vhoolland v TV
vhoolland v TV
tak jsme zase popularni."divocak napadl duchodkyni" v tv novinach na tv nova.az to bude v archivu tak dam link.jsem zvedavej jestli pan chaloupek natoci vecernicek jak ty jeho roztomili markazini vyrostli a v mestskem parku napadli duchodkyni pri venceni voriska.nebyt jeho tak to pani ods....a
snehurka to nebyla ale ten "mestsky park" byl jeste pred tremi lety honebni ale prave pejskari si prosadili na radnici ze to prohlasili za nehonebni.jde o cca 300 ha smiseneho primestskeho lesa a utoky divocaku na lidi jsou tam celkem bezne,tak 4-5x do roka,hlavne zjara.na tuty to byla bachna a sla po tom orechovi protoze tam litaj psi na volno.takze jsem na strane prasatka.
tady je link:http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=21.03 ... 238v=52078
tady je link:http://www.nova.cz/tvarchiv/?238d=21.03 ... 238v=52078
-
- Zkušený diskutér
- Kontaktovat uživatele:
To byla nějaká lončačka, tak do 50kg, jinak by to pes uz nerozdejchal, takovy vořechOlaf píše:již dlouho jsem na vlastní oči neviděl 2q divočáka. Myslím si,že měl tak nejvýš 70-80 kg. Média jsou hold média. Kdyby toho voří?ka vzalo 2q prase, myslím si,že by pani nestačila pustit ani vodítko z ruky a žádný veterinář by ho při sebelepší snaze již ani nese?il.
To Tomfi:taky se priklanim k nazoru ze to prase melo max.80kg.tech tu mame dost ale pred tremi lety jsem kousek od toho mista malem slapl (doslova) na knoura kterej mi byl do pasu a zbrane mel jeste cca 8 cm nad linii ryje.byl ode mne pul metru a kdyz zjistil ze jsem posr.... az za usima tak v klidu odkracel.mohl mit hodne pres 150 kg.pripominal spis medveda nez cunika
...jeste bych dodal,ze maly pes ma pri takovemto setkani vetsi sanci prezit nez vetsi plemeno (treba nejakej ...bull) .prase ho vetsinou nepovazuje za hrozbu tak ho nenapada a kdyz jo tak s mensi intenzitou utoku nez vetsi plemena a po kratkem vypadu ho necha na pokoji kdezto velkeho psa rozvesi po lese
To leon: me ne ja dohledavat nemusim ted vazne.co mam zkusenosti pri dohledavkach tak maly pes vzdy prase zastavil,soustredilo na neho pozornost a neutocilo.naopak par oharu uz jsme na veterinu vezli a nejen na siti.nerikam ze to je pravidlo ale sebelepsi nebo sebevetsi pes kdyz je jeden tak proti praseti od 40 kg nema sebemensi sanci v primem kontaktu,to mi nikdo nevymluvi.naopak kratkonoha plemena (honici) jsou na dohledavku cerne idealni.ovsem musi mit zdrave sebevedomi a s cernou to "umet".kdyz na cernou zautoci tak je taky zle a je jedno co je to za plemeno.
vhool ten kdo jde černou dohledávat nebo lovit s ohařem je podle mě vůl a srovnávat práci ohaře a am. bulldoga nebo argentýnský dogy presy adt. nejde nemluvím o pitbulech těm je jedno kam si kousnou hlavně když někde držej ale plemena který na to byli ?lechtěný a i dnes se používaj maj určitý body na těle zvěře který je zajímaj a tréningem si to co maj vrozený odzkoušej je to už asi 20 roku byl v myslivosti článek o práci bulteriéra při lovu a dohledávkách se statistikou kam byl proveden zákus a největší procenta byli za slecho a lícní sval to jsou místa kde když držej tak jsou spokojený .Ale beru že každý preferujeme něco jinýho i když já mám doma na výběr akorád ten jezevčík mi už pět roku chybí ale zase norník doma bude aby byli holky kompletní a manželka skončí v Kosmonosích