Doklady kulobrok ZH
Doklady kulobrok ZH
Zdravím kolegové,
mám takový dotaz které doklady od zbraně ZH musím u sebe. Mám kozlici ZH 101, ZH 321 a hlaveň kulobrok ZH 124. Takže když si vezmu kozlici tak mám papíry jen od ní, to je jasný, ale když si beru kulobrok tak musím papíry jak od kozlice tak i od kulobroku ne? Nebo stačí jen papíry od kulobrokové hlavně? A když už od obou tak musím mít ty druhé papíry od té kozlice v které mám tu hlaveň ne?
Scrofulus
mám takový dotaz které doklady od zbraně ZH musím u sebe. Mám kozlici ZH 101, ZH 321 a hlaveň kulobrok ZH 124. Takže když si vezmu kozlici tak mám papíry jen od ní, to je jasný, ale když si beru kulobrok tak musím papíry jak od kozlice tak i od kulobroku ne? Nebo stačí jen papíry od kulobrokové hlavně? A když už od obou tak musím mít ty druhé papíry od té kozlice v které mám tu hlaveň ne?
Scrofulus
Re: Doklady kulobrok ZH
Záleží na kterém průkazu zbraně máš i číslo baskule! Nevím jestli to píšou standartně na kulobrokovou hlaveň (já na KB mám obě) a na brokových laufech je jen číslo hlavní!
Půjdu-li s kulobrokem, beru jen průkaz od kulobroku! Půjdu-li s brokama, beru průkazy dva! (Pro jistotu a klid duše)
Půjdu-li s kulobrokem, beru jen průkaz od kulobroku! Půjdu-li s brokama, beru průkazy dva! (Pro jistotu a klid duše)
"Z"tka 7x57, SB 2,5-10X56 - CZ550FS 243w, Sw Z6 2,5-15x56 - 452ZKM 22wmr - ZH 304 7x57R/12 + 12/12 + 16/16 + 7x57R/7x57R
"Zvíře" to píše správně.
Je potřeba při případné kontrole PČR doložit vlastnictví a evidenci zbraně. Tedy pokud má baskule a hlaveň v dané době každá jiné číslo, pak je potřeba mít k oběma doklad. Pokud není obojí na jednom průkazu zbraně,pak musíš mít u sebe i další průkaz v němž je uvedeno to číslo, které by jinak scházelo. Jde o to, že pokud máš rozdílná čísla, je to jako bys měl u sebe zbraně dvě....
Je potřeba při případné kontrole PČR doložit vlastnictví a evidenci zbraně. Tedy pokud má baskule a hlaveň v dané době každá jiné číslo, pak je potřeba mít k oběma doklad. Pokud není obojí na jednom průkazu zbraně,pak musíš mít u sebe i další průkaz v němž je uvedeno to číslo, které by jinak scházelo. Jde o to, že pokud máš rozdílná čísla, je to jako bys měl u sebe zbraně dvě....
Jasně, už to chápu. Díky za objasnění "zvire" a "Lesomil"
Tuším, že mám čislo baskule na průkazu od broků :/ až budu doma tak na to mrknu
Tuším, že mám čislo baskule na průkazu od broků :/ až budu doma tak na to mrknu
Chtěl jsem se zeptat jak je to s přepisem kulobroku.
Zbraň, kterou bude kolega na mě přepisovat má 3 průkazy zbraně. Jeden na baskuli, druhý na kulobrokový svazek a třetí na brokový svazek.
Předpokládám, že to znamená 3 formuláře o převedení vlastnictví a 3x 300Kč kolek. Mám pravdu, nebo existuje nějaký multiformulář, kde se dají rozepsat jednotlivé části zbraně?
Zbraň, kterou bude kolega na mě přepisovat má 3 průkazy zbraně. Jeden na baskuli, druhý na kulobrokový svazek a třetí na brokový svazek.
Předpokládám, že to znamená 3 formuláře o převedení vlastnictví a 3x 300Kč kolek. Mám pravdu, nebo existuje nějaký multiformulář, kde se dají rozepsat jednotlivé části zbraně?
obávám se že ne. jedině jak by se teoreticky dalo ušetřit, kdyby baskule byla sčíslována s hlavnovym svazkem a pak by šla na jeden techničák.
Baskule(pouzdro zaveru, zaver) a hlaven nemusi mit stejna cisla a i tak lze mit jeden PZ. K tomu potom druhy PZ na dalsi svazek - vymenna hlaven. Muzou ti to slozit primo na PCR. Nic nevypisuj a dej to dohromady s nimi az na miste.
M.
M.
-
- Zkušený diskutér
Když je to ZH rozepsané na karty má to svoji výhodu např. při prodeji samotných hlavní nebo baskule. Na PČR si sebou vezmi potvrzení, že jsi členem ČMMJ a mysliveckého spolku. To si napíšeš sám a štempl ti na to dá předseda. U nás např. při doložení členství máš vystavení karty za 100,- (bylo 50,-) Je to jakési zvýhodnění členů jednoty...