Myslivecké zážitky

Vše o lovectví a myslivosti u nás (něco jako poradna)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Tommy
Zkušený diskutér
Příspěvky: 722
Registrován: pon 12.1.2009, 12:34
Bydliště: Olomouc

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od Tommy »

U nás máme jen jeden ohradník a zaplať pánbůh stará se o ně jeden zodpovědnej zemědělec,který to každý rok při přestěhování krav smotá,ale jak jsem psal,srnčí se tam pase,ať tam je nebo ne,ovšem vysokou jsem tam nikdy neviděl.Ten spodní drát je asi 30 cm nad zemí a druhý ve výšce okolo 80 cm,tak soudím,že to přeskakují,ale ta černá,jak tam vleze,to nevím a chodí tam téměř každou noc,protože tam mají krávy vyšlapanej plácek,kde je asi 30 cm blata a prasata se tam chodí kalištit.Jednou jsem tam střelil lončáka s váhou 70 kg a byl čerstvě v té míchanici bláta a trusu vyválenej,takže jsem byl špinavej a smradlavej jak kdybych se tam kalištil taky a o autu ani nemluvím.
Uživatelský avatar
hanmilan
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 284
Registrován: pát 02.11.2007, 14:29
Bydliště: Český Krumlov

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od hanmilan »

savazka píše:Pánové četl jsem si pár stránek zpátky o vašem lovu na pastvinách. Nevím jak to máte u vás, ale v mém revíru jsou pastviny obehnané dvojitým drátem pod proudem a za celý letošní rok jsem tam viděl akorát dva zajíce, ani srnčí tam není. Kudy se tam zvěř dostane, když ty dráty "kopou"? Lesu!
U nás srnčí dráty buď přesadí nebo proskočí mezi nimi, pokud je tam větší mezera. Divočáci dráty podlézají, bývá i kolikrát slyšet jak zakvičí, když dostanou ránu. Nijak je to ale neodrazuje :-)) Když se zradí rudl a vletí do drátů, normálně je přetrhnou. U nás celkem běžně bere paši srnčí na pastvinách pod proudem, jen se nemíchá s dobytkem, vždy je trochu bokem. To platí samozřejmě jen potud, když nejsou pastviny příliš znečištěné od výkalů. Vysoká se pastvinám pod proudem vyhýbá obloukem.
ČZ 537 .270 Win + Meopta R1 7x56 RD, ČZ 537 7x64 + 4x32 Meopta (naháňková), Suzuki Jimny
savazka
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 233
Registrován: čtv 20.11.2008, 17:20
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od savazka »

Díky za odpovědi chlapi. Budu se tam muset někdy důkladněji podívat. Pokud by tam chodily aspoň lišky, našlo by se pár míst na čekanou...Jinak k dněšnímu zážitku, ve sklopci chycený kocour a hlavní zážitek je ten, že s brokovnicí mám mušku lepší než bych řekl...:) Lovu!
Brno Effect 6,5x57R
UB 16x70 / 5,6x52R
Belgie 16/70
ZKM 456
Whitetail
Nový návštěvník
Příspěvky: 6
Registrován: sob 02.1.2010, 20:21
Bydliště: Praha

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od Whitetail »

Tak jsem precetl par prvnich stranek v "mysliveckych zazitcich" a nemuzu si pomoct se na neco zeptat. Jelikoz nemam ani paru o myslivosti v cechach, tak me prosim berte s rezervou. Take nechci, aby muj prispevek znel jako kritika. Jen jsem se pozastavil nad pitim a lovem ve stejny den.
Ja lovil nekolik let asi v nejliberalnejsi zemi, co se "myslivosti" tyce, ale pit na den lovu je v podstate pro me nepredstavitelne. Totalne repectuji tradice atd., takze jestli to "funguje" a urazy nejsou tak je to asi tolerovatelne, i kdyz .... (ja fakt nevim, co si o tom myslet).
Jsou to spise vyjimky nebo je to zabehnuta praxe?

Dekuji za info, opravdu to nemyslim jako kritiku. (Jen chci vedet at vim kdy nechodit do lesa :lol: )

Roman

A vsem preji uspesny novy rok a hodne krasnych zazitku v prirode.
vhool

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od vhool »

to whiteteil: no osobne si myslim,ze kombinaci alkoholu a zbrane at uz jde o lov ci zabavu nebo vubec manipulaci si dovoli jen idiot.bohuzel idiotu je stale dost a to v kazde oblasti lidske cinnosti ..... :wink:
Uživatelský avatar
Zdenek41
Zkušený diskutér
Příspěvky: 3179
Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od Zdenek41 »

Nějak jsem tvou otázku Whitetail nepochopil.Většina myslivců a nebo lovců se v průběhu honu či lovu nenapije.Jako všude je mezi náma i pár alkoholíků.Něco,ale jiného je když lov skončí a zbraně jsou doma tak se ještě ten den popíjí s kamarádama takové pokecáníčko s guláškem či vepřovou no a pivkem.Jestli jsi to nemyslel v tomto smyslu.
Whitetail
Nový návštěvník
Příspěvky: 6
Registrován: sob 02.1.2010, 20:21
Bydliště: Praha

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od Whitetail »

Tak doufam, ze jsem nemel nejake vidiny, je fakt, ze uz bylo pozde vecer, co jsem to cetl.
Procital jsem nekolik prvnich stran v tomhle "thread" - myslivecke zazitky a cetl jsem nejaky prispevek o tom, jak hon zacinal rano v hospudce za hojneho piti a pak, nekteri odesli strilet.
Proctu to znovu, at tu neplacam nejake nesmysly. Nebylo by to poprve, co jsem mel vidiny :lol:
vhool

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od vhool »

to white... : .... :lol: tak uz to nehul a prejdou vidiny :wink: :lol: :lol: :lol:
Uživatelský avatar
Leon
Moderátor
Příspěvky: 2773
Registrován: sob 23.9.2006, 16:51
Bydliště: kousek od M.B.

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od Leon »

Vhoole vidiny neměl někde to tady je ale bylo to vyprávění jak to kdysi bývalo dnes si to fakt riskne jenom idiot unás byli policajti na kontrole už několikrát a z 15-20 chlapu nás foukalo 6-8a je to v pohodě nikdo už neprotestuje že je jenom cofola nebo nealko pivo :lol:
CZ 550 american 308win.
vhool

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od vhool »

:D ja vim,jen me to nedalo to nenapsat :wink: ...ted vazne,ono to ze PCR dela kontroly je sice fajn ale je to zase jen dusledek toho jak ke zbranim pristupujeme....sam pamatuji doby kdy bylo normalni si na nastupu cvaknout z placky ktera kolovala,zaplat panbu za prevenci a ver mi ze kdyby to pcr nedelala tak ta placka koluje dodnes.bohuzel tato kontrola je omezena jen na spolecne akce predem naplanovane a neznam pripad,kdy by nekdo foukal na individulanim lovu treba ... dost myslivcu si tu placicku nosi sebou na cekanou dodnes.je to jen o pristupu a neni to jen fenomen myslivcu ale v podstate kazde lidske cinosti,bohuzel.zrovna jako jsou lide kteri ac se radi napiji si nikdy nesednou za volant tak jsou lide kteri to moc neresi a to same je se zbranemi.trochu sci-fi,predstav si model kulovnice,dve identicke zbrane a jedna vybavena nejakym senzorem na alkohol blokujicim udernik....ceho myslis ze by se prodalo vice?ja si netroufnu hadat :wink: ....
Pavel.x
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 205
Registrován: stř 18.7.2007, 11:00

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od Pavel.x »

K tomu alkoholu, letos u nás byla PČR na kontrole hned 2x a dychlali úplně všichni a bez problému prostě už si to nikdo netroufne jít a dát si před honem pivo nebo panáka.

a k těm individuálním lovům jak psal vhool: je to už asi rok kdy jeden člen našeho MS jel v noci z čekané kolem půlnoci ho před vsí zastavila policie a když viděli že má kulovnici tak okamžitě kontrola všech dokladů a dechová zkouška. Je to jeden případ co vím ale i s tím se musí počítat a nikdo si to podle mě nedovolí pít a jít se zbraní a jestli jo tak jedině dobře když ho chytnou!!!!!
vhool

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od vhool »

no to je prave to co me dokaze rozcilit ....ze duvod toho ze se na honech nepije neni kvuli tomu,ze se jednotlivci nedokazou ovladnout sami ale ze maji strach z postihu ze strany PCR.je to vse na hlavu postavene.clovek ktery ma uz to privilegium vlastnit a pouzivat zbran (nebo volant) by mel mit v sobe tolik zodpovednosti ze by nemusela suplovat policie a hrozit jak malym detem...bohuzel je to obracene a to ze se je to jakz takz v poradku je pouze z duvodu strasaka postihu ... neco je asi spatne ne ve zbranich,myslivosti,lovu,jizde autem ale pouze v lidech ..........
Pavel.x
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 205
Registrován: stř 18.7.2007, 11:00

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od Pavel.x »

Vhoole bohužel máš pravdu že kdyby nebyl strach z kontrol tak většina lidí by to nedodržovala a to je smutný.
MAFIAN31
Nový návštěvník
Příspěvky: 7
Registrován: čtv 31.12.2009, 10:59
Bydliště: Adlergebirge

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od MAFIAN31 »

Chumelí, lišky courají sem a tam... Má to cenu jít ven? Ta blondýna vedle na gauči asi zvítězí...:-)
dalas
Administrátor
Příspěvky: 3405
Registrován: úte 25.9.2007, 8:08
Bydliště: Brno, honitba Žďársko

Re: Myslivecké zážitky

Příspěvek od dalas »

to mafian31: tak pak sem šupni ten zážitek. :D :D :D
Tikka T3 Varmint 308W, Weatherby Mark V Accumark .300Win. Mag., IZH94 12x76/308W, IZH 27 EM 12x76/12x76, Suhl 150 Standard .22LR
Odpovědět