Pruhovaný kamarád

Kulinářské rady a recepty
Uživatelský avatar
Zdenek41
Zkušený diskutér
Příspěvky: 3179
Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od Zdenek41 »

Ono se to opravdu dělá na páře prý se neuvolnují ty zdravé omegi :D .Jeden Slovák na vojne škvařil takhle pejsky,než sežral i velitelova a zavřeli ho.Jenže to asi nebudou dobré škvarečky. :D
kabát
Zkušený diskutér
Příspěvky: 602
Registrován: úte 01.12.2009, 19:11

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od kabát »

Tak ten můj byl odchovaný na kukuřici, chodil na krmeliště tři roky. Sbíral taky jahody,ostružiny, švestky a vosí hnízda plenil v širokém okolí.Co dál bylo jeho potravou nevím ale nastřádal na sobě 6 zavařovacích sklenic sádla, tak se mu asi dařilo dobře.
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
Petr Kaděrka
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 115
Registrován: sob 27.12.2008, 22:29
Bydliště: Bílá

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od Petr Kaděrka »

Zdenku asi podobné jako z jezevce..., ikdyž možná hafík na granulích... :shock:
Uživatelský avatar
tornádo
Troll
Příspěvky: 217
Registrován: stř 02.12.2009, 11:30

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od tornádo »

Přiznám se že jsem jezevce ještě nejedl.Naposledy se ulovil ve sdružení někdy před 5-ti roky.Nevím zda bych nabral odvahu jen malé sousto pozřít :oops:
Uživatelský avatar
Perník
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 422
Registrován: stř 16.7.2008, 14:37
Bydliště: Litoměřicko

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od Perník »

nesmíš bejt měkkej, víš prd po čem se spravíš.... :lol:
KB CZUB 584 12/7x57R
IŽ - 27EM - 1C 12/76
NK Bora od Černé tůně
Uživatelský avatar
Tommy
Zkušený diskutér
Příspěvky: 722
Registrován: pon 12.1.2009, 12:34
Bydliště: Olomouc

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od Tommy »

Sádlo škvařím normálně v hrnci společně s vodou,sádlo se pak lépe rozpouští.Dále občas zamíchám a až se voda vypaří tak míchám častěji dokud nejsou škvarky pěkně do zlatova. Jezevec nepotřebuje na škvaření vysokou teplotu jako třeba vepřové,takže je menší riziko připálení a škvarečky jsou určitě lepší vypečené než na páře.
Já osobně je nejím,ale žena je má velice ráda.
Petr Kaděrka
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 115
Registrován: sob 27.12.2008, 22:29
Bydliště: Bílá

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od Petr Kaděrka »

Tomy, pokud chceš udělat manželce ještě větší radost, tak těsně před tím, než jsou škvarky hotové, "seber většinu sádla a škvarky podlej troškou mléka. Dělám tak klasické z vepřového anebo z divočáka (mělo by to platit i pro jezevce), škvarky jsou pak zlatovější a křupavější :wink:
Uživatelský avatar
Tommy
Zkušený diskutér
Příspěvky: 722
Registrován: pon 12.1.2009, 12:34
Bydliště: Olomouc

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od Tommy »

To je zajímavé...
Uživatelský avatar
Zdenek41
Zkušený diskutér
Příspěvky: 3179
Registrován: ned 24.9.2006, 16:01
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od Zdenek41 »

S tím mlékem je to pravda,škvarky jedna básen.
Petr Kaděrka
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 115
Registrován: sob 27.12.2008, 22:29
Bydliště: Bílá

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od Petr Kaděrka »

Ale nepřehnat, což se mi taky stalo, je z toho pak taková nevábná sr...a :D
Žanek
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 272
Registrován: stř 03.3.2010, 10:28
Bydliště: u Brna

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od Žanek »

Z vlastní zkušenosti můžu říct - mladej jezevec je naprosto výborná zvěřina - jen při stahování je třeba dát pozor na srduté žlázy - výměšek může znehodnotit obě zadní kýty - u prvního se mi to stalo a tu zadní půlku jsem musel vyhodit - smrad hroznej. Zajímavý pro mě bylo vidět stažené to jeho krčisko - z těch svalú a jejich velikosti je úplně jasné jak těžký soupeř to v noře musí být
ZKK 601 243 Winchester + Meopta ZD 3-12x56, ZKK 601 308 Winchester + Fomei Beater 1-4x24, dvojka ZP 16\70,16\70
martinh
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 422
Registrován: čtv 16.4.2009, 14:56
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od martinh »

Zkoušel jste někdo udit jezevce? Zajímalo by mě jak ho naložit a hlavně jak dlouho. A jaké to vůbec je?
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
kabát
Zkušený diskutér
Příspěvky: 602
Registrován: úte 01.12.2009, 19:11

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od kabát »

a není to riziko na svalovce??????????
VOK - HB - 223 Rem - 6,5 x 55 SE - 7 x 65 R - 308 Win - 9,3 x 74 R -
martinh
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 422
Registrován: čtv 16.4.2009, 14:56
Bydliště: Vysočina
Kontaktovat uživatele:

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od martinh »

Tak na svalovce musíš dát vzorek podobně jako s divočákem.
Sauer 202 + Zeiss Victory HT 3-12x56, Sauer 404 8x57 IS, CZ 550 Lux 308W...
Žanek
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 272
Registrován: stř 03.3.2010, 10:28
Bydliště: u Brna

Re: Pruhovaný kamarád

Příspěvek od Žanek »

uzení má tu nevýhodu, že většinou nezajistí dostatečné prohřátí masa v celém objemu nutné na usmrcení trichinel, to by mělo být, jestli si to dobře vybavuju, 70stupňů po dobu 10 minut v celém objemu hmoty. Pokud je toto dodrženo, tak na nějaký vyšeření ohled neberu, u jezevce je pravda pravděpodobnost docela vysoká - tzn. tatarák bych si z něj rozhodně nedal
ZKK 601 243 Winchester + Meopta ZD 3-12x56, ZKK 601 308 Winchester + Fomei Beater 1-4x24, dvojka ZP 16\70,16\70
Odpovědět