Jaké plemeno?

Pejskové a jejich výcvik
Posmiros
Pravidelný diskutér

Re: Jaké plemeno?

Příspěvek od Posmiros »

Kazdy pes je na neco dobry :) pokud tam zcela nechybi nejaka vloha nebo se neboji vystrelu, tak uplne nejdulezitejsi je cas venovany vycviku a praxi :) na hovno psi jsou ti u kterych to vudci zanedbali a do zvere je vytahnou jednou za rok... Ale nemyslim, ze je to chyba psu :lol:
CZ 550 Standart .308 Win.- Meopta R1r 3-12x56 RD
CZ 557 Predator .308 Win - Pard NV008S
Bettinsoli Diamond Lux 12/76, 12/76
campo
Častý návštěvník

Příspěvek od campo »

Ahoj, já bych ti doporučil slídiče. Měl jsem špringršpaněla, bohužel už loví někde tam nahoře. Absolutně věrný pes, bez konfliktu k lidem a ostatním psům. Nebudeš čekat až se vrátí z leče, má krátké hledání, dělá takzvaně pod flintou. Do prasat šel hlasitě ale s respektem, nikdy jsem neřešil šití. Dosledy taky paráda, jen nehlásil u zhaslého kusu. Na kachnách a bažantech byl v sedmém nebi, to byl ten teprve ten správný lov.
Kluci tady kolem mají hodně křepeláky, to se mi zdá ale víc temperamentní plemeno. Mne hlavně vyhovovalo to zbarvení tj. že je tam bílá. Ten pes je daleko čitelnější když pracuje a snad jen blb ho může zaměnit z prasetem. Jsou tam ale také mínusy v podobě péče o srst a sluchovody.
kabát
Zkušený diskutér

Příspěvek od kabát »

Zajímavá dlouhodobá dlouhodobá úvaha. Myslím, že je dobře, že psa zatím nemáš.
Když se bavíš o psech, mluv s lidma, kteří psy mají, chovají, bělají s nimi a mají výsledky.
Až budeš cvičit, přemýšlej. Obvykle pes udělá, to po mu ukážeš a správně vysvětlíš.
A pak si uvědom, že je to živý tvor, který má i spoustu svých starostí a nemusí být zrovna v dané chvílí připravený ti dát plný výkon.
I tak ti doporučím, pokud za psa nejsi schopný dýchat, nech to ostatním. Je lepší zavolat kamaráda než mít doma psa kterému nedáš dost příležitostí k výcviku a prokázání praxe.
Sám jsem toho moc nevycvičil, tři ohaře a teď Hanoverského barváře cvičím.
Každý se mnou dožil. Ta radost když se daří je nepopsatelná, když ne, pokračuj a uč se.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
Porpoise
Častý návštěvník

Příspěvek od Porpoise »

Nejdůležitějši je si ujasnit k čemu si psa vlastně pořizuji. Jak bude rozdělený poměr společník/práce a pak jakou práci po něm budu chtít. Já mám retrievery, protože u mě je pes primárně společník a lovecký výcvik dělám proto, že mě baví se psy trávit čas. Ten pocit, když ti pes udělá první dohledávku, nebo vlečku je fakt super. Dokonce i pes si tu chvíli slávy dokáže užít a na rozdíl od jiných forem výcviku, lovecký výcvik umocňuje to, co je pro psa vrozené a jde to "skoro samo".

U kynologie je cesta cíl. Já za týden jdu na první zkoušky s 1,5 ročním retrieverem. Bohužel jsem si to plánoval jinak, ale pes měl v půl roce kompletní operaci kolene a nemohl 4 měsíce vůbec zatěžovat. Pak budou další zkoušky na podzim, na jaře bych chtěl udělat vodní práci a pak se rozhodnu jestli půjdu do všestranek, nebo si zkusím barvářky.
Odpovědět