Jak to u Vas ve sdruzeni funguje?

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
vhool

Příspěvek od vhool »

jsem rad ze to nekoho oslovilo,jen bych nerad aby tyto moje prispevky byly brany jako "breceni nad rozlitym mlikem".to vzadnem pripade takto mysleno neni.jen chci otevrene napsat o lumparnach ktere jsou asi vsude,nekde mene a nekde vice.vzdy to podlozim dukazem a jmenovat budu pouze ty kterych se to tyka.nemam ve zvyku hazet spinu na jine ale v tomto pripade plati asi vice nez jindy ze na hruby pytel,hruba zaplata.tim narazim na nektere prisevky i zde na foru uznavanych "starych pardu",kdy se zvedne vlna kritiky na neco vseobecneho.zkuste prosim byt budto konkretnejsi nebo si ponechte toto do SZ.byl bych nerad,to pisu jako moderator,kdyby se forum zacalo ubirat cestou pavlacovych poradcu.myslim ze by to nebylo dobre.nechci proto aby jste tyto clanecky braly jako vylevy ukrivdeneho jedince,krivdu necitim jen me mrzi ze opet vyhrali zmetkove ale ruku na srdce.muzu si za to castecne i sam ze jsem se nezacal vcas a ucine branit.mohlo to byt i jinak.lovit a vykonavat myslivost mam kde a mozna jsem si i polepsil ale dokud se nebudou takoveto pripady zverejnovat tak se tohoto fenomenu nezbavime.byl bych rad kdyby ten co pouzil me prispevky z tohoto fora proti me aby take neco napsal aby to bylo objektivni a nepusobilo to ze zneuzivam tohoto fora k haneni nekterych obcanu.jenom bych prosil pripadne dalsi prispevatele k tomuto tematu aby byli konkretni (nemusi hned jmenovat) a sva tvrzeni podlozili alespon nejakym konkretnim pripadem nebo dukazem.osobne nemam rad pribehy typu "..jedna pani povidala" :wink: :wink: :wink:
Tomas 43
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 110
Registrován: čtv 04.10.2007, 8:38
Bydliště: Halenkovice, Zlínský kraj

ještě malý dovětek....

Příspěvek od Tomas 43 »

Zdravím ještě jednou všechny kolegy myslivce.
Ono je to s tím vztahem k myslivosti a tím pádem i chováním
k ostatním kolegům v podstatě velice jednoduché,to hlavní je totiž to,
?e ten vztah k myslivosti člověk musí především mít v sobě hluboko uvnitř v srdci. Pokud tomu tak je, nedělá prasárny, protože toho není
vnitřně schopen, není schopen pak porušovat zákony, mysliveckou etiku a chovat se jako je?itné závistivé prase k ostatním. Je to věc svědomí a cti, které mu takto nedovolí konat, protože by ho to pak uvnitř mrzelo a bolelo. Aspoň tak to cítím já.

Lovu Lesu...
vhool

Příspěvek od vhool »

...tak pokracuji dalsim dilem o vztazich ve sdruzeni M.S.Marianske Radcice.toto je duvod proc bylo dvema cleny vyvolano hlasovani o mem vylouceni.na rozdil ode mne si ti dva dali sakra praci rozsirit snusku lzi a nesmyslu kolem me osoby a tudiz jsem moc sanci nemel.bohuzel nejsem ten tip co by objizdel cleny a skemral o milost.mam sve zasady a tech se drzim i kdyz mi to mnohdy nese spis potize nez uzitek :( .naivne jsem doufal ze ostatni clenove jsou rozumne bytosti ale zjistil jsem ze mlcici vetsina jsou jen ovce bez vlastniho nazoru.obrazek si udelejte sami.je to foceno na cca 900m a ten dotycny okamzite volal hospodari ze mu to tam plasim a kdesi cosi.sam strilel z auta na prasata a tvrdil ze strilel na holuby.padla jedna rana a on tvrdil ze strelil ctyri holuby :idea: a jeste v takovem porostu !!! pul metru huste travy....to auto tam prijelo za nim a tvrdil ze jeli kolem jen rybari ..... to ale nevedel ze ho celou dobu sleduju a vsiml si toho teprve pozdeji....nikdy jsem o nem nerekl ze pytlacil,jen ze strili z auta :!: a on na me vyjel ze o nem rikam ze pytlaci ....no usudek si udelejte sami ... :evil: jinak tento zaslouzily clen na fotkach se jmenuje JOSEF DOMECKY a je z Loun....proc asi dojizdi 40km do sdruzeni kdyz byl udajne clenem v par MS kolem sveho bydliste???...ale o tom az priste....
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil(a) vhool dne čtv 06.12.2007, 10:26, celkem upraveno 6 x.
Uživatelský avatar
Leon
Moderátor
Příspěvky: 2773
Registrován: sob 23.9.2006, 16:51
Bydliště: kousek od M.B.

Příspěvek od Leon »

naco brousit nůž zbytečná práce :lol: :lol: :lol: poslat fotky na správný místa protože o auto se při lovu nesmíš ani opřít držím. palce Vhool škodný zmar takový obzvlášť
Herkul
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 149
Registrován: pát 02.11.2007, 8:45

Nejsi sám....

Příspěvek od Herkul »

JUUUU, že by se něco podobného dělo i jinde. Nechci, aby to vypadalo jako posměch. Prostě už se musím jen smát. Vhole měl by jsi se sebrat. A vše poslat na patřičná místa. Ja sám mohu říct k tomuto tématu toto.

NEFUNGUJE TO.
Naposledy upravil(a) Herkul dne pát 30.9.2011, 13:16, celkem upraveno 3 x.
cimrman
Nový návštěvník
Příspěvky: 32
Registrován: úte 21.8.2007, 9:57
Bydliště: horní Posázaví

Příspěvek od cimrman »

Herkule!kdyby tě viděl a vyfotil redaktor Dole?al z Reflexu(ten co o nás psal,že myslivost je něco jeko sexuální úchylka,či podobné vyblitiny)tak by z toho byla pěkná polízanice. :lol: :lol: .
Jinak u nás to v MS funguje zatím ke v?í spokojenosti,předseda i hospodář do 30let.Aktivně lovíme 2.Občas se hádnem kvůli nějaký kravině,ale pak je to zase OK.Prostě pohoda.
M98 7x57+Meopta 7x50,I?43 16/16,Cz75,Zetor 25A
Herkul
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 149
Registrován: pát 02.11.2007, 8:45

AD cimrman

Příspěvek od Herkul »

No ani mi nemluv...páč ten by z toho udělal..myslivec surově skolil prase, aby se na něm po té ukájel a všem ukazoval jaký je hrdina :lol: :lol:
Ké? by se u nás občas někdo po?prajcnul zkrze woovinu...to bych taky bral..pak si podat ruce a říct OK vyříkali jsme si to....Bych rád věděl jestli se někomu stalo něco podobného, když se šel vytoo....opřel si kulovnici o sttrom dál..a pak jen koukal co mu tama probíhá:-))))
cimrman
Nový návštěvník
Příspěvky: 32
Registrován: úte 21.8.2007, 9:57
Bydliště: horní Posázaví

Příspěvek od cimrman »

Tak já přidám jednu od mysliveckých ohňů:Kdysi před lety u nás na honě na drobnou při obstoupení jednoho lesíku na jednoho člena přišla velká potřeba(asi nervozita či levná kořalka).Opřel kozlici o strom,stáhl kalhoty, dřepl a konal.Leč již probíhala a v tom prasata!! :shock: a přímo na ulevujícího si člena,ten hmátl po kozle a pálil z podřepu,protože jinak by to nedopadlo dobře :twisted: Nic netrefil,ale měl to prej strašně drahý na poslední leči.
M98 7x57+Meopta 7x50,I?43 16/16,Cz75,Zetor 25A
xtaup
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 297
Registrován: pon 29.9.2008, 14:30
Bydliště: Podkrkonoší
Kontaktovat uživatele:

Re: Omezení lovu černé

Příspěvek od xtaup »

Jak bylo řečeno v jedno filmu "rozum zůstává stát soudruzi" :lol: , inu opravdu moudré opatření, u nás se snažím střelce černé maximálně motivovat pokud jde o řádně provedený odstřel černé zvěře. Jinak máme ve stanovách do 35kg střelec, nad 35kg má střelec kýtu a zbytek potřeba MS, což znamená vlastní spotřeba MS na akce a resty, když je pak něco navíc, tak se to dělí mezi členy, takže se většinou podaří, že se k troše zvěřiny dostane každý :wink: .
dalas
Administrátor
Příspěvky: 3414
Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
Bydliště: Brno, honitba Žďársko

Re: Omezení lovu černé

Příspěvek od dalas »

U nás do 20 kg střelec, nad 20 1/2 střelec -1/2 sdružení. Na společným, kýta tomu kdo obeznal, zbytek sdružení, buď na pohledávky nebo se dělí mezi členy. Ale to omezení, to je fakt vymyšleno přímo hlavou. Zkus se zeptat na členské proč to tak je. Fakt mě zajímá co vykoktají.
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
kikin
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 471
Registrován: čtv 18.12.2008, 22:07

Re: Omezení lovu černé

Příspěvek od kikin »

To je jen ukázka závisti a IQ členské základny.
To my máme pro střelce 3 prasata do 10 ! kg,zbytek se kupuje.To je penečku motivace.
Uživatelský avatar
Zdenek41
Zkušený diskutér
Příspěvky: 3179
Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Omezení lovu černé

Příspěvek od Zdenek41 »

No už nevykotají nic,členská schůze to odsouhlasila a pokud byl pořízek na ní tak ví o čem je řeč.Já sem v dobách hojných nájezdů na pole musel udělat to ,že každé do 50kg střelce a nad 50 MS ze zástřelným to samé u dospělé zvěře.Jen tak jsem se dočkal lovu.S výsledky.Sele má u nás v listopadu okolo 40kg každé a docílil jsem lov slabých lončáku na které nikdo nezmáčkl když to bylo do 40kg první střelce a druhé MS.
Alda
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1291
Registrován: ned 07.1.2007, 22:18
Bydliště: Okoli Prahy pres tyden, jizni Cechy o vikendu

Re: Omezení lovu černé

Příspěvek od Alda »

Zdenek41 píše:Aldo taky jsem větřil. I kdyby to byl on...
zdendo, je to on...

ale ono je to vsude podobne.. u nas platilo nejdriv: kazde 2. prase do 50 kil lovcovo... byla vzdy nahoda, ze to 2. temer vzdy byl loncak. pak se to zmenilo na to, ze do 35 kil lovcovo a nad sdruzeni. to platilo do predlonskeho roku, kdy jeden kolega ulovil asi 25 ks (byl to rekordni rok, kdy se u nas ulovilo 77 ks), z toho MS pripadlo snad jen 5 ks... vysledek: do 40 kg plati lovec 10,-kc/kg. nad 40 kg patri MS (veskera zverina se jinak prodava - danci a srnci)
Ceska myslivost bude takova, jakou si ji my, cesti myslivci a lovci, udelame
Petr1970
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1867
Registrován: úte 26.1.2010, 9:46

Re: Omezení lovu černé

Příspěvek od Petr1970 »

co jsem zatím pochytil u nás, tak je to "individuální lov" střelcovo, společné hony - půl střelec, půl sdružení na režii (honci, guláš na akce, revanš rybářům za ryby atd....)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Uživatelský avatar
Zdenek41
Zkušený diskutér
Příspěvky: 3179
Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Omezení lovu černé

Příspěvek od Zdenek41 »

Tak tomu se říká Aleši vysoká politika..V závěru se zjistí ,že učet je plnej a na co,že vlastně ty prachy jsou.Někdy si i já připadám jak Alenka v říši divů.Když na něco chci prašule. :wink:
Odpovědět