Stránka 1 z 1

Kančí maso - jak se zbavit samčího pachu

Napsal: pát 16.1.2009, 16:31
od Greening
chtel bych se zeptat ohledně toho ,když máte maso z knourka , ktery zapachá.....nevíte nekdo recept nebo nejakou upravu, jak to udělat , aby se to dalo jist??

Napsal: pát 16.1.2009, 22:18
od Leon
horká voda a vařit a vařit pak to nechat vychladnou a dát psům nebo němcum :lol: :lol: :lol:

Napsal: pon 19.1.2009, 10:15
od Lotr
U nás se říká, že "mrazák si to přebere". Tozn. nechat hluboko zmrazit a poté pomalu zmrazit a použít. Pokud ani to nepomůže, tak opravdu uvařit pro psy. Jinak na vyta?ení pachů používám mléko, tozn. ponořit maso do hrnce na několik hodin (nejlépe přes noc) s mlékem. Vyzkoušeno, funguje to výborně a maso je takové křehčí. Dá se použít také na játra.

Napsal: sob 24.1.2009, 22:00
od tomas.houserek
podle mě je nejlepší cibule.Vem kus masa,nejlépe nakrájený na plátky, trochu soli a nakrájej si tolik cibule,aby si to maso celé do té cibule doslova zahrabal a nech to tak alespoň jeden den v chladnu a pak tu cibuli vyhoď a ještě jednou to celé zopakuj.Tohle funguje i na starýho muflona!Není nic lepšího a je to odzkoušené.Nejednoho člověka jsem už o?álil.

kanec

Napsal: sob 04.4.2009, 21:33
od Petr Kaděrka
Dobrým vodítkem je játra daného kanečka (pokud je ovšem možnost). Dej ji do mléka na 24 hodin (odblaněnou), opláchni a pak po "staromyslivecku" nakrájet na plátky 1 cm silné, jednou stranou do hladké mouky (poloobalit) a vlo? na pánev s roztaveným sádlem (omoučená strana dolú), přikryj a pomalu sma? několikrát obrať, pokud po naříznutí vytéká jen ??áva je hotovo. Osolit, popepřit, popaprikovat (sladkou), prolít vysmáhnutým sádlem. Pokud játra nelze pozřít, kanečka věnuj tchýni anebo "kamarádovi". Pokud si pochutná?, anebo když játru nemáš a nejedná se o zápach, při kterém se ti zvedá žaludek (nevím jakou máš zkušenost s černou), tak důsledně očistit od blan a sádla platí např. i pro vysokou (perfektně očistit od běli), a to vždy i mimo chrutí (říji), samozřejmě i pro samičí pohlaví. naložit se zeleninou a péct v troubě pomaleji, při otevřeném pekáči (i troubě, pokud nemáš ventilátor), i biftečky raději pomaleji a pánev nechat bez pokličky.

Napsal: pát 24.7.2009, 16:14
od typographus
Co takhle klasický mořidlo??? :?:

Re:

Napsal: stř 12.8.2009, 17:59
od Zlámoš
to tomas.houserek: Zkoušel jsem tu cibuli a je to vyborny. Dostal jsem podíl z kňoura, který dost zapáchal. Nakrájel jsem hodně cibule a maso jsem proložil. Nechal jsem to přes noc v ledničce a na druhý den jsem cibuli vyhodil, nakrájel novou, znova proložil a nechal zaležet přes noc. Na další den se cibule zase vyhodila. Pak se maso upeklo a nebylo vůbec cítit. Je to výbornej recept. :wink:

Re: Dotaz-kančí maso

Napsal: pon 17.8.2009, 14:47
od rimar77
dobrý je když ho naložíš do nálevu koření a přidáš cibuli a červené vínko a dva dny odležet taky funguje spolehlivě

Re: Dotaz-kančí maso

Napsal: stř 26.8.2009, 14:14
od Tommy
cibule totiž zápach z masa vytahuje.Mořidla česnek apod. se snaží zápach přebít,což je na nic.