Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Vše o střeleckých dovednostech nutných k lovu
Odpovědět
PTB
Častý návštěvník
Příspěvky: 50
Registrován: čtv 18.10.2007, 7:57

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od PTB »

Tak také něco přidám: Potřeboval jsem kroužky pro EAW montáž 30mm po studiu internetu dvě možnosti 1)Walter Horoušany
2)Řehák Česká Třebová
V prvním případě čekám na nabídku e-mailem již 14 dní...
V druhém případě po tel. domluvě druhý den donesla pošta balíček,málem to se mnou seklo !
Musím Řehákovi velmi pochválit,ochota v jednání a rychlost naprosto SUPER!
Hirc
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 458
Registrován: pát 07.3.2008, 13:25
Bydliště: Praha / západní Čechy

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od Hirc »

Většinou se tu sdělují negativní zkušenosti, ale v mém případě bych se rád podělil o dobrou zkušenost s panem Jirkovským, resp. prodejnou Renesance

Objednával jsem u něj Steyr Pro Hunter v akci, co měl Mannlicher minulé pololetí. Puška přišla přes Detex z Rakouska za dlouhých 6 týdnů, ve verzi s napínáčkem, který jsem původně nechtěl a s picatinny lištou, která byla k úplně jiné zbrani. :roll: Navíc asi díky napínáčku byla asi o 1200 dražší oproti Detexem deklarovanému "akčnímu" ceníku. Nevím, zda z těchto třech věcí vinit Detex nebo někoho ze Steyeru, nicméně stalo se.

Naštěstí...
Renesance mi poskytla slevu, tak abych platil částku, co byla v akčním ceníku.
Během jednoho týdne sehnali Recknagel weaver kameny, (nakonec vypadají lépe než originální lišta), přidělali extra očko na Harrisky a nastřelili.
Napínáček na flintě nechali :-) a nakonec musím říct, že je super.

Nebylo to poprvé, co jsem byl v Renesanci spokojen. Venku i vevnitř nevypadá jako nóbl myslivecký obchod, zato tam člověk nalezne lidi co nejen zbraně prodávají, ale především rozumí puškařskému řemeslu a umí poradit.
Uživatelský avatar
fesoj
Zkušený diskutér
Příspěvky: 2265
Registrován: pon 24.1.2011, 12:15
Bydliště: Východní Krkonoše /Žacléřsko/

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od fesoj »

Mám obdobnou zkušenost, Renesanci mohu jen chválit... Mimochodem, ten pan Jirkovský je příbuzný s bývalým ředitelem LZ Opočno, potažmo s jeho synem, který učil na trutnovské lesárně. Ta zelená krev se nezapře.
Kritériem pravdy je praxe.
mordy
Nový návštěvník
Příspěvky: 11
Registrován: pát 04.5.2012, 10:49

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od mordy »

Puškař Martin Lacina z Liberce - nikdy více

Obvykle jsem docela zdrženlivý, ale tentokrát už mi to nedalo. Koupil jsem na starý kulobrok UB variábl od Meopty a bylo nutné předělat montáž. Vyrazit kameny ze staré klapky a na rybinu dát jednodílnou montáž, nic složitého.

Nechtěl jsem se s tím drbat, tak jsem to odnesl k panu Lacinovi. Všechno viděl, všechno znal - že mi to nebylo podezřelé se dnes divím. Z původně slibovaného týdne se nakonec po 56 telefonátech (z valné většiny nepřijatých) a neuvěřitelném spektru výmluv (a jsme přesvědčen, že i lží) vyklubaly 2 měsíce, po kterých mi zbraň vrátil s prapodivně vytvořenými kameny a namontovaným puškohledem. "Montáž je dobrá, ale puškohled je špatný. Má hnutou osnovu, takže nejde dorektifikovat - nechte si ho opravit a bude to perfektní".

První ohledání: Kameny byly umístěny tak, že bych musel mít krk jak žirafa, abych se potkal s výstupní pupilou. Velmi nepohodlné to bylo i doma v tričku, v zimní bundě si to nedovedu představit. Celé to bylo doplněné o 2 duralové KZK kroužky, které byly na bázi "o nějaký ten milimetr" zbroušené, aby puškohled nebyl tak vysoko.

Podrobnější ohledání: Zadní kámen byl o 2 mm vyšší než přední, takže záměrná se s nástřelnou potkávaly cca 10 m před ústím hlavně. Náměr jak pro minomet. Na 100 m to dělalo asi 3,5 m - není divu, že to nešlo dorektifikovat. Už od oka bylo vidět, že puškohled kouká úplně jinam než hlaveň. Oficiální vysvětlení: "Ta paralaxa u takhle silnýho puškohledu musí být přesně taková, ale jestli chcete, já to o kapánek snížím".

Takové detaily jako chybějící černění a lehké zrznutí kamenů už při předání jsou zcela zanedbatelné (to asi tím, jakým fofrem to pan Lacina udělal). Když jsem to odnesl ukázat ke konkurenci, dozvěděl jsem se, že by ho chtěli mít za zaměstnance .... Já na povolence.

Prý mě částečně omlouvá, že pan Lacina obecně působí na první pohled velmi důvěryhodně. Pro mé případné následovníky už výmluva neplatí, byli jste varováni.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Po sundání zadního kamene to vypadalo ještě hůř:

Obrázek
Naposledy upravil(a) mordy dne čtv 21.6.2012, 12:47, celkem upraveno 1 x.
mordy
Nový návštěvník
Příspěvky: 11
Registrován: pát 04.5.2012, 10:49

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od mordy »

Aleš Chudoba - Zbraně Liberec
Tak aby byla pro liberecké i trocha optimismu - pan Chudoba lištu svižně opravil, montáž dodal a namontoval. Perfektní práce, vřele doporučuji.
Uživatelský avatar
Karlos23
Častý návštěvník
Příspěvky: 82
Registrován: pon 09.1.2012, 20:58
Bydliště: Český Ráj

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od Karlos23 »

Mám smutnou zprávu do tohoto tématu.Bydlel jsem dřív v Hradci Králové a na náměstí bejval v podloubí krámek zbraní a střeliva. Měl dlouhá léta dobrou pověst a tak, když mi kamarád, jako bejvalýmu Hradečákovi volal, že jede přes Hradec, a chtěl by se tam podívat, hned jsem ho tam nasměroval. Vrátil se ale s tím, že prý před nedávnem krámek přepadli :evil: , a tak ten starší pán, kterej to tam vedl, raději obchod zrušil, než se ještě nechat na starý kolena zabít.
:cry: Tak to je škoda. :cry:
Možná o tom někdo z Hradce bude vědět víc, mám to jenom jako strohou informaci,..jedna paní povídala..., ale jestli je to pravda, tak je to docela hustý.
Když jsem odcházel (asi před deseti lety)z Hradce, tak odtamtud prý zrovna odcházela větší část mafie Pavlíčkovců někam do Karlových Varů. Tak jsem si říkal, jak zas bude v Hradci klid a bezpečno, ale on se asi vždycky nějakej lump najde. :evil:
Uživatelský avatar
jarda65
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 109
Registrován: pon 07.4.2008, 11:59
Bydliště: Jizerky

Lacina - Liberec

Příspěvek od jarda65 »

Musím se bohužel přidat. Nechal jsem si u p. Laciny udělat předpažbí na IŽ. Zadal jsem to v červenci a sezonu jsem nestihl. Proběhlo mnoho nepřijatých hovorů a mnoho výmluv (např. v den domluveného předání byl na dovolené). Předpažbí nakonec vypadalo dobře, ale nefungovalo. Takže jsem musel reklamovat a znovu bojovat. I cena byla najednou nějak vyšší než sjednaná. Měl jsem to ale v e-mailu, takže musel slevit. Podobný zážitek nikomu nepřeji. Nakonec jsem se bál, abych někdy svoji zbraň ještě viděl. :(
CZ 557 Lux 6,5x55SE + LEUPOLD VX-III 3,5-10x50 Ill, IŽ 27EM-1C 12/76, IŽ 27E 16/70, ZKM 451 + LEUPOLD MARK 4 3,5-10x40 CHINA :(
dusab
Častý návštěvník
Příspěvky: 88
Registrován: pon 25.9.2006, 5:42

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od dusab »

Zdravim. Chcel by som sa opytat, ci nepozna niekto pana Borisa Martinaka, alebo jeho firmu AKAB - opravy optickych pristrojov. Je to sice na Slovensku, ale pan je ceskej narodnosti, tak sa pytam tuna, ci "nepodnikal" aj v CR. Poslal som mu pred pol rokom na opravu dalekohlad a stale som ho nedostal, ani po mnozstve telefonatoch a prisluboch ze uz to zajtra posiela. Puskohlad stale nemam, poradte co robit???
gulovnica ZG, gulovnica CZ 531, Sauer 80, Gulobrok Brno Super, dvojka Brno 16/16
precechtel
Zkušený diskutér
Příspěvky: 573
Registrován: čtv 07.12.2006, 20:11
Bydliště: olomouc

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od precechtel »

4 dusab, uvedeného pána neznám. Ale k postupu co s dalekohledem bych navrhoval takový postup - telefonáty v této situaci jsou zbytečné, písemně doporučeným dopisem musíš pána vyzvat, ať Ti vrátí dalekohled, je to Tvůj majetek, nemá právo jej zadržovat pokud jej chceš nazpět, ať jej vrátí třeba i neopravený, stanov na vrácení nějaký reálný termín např. do deseti dnů a podobně. V dopise dovětek, že pokud dalekohled nevrátí, budeš nucen věc řešit právní cestou. Pokud dalekohled vrátit z nějakých důvodů nemůže, požaduješ adekvátní náhradu - tj. dalekohled stejného typu nebo finanční náhradu. No a potom vyčkáš nějaký čas, jestli pán vrátí dalekohled nebo se ozve a bude se chtít domluvit na řešení. Pokud se neozve a nic nevrátí, obrátíš se na Policajný sbor s oznámením, že jsi svěřil dalekohled do opravy, pán na výzvy k vrácení nereaguje a máš podezření, že svěřenou věc zpronevěřil. Druhá možnost je žaloba k soudu, ale to bych zvažoval s ohledem na cenu dalekohledu a soudní poplatky, přes policii je to zadarmo. F.
politice a politikům zmar
Uživatelský avatar
xHonza
Zkušený diskutér
Příspěvky: 538
Registrován: stř 30.5.2007, 12:23
Bydliště: Uz jen les

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od xHonza »

Přidávám pozitivní zkušenost s Renesancí a pár postřehů z ostatních obchodů s loveckými oděvy po Praze. Sháněl jsem tento týden nějaké slušné holinky a zastavil se postupně v Baneru na IP Pavlova (bývalá Frankonie), V Jungmanově ulici v prodejně myslivosti, V Opletalce v prodejně CZUB, na Andělu u Brymové. Renesance měla suveréně nejlepší výběr v mé velikosti (mám nohu něco mezi 42 a 43), obsluha výborná a poměru cena výkon jednoznačně na jedničku s hvězdičkou. Odnesl jsem si od nich nové Tretorny a dobrý pocit že jsem udělal kšeft někomu kdo si to rozhodně zaslouží.

Opletalka taky velmi dobrá, jen to co mi nabídli mi nesedělo. Zbytek takový normální průměr Banner měl holínky jen jeden druh, což mne moc nepřesvědčilo (navíc neseděly), prodejna myslivosti v Jungmance měla jen základní značky (Novesta, Seals a Chiruca) které mi neseděly. Absolutně nejhorší byla Brymová - totální nezájem - asi by měli absolvovat nějaké školení v chování k zákazníkům, protože jejich postoj stylu co tu otravuješ mne dokáže pokaždé překvapit.
Nejlepší ráže je dobrá střela a nejlepší střela je ta dobře umístěná!

...Jestlipak by v tom desátém přikázání českého mysliveckého desatera nemělo místo sv. Huberta být radši kolegovi svému záviděti nebudeš...
Petr1970
Zkušený diskutér
Příspěvky: 1867
Registrován: úte 26.1.2010, 9:46

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od Petr1970 »

dobrá zkušenost s Renesancí Pelhřimov - v rámci sháňky po vysočině sem zavítal i tam, sehnal co ve 4 krámech před nimi neměli, navíc sem zjistil že prodávaj některý náboje o 50 halířů levnější než na webu, což u malorážky celkem potěší :-), radši za 3,80 než za 4,30 co inzerují na netu :-)
ZKM 456
Fabarm Elos C
Beretta 682 special skeet (bez gold a bez E)
W-Vanguard, .308W, 4-16x50 Vortex PST
Filda
Nový návštěvník
Příspěvky: 41
Registrován: pon 08.10.2012, 12:16
Bydliště: Jižní Čechy

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od Filda »

Tak taky přidám pár postřehů. Po prázdninách jsem si chtěl z vydělaných peněz z brigády koupit levnou kulovnici a puškohled. Kulovnici jsem předběžně vybral buď nějaký levný remington nebo weatherby. Šel jsem zkusit štěstí v Praze do Renesance a do bestPatronu. V renesanci mě zaujala ještě Howa (sice trošku dražší, ale pořád v mezích). Remingtona jsem odsoudil hned, jak jsem ho dostal do ruky. Ten den jsem asi třikrát jezdil mezi bestPatronem (weatherby) a Renesancí (howa). V renesanci velmi příjemná obsluha, pán, co mě obsluhoval sice zbraním moc nerozuměl, ale alespoň jsem měl klid. V bestPatronu tomu pán rozuměl a byl celkem upovídaný, ale dával mi podle mého dobré rady, jak si zbraň vylepšit ať se rozhodnu pro kteroukoliv z nich. Dokonce mi i říkal, v čem je howa lepší a že výběr záleží jenom na mě, že rozhodně nemá v úmyslu mi nutit svoje zboží. To se mi na něm moc líbilo. V bestPatronu měli na skladě celkem dost variant, tak jsem si všechno v klidu omakal, ale pořád se mi víc líbila ta howa (hlavně kvůli pažbě), tak jsem nakonec skončil u ní. Rozhodně jsem byl u obou obchodníků velmi spokojený, byli velmi vstřícní i u takového otravy, jakým jsem ten den zrovna byl :D .
Problém přišel potom, howu chci osadit Docterem Unipoint 3-12*56. V armsu mám slevu 20%, takže si chci koupit puškohled samozřejmě tam. Na skladě mají model jenom se šínou (na ten kvůli ceně puškohledu a montáže už bohužel nedosáhnu, jedu na doraz :D ), tak jsem si objednal bez šíny. Při objednávce nebyl problém, puškohled měl být na krámě, když to hodně špatně půjde, tak do 4 týdnů (sice se mi to zdálo dost, ale řekl jsem si, že teda fajn). V pondělí už to bude buď 7 nebo 8 týdnů a puškohled zatím nikde. Po telefonu slyším sice jenom omluvy a že tu puškohled už musí být každým dnem, ale kde nic, tu nic. Jsem celkem zklamaný, protože se na lov s novou výbavou už přestávám pomalu těšit.. Doufám, že je chyba opravdu někde jinde a že v armsu neshánějí třeba nějaký puškohled druhé jakosti, už mě napadají různé důvody. Nemáte někdo s armsem nějaké zkušenosti? Nerad bych za prázdninový výdělek udělal chybu, které bych pak litoval..
Howa Hogue 1500, 30-06 Springfield, Docter Unipoint 3-12*56
Uživatelský avatar
kojot
Zkušený diskutér
Příspěvky: 860
Registrován: úte 04.9.2007, 7:03
Bydliště: okres Blansko

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od kojot »

Možná to spolu nějak nesouvisí, ale už přes rok kupuju v Armsu lovecké brokové patrony Hull ,a "jsou stále na cestě, resp. každým dnem tu budou", slyším pravidelně. Jedna věc je mít web našlapaný zbožím, druhá věc je fyzická přítomnost na prodejně. Aby mi to nepřišlo líto, prodejce mi vždy hbitě nabídne předražené Fortuny, než prý Hully dovezou.
Kdo netermí s námi, termí proti nám
Uživatelský avatar
tonny
Pravidelný diskutér
Příspěvky: 402
Registrován: úte 29.11.2011, 10:49
Bydliště: Břeclav

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od tonny »

Když jsem u kamoša v obchodě, má i e-shop, a něco chci, řeknu mu že na netu maj lepší cenu (už jen sranda), tak mi odpoví ať si to tam koupím. Dle jeho zkušeností mnoho zákazníků zabije času domlouváním a čekáním na super zboží za super cenu a buď si nakonec koupí něco jiného, za dražší konečnou cenu (zdůvodní si to) a nebo se k němu nasraní vrátí. Jsou to právě takoví nepoctiví prodejci, co záměrně uvádí nepravdy, např. nižší cenu aby nalákali potenciální zákazníky, pak řeknou že dodavatel podražil ale oni to maj stejně nejlevnější...ap. Proto je tu to vlákno. Oni totiž s náma mají zkušenosti, ví jak na nás a někteří toho využívají. Dosti také neaktualizují zboží a ceny.
Za mne; občas chodívám do Alfa-Proj na Šumavskou, Finn-Hunter Praha, ke kamošovi do Hustopečí Durus a Praha Anděl. Tam jsem spokojenej a rád pokecám.
Kde nejsem spokojenej, dávno nechodím, neztrácím už čas hledáním.
Z netu objednávám jen z doporučených adres třeba i z tohoto fóra.
Uživatelský avatar
Leon
Moderátor
Příspěvky: 2773
Registrován: sob 23.9.2006, 16:51
Bydliště: kousek od M.B.

Re: Prodejci zbraní a střeliva, puškaři aneb šmejdi či poctivci?

Příspěvek od Leon »

v arms-cz jsem kupoval pouze hull a bez problému na netu jsem udělal objednávku v pondělí ve středu mi zavolali abych si je ve čtvrtek vyzvedl v Praze tak jsme se domluvily na pátku a žádný problém ještě mi tam prodavač půjčil parkovací kartu :wink:
CZ 550 american 308win.
Odpovědět