vhoolland v TV
To leon: me ne ja dohledavat nemusim ted vazne.co mam zkusenosti pri dohledavkach tak maly pes vzdy prase zastavil,soustredilo na neho pozornost a neutocilo.naopak par oharu uz jsme na veterinu vezli a nejen na siti.nerikam ze to je pravidlo ale sebelepsi nebo sebevetsi pes kdyz je jeden tak proti praseti od 40 kg nema sebemensi sanci v primem kontaktu,to mi nikdo nevymluvi.naopak kratkonoha plemena (honici) jsou na dohledavku cerne idealni.ovsem musi mit zdrave sebevedomi a s cernou to "umet".kdyz na cernou zautoci tak je taky zle a je jedno co je to za plemeno.
vhool ten kdo jde černou dohledávat nebo lovit s ohařem je podle mě vůl a srovnávat práci ohaře a am. bulldoga nebo argentýnský dogy presy adt. nejde nemluvím o pitbulech těm je jedno kam si kousnou hlavně když někde držej ale plemena který na to byli ?lechtěný a i dnes se používaj maj určitý body na těle zvěře který je zajímaj a tréningem si to co maj vrozený odzkoušej je to už asi 20 roku byl v myslivosti článek o práci bulteriéra při lovu a dohledávkách se statistikou kam byl proveden zákus a největší procenta byli za slecho a lícní sval to jsou místa kde když držej tak jsou spokojený .Ale beru že každý preferujeme něco jinýho i když já mám doma na výběr akorád ten jezevčík mi už pět roku chybí ale zase norník doma bude aby byli holky kompletní a manželka skončí v Kosmonosích
S tou cenzurou si dělá? srandu???Začne to úpravou textu a skončí lhaním. [/quote]
Jo. Ale někdy mám pocit že ta svoboda projevu až moc škodí. Já osobně si myslím, že takové to zprávy nás myslivce v očích veřejnosti a zejména té primitívnější velice poškozují. protože to co jsem si vyslech dnes v práci to bych Vám přál sly?et pánové. Začínám si pomalu myslet že normální rozum se z naší společnosti pomalu vytrácí.
Jo. Ale někdy mám pocit že ta svoboda projevu až moc škodí. Já osobně si myslím, že takové to zprávy nás myslivce v očích veřejnosti a zejména té primitívnější velice poškozují. protože to co jsem si vyslech dnes v práci to bych Vám přál sly?et pánové. Začínám si pomalu myslet že normální rozum se z naší společnosti pomalu vytrácí.
To leon: ti ohari si nabehli na cernou pri honech na drobnou jinak co se tyka dohledavky tak bych nechtel psa ktery se rad do kusu zakousne.naopak potrebuji psa ktery mi kus najde a zastavi abych mohl dostrelit.lov zvere pomoci smecky kousajicich potvor mi prijde nechutne brutalni.navic nezbastim tvrzeni ze jakykoliv pes je schopen,kdyz je sam,znehybnit natoz usmrtit stredni nebo vetsi divoke prase byt i postrelene.maximalne tak dorazit zhasinajici kus.navic nepotrebuju aby mi pes zvedl a odehnal dohledavany kus.proto osobne preferuji na dohledavku mensi plemena a navic jedince kteri nejsou nezdrave agresivni.jak uz jsem psal,potrebuju pejska kterej mi kus najde a upouta jeho pozornost abych mohl dostrelit
Četl jsem, že dospělého kňoura neuloví ani smečka vlků. takže bych se přiklonil k tomu, radši jeden malej pes kteréj umí, než smečka sebeostřejších bulíků.
MAUSER M03 8x57IS,Zeiss Victory Diavari 3-12x56 T* kříž 60
Bettinsoli diamont lux 12/76,12/76
BRNO Mod. 1 cal 22 Long Rifle
ESCHENBACH trophy AS/P 8x56B
ESCHENBACH farlux selctor D 8X42BG
Bettinsoli diamont lux 12/76,12/76
BRNO Mod. 1 cal 22 Long Rifle
ESCHENBACH trophy AS/P 8x56B
ESCHENBACH farlux selctor D 8X42BG