměrném množství alkoholické nápoje, NL - OPL atd.).
Naopak kladné vlastnosti popsat, (bude přínosem atd.). Doporučení spolu se žádostí o připuštění ke zkoušce z myslivosti buď odevzdá statutární zástupce honitby, či žadatel sám na OMS do konce ledna.“ konec cit.
Jedná se o zcela bezprecedentní porušení zákona o myslivosti a vyhlášky. § 47 zákona o myslivosti a ani §§ 21, 22, 23 a 24 vyhlášky takovéto hodnocení jako podmínku připuštění ke zkoušce nepožadují a ani neumožňují. Pouze vyhláška v § 24 písm. a) vyžaduje přípravné školení a odbornou praxi v délce jednoho roku, nic více žádný ze zákonů nezmiňuje. Takovýto „kádrový“ posudek lze snad obhájit při případném přijetí do MS apod., ale v žádném případě jako podmínku připuštění ke zkoušce o 1. lovecký lístek.
Pokud OMS Tachov hrubě porušuje zákon, je nutné, aby ČMMJ, jako garant zkoušek o 1. lovecký lístek jednala a odebrala pověření ke konání zkoušek OMS Tachov. Není možné, aby zkoušky prováděl někdo, kdo zákon sám porušuje a pošlapává.
Bylo by záhodno, aby si ČMMJ lépe prověřila, komu postupuje svoje pravomoci a nezadělávala si zbytečně na další problémy. I takovéto zdánlivé maličkosti totiž stojí za odlivem členů ČMMJ.

František Dušák
Sauer 202 Elegance 8x57 JS + Zeiss Classic 3-12x56, SM CL II SX 9,3x62 + Zeiss Victory 3-12x56, Brno Fox 22 Hornet + Docter 3-12x56, 9mm para, 45 ACP, 10 mm auto.
"Shoot them well with enough gun and they will die"
Kvido
Častý návštěvník
Příspěvky: 71
Registrován: úte 06.8.2013, 19:29

Re: Škatule, škatule, hejbejte se ...

Příspěvek od Kvido »

Posmiros píše:Pěkný projev, kde je pojmenována většina neduhů ČMMJ, teď ještě úspěšně zrealizovat nápravu :)
No , nevím , ale HALALI přijde o část příjmu z pronájmu :D a ještě zaplatí odstupné:
http://zpravy.idnes.cz/myslivci-halali- ... domaci_pku
..plus články navazující a laická veřejnost se baví
Odpovědět