Norma Oryx pro 7x57

Vše o loveckém kulovém střelivu. Vaše zkušenosti a názory.
Odpovědět
kosstik
Častý návštěvník
Příspěvky: 55
Registrován: sob 13.8.2011, 21:58
Bydliště: Severní Čechy

Norma Oryx pro 7x57

Příspěvek od kosstik »

Zdravím pánové vybírám nove střelivo pro svou kulovnici zaujala mě nabidka společnosti Norma se střelou Oryx 10,1gr.
Zajímali by mě vaše zkušenosti stouto střelou a hlavně v této ráži.V jedné ráži může střela fungovat suprově a v jiné výkonově slabší nebo pomalejší už to tak vynikající být nemusí,proto by mě zajímali praktické poznatky.U nás máme vše,já nejvíce lovím sele,lončák,srnčí,muflon ale není problém se setkat i s knourem a vysokou.Prohlížel jsem forum a okrajově se tam někdo zminoval,že střela Oryx je dost tvrdá a moc se nerozkládá,což mě zarazilo.
michalos
Zkušený diskutér
Příspěvky: 589
Registrován: pon 17.11.2008, 8:26
Bydliště: Blanensko

Re: Norma Oryx pro 7x57

Příspěvek od michalos »

kosstik píše:Prohlížel jsem forum a okrajově se tam někdo zminoval,že střela Oryx je dost tvrdá a moc se nerozkládá,což mě zarazilo.
Ono taky záleží na jakou vzdálenost střílíš... ale oryx je tupý a počáteční rozklad střely je tam, podle mého názoru a podle toho co si přeložíš na stránkách výrobce, jako u vulkanu taky a rychlý, ale jen do nějaké části. Mě v osmičce například na prasatech to dělalo díru průměru krabičky od sirek už na vstřelu hned za škárou a střelný kanál byl po celou dobu stejný i na výstřelu bavím se pod dekou, jinak výstřel byl velký že jsi tam strčil celý ukazovák. :wink: Oproti Vulkanu se tak rychle "neočesává jako tig" a funguje mě to tak jak hromadách tak i na srnčí do 150 metrů. Toť mé zkušenosti (7prasat,7 srčího)
Odpovědět