Zbloudění dravce
-
- Nový návštěvník
Zbloudění dravce
Máte někdo zkušenost s úletem dravce(CITES - např. Jestřáb, poštolka, sokol) drženého na chov nebo se zblouděním dravce drženého sokolnicky. Jde mi o to komu hlásit, resp. jak vyhovět úřednímu šimlu...
Re: Zbloudění dravce
Prostě doklady vrátit - je to v podmínkách resp. v textu dokladu . Vracel jsem to úřadu , který je vystavil a to doporučeně. Moc se to nekontroluje ( ani není šance). Ale podle zákona o Cites jsi povinen evidovat dravce s Citesem , pokud chováš víc jak jednoho od druhu. A tam to pak kontrolovatelné je. Pokud ale koupím sokola a pak ho prodám v EU , tak asi není evidence , kam pták zmizel. Na poštolku doklad "Odchylný postup" - to dělá pověřená obec odbor ŽP.
-
- Nový návštěvník
Jasně, to, že se citesy vrátí vydávajícímu úřadu je jasné. Ale ten odchylný postup? Úplně to asi nechápu. Tzn. ještě hlásit ulétlého dravce na ŽP na pověřenou obec?
Pokud máš Cites , tak už nepotřebuješ odchylný postup. Ten vydává pověřená obec třeba na handicapa nebo na odběr z přírody pouze u obecně chráněného druhu. S Citesem je prodávající povinen kupujícímu předat i kopii rozhodnutí ( proč a že byl Cites vydán) - je to tam napsané v podmínkách. A také je tam napsané , že při takové změně jsi povine vrátit doklad.
Technicky například - orgán Cites rozhodne ( na KÚ) , že jsem splnil podmínky pro vydání ( na základě žádosti) a doklad na každého nezaměnitelně označeného jedince vydá. A s tím jde na každý odchov průvodní dopis , kde se píše , že mám každému kupujícímu dát kopii , na jaká čísla označení byl dopis a rozhodnutí vydáno , co mám udělat při změně. Resp. že mám "žlutej papír" vrátit.
Technicky například - orgán Cites rozhodne ( na KÚ) , že jsem splnil podmínky pro vydání ( na základě žádosti) a doklad na každého nezaměnitelně označeného jedince vydá. A s tím jde na každý odchov průvodní dopis , kde se píše , že mám každému kupujícímu dát kopii , na jaká čísla označení byl dopis a rozhodnutí vydáno , co mám udělat při změně. Resp. že mám "žlutej papír" vrátit.
-
- Nový návštěvník
Díky za vysvětlení! Myslím, že tuhle informaci uvítají všichni, kdo drží dravce ať už na chov nebo na sokolnictví.
Pánové sokolníci, dnes jsem zahlédl v okolí obce Lipec, místní název Pekelec, dravce s rolničkami. Mezi stromy to nebylo dobře poznat, ale s největší pravděpodobností to byl jestřáb. Sokolníka jsem bohužel nikde nevidět. Asi zatoulaný.
Kdo má možnost informovat v širším okruhu lidí, neb tak udělá.
Kdo má možnost informovat v širším okruhu lidí, neb tak udělá.
Je to okres Kolín. Na to jsem zapomněl.
Na letišti už pátrají čí by to mohl být dravec.Díky za informaci
CZ 550 american 308win.
Je tu stále. Je 11:51 a znovu jsem slyšel rolničky